Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Лада Нива+ и -

• Please log in to reply
25 мнения по тази тема

#1 Kotitu

Kotitu

Напреднал

• Потребители на форума
  • 440 Мнения:
  • Град:София
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 21 септември 2007 - 15:47

Нивата е катър по начало. За возия не питай, ама пък е на достъпна цена и отлична здравина.
Ако ходиш по къра веднъж седмично - возията да не те притеснява. Пък ако е със здраво окачване и през Дунав ще мине.
Да си призная и аз се замислям за 4х4 като се сетя за вилата... :drift1:
  • 0

Old Mercs don't die, they just get faster!

"Опит се трупа собственоръчно, собственокрачно и най-вече собственогъзно..."

190E 2.0i WDB2010241F806491

#2 Svalko

Svalko

Чирак

• Потребители на форума
  • 104 Мнения:
  • Град:Pyce/Chicago
  • Интереси:Автомобили, Мотоспорт (F1), Футбол, BMW (Бира, Мотоциклети и Жени), и не пропуска пикници сред природата ;)

Публикувано 21 септември 2007 - 15:53

Абе, Вени, къде през зимата по нивите пък ти :kill_myself: . Стой в къщи до каминката, пий си винцето, пък то да вали сняг ако иска :beer: .
Виж на you tube , ако ти е още мерак :icon_coolgrin: . Ама ако не си карал "Москвич", нищо не знаеш за руските машини.Точно когато ти трябва, докато не се изцапаш до лактите с масло не тръгва. Та Уаз-ката за проходимост като че ли е за предпочитане.Ама има много да благославяш руснаците, с този мотор.Та ти си знаеш :icon_welldone: ! Успех !!!
  • 0

#3 Тоцата

Тоцата

Напреднал

• Потребители на форума
  • 543 Мнения:
  • Град:от село съм :)
  • Автомобил:
    FORD EXPLORER

Публикувано 21 септември 2007 - 15:56

Абе гледам тук се е заформила една приказка за Нивата, а аз взех да се оглеждам за някакво МПС 4х4, за да мога да ходя до вилата и в по-кофти време.

Това значи пробег по 100 км седмично, от които 99% по отличен асфалт.
просто има 500 м, по които минавам без проблем с комбито, но ако завали сняг или нещо се разкаля, може би няма да ми е лесно като на сухо

и се замислям, и чета, и не мога да се реша за по-сериозно замисляне по въпроса...
ако някой има впечатления върху Нива-та , моля да каже две-три думи.

Просто да знам в каква посока да мисля.

И освен това хич не ми се дават пари за Нива, ама друго 4х4 с някакви никакви цени май няма на пазара..
(имам 420 000 км, навъртяни на Лада, ама бях млад тогава)

Ще бъде голяма грешка да си вземеш Лада Нива. От скоро гледаме за служебна кола до 5 000 лв. 4х4, некое джипче дълга база (да товариме повечко) и ладата доста пъти ни се появи в полезрението та имам някои наблюдения.

Като за начало сега се продават много нововнесени Лади по 3000-5000 лева '98 година. За тези пари можеш да си вземеш голям джип западна марка от преди '93 - '95 и повечето хора предпочитат да си вземат по-новата кола. Но ладата си е лада (може да не съм обективен, все пак съм '88 набор), както каза един познат всичко е по 300 лева - двигател, ходова част, купе и т.н. и тука идва проблема - защо трябва постоянно да даваш по 300 лева. Наистина е евтино да смениш някоя част, но колко често ще ги сменяш?

Решението за нас е или кола с предно и хубави зимни гуми, или западен джип без значение за годината просто трябва да е здрав и с по-малко електроника и екстри. Но като цяло ладата е може би най-неразумният избор, все пак погледни разхода й. Това мога да ти предложа като съвет.

Поздрави.
  • 0

#4 Svalko

Svalko

Чирак

• Потребители на форума
  • 104 Мнения:
  • Интереси:Автомобили, Мотоспорт (F1), Футбол, BMW (Бира, Мотоциклети и Жени), и не пропуска пикници сред природата ;)

Публикувано 21 септември 2007 - 15:58

Сори за линка! Чукни tyk и ще направиш сравнение!
  • 0

#5 Kotitu

Kotitu

Напреднал

• Потребители на форума
  • 440 Мнения:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 21 септември 2007 - 17:09

Това клипче малко на бозица ми мяза. Нищо лично.
Имам преки впечатления от ВАЗ 2131 реколта 90те началото. С вуйчо ми в Русия (да се отбележи в показанията) сме минавали по такива "партизански" пътеки, където не само джип, ами и човешки крак не е стъпвал! Просто включваш 4х4 и с "нормални" галошки, без много газ отиваш където си искаш. Действието се развиваше през февруари месец в планинска местност.
Вени, не те навивам ;)
  • 0

Old Mercs don't die, they just get faster!

"Опит се трупа собственоръчно, собственокрачно и най-вече собственогъзно..."

190E 2.0i WDB2010241F806491

#6 ENOXELA

ENOXELA

Майстор

• Потребители на форума
  • 4188 Мнения:

Публикувано 21 септември 2007 - 18:34

Вени,не е ли по удобно една лебетка на Бенца и :drift1:
  • 0

#7 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3037 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Живота, Вселената и Всичко останало
  • Автомобил:
    C 140 CL 500 (weekend car)
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Публикувано 21 септември 2007 - 18:54

вени-вземи си дахйацу(тва е дъщерба фирма на тойота)много здраво или сузики витара-всмисъл=тва са здави джипчета ,малка поддръжка и евтини-иначе ако сериозно джип искаш-тойота
  • 0
MERCEDESBENZCLCoupe C140  1902 4 (1)

#8 Svalko

Svalko

Чирак

• Потребители на форума
  • 104 Мнения:

Публикувано 21 септември 2007 - 19:21

Дайхатсу е старото име на Нисан! Иначе за оф-роуд само Тойота 4 Рънър признавам, железен е, но по-стария модел(2 поколения назад с правоъгълните фарове). Но Вени търси нещо по-евтиничко, така че поразгледай какво има на пазара. Не знам моя GL щего докарам ли някой ден в БГ, но опрделено не бих тръгнал с него по баирите, че като знам как се изплаща :kill_myself:. За планината нещо просто и здраво, да те закара и да те върне. Малките джипки, които ги правят сега са с едни малки диференциалчета, с едни тънки полуоски :dontknow: .На 1-вия камък, кйто прекрачиш и рискуваш да я оставиш там. УАЗ-ката и НИВА-та са здрави. Щом не те притесняват руските мотори ( като гледам мерцедесите ви колко горят там, съизмерими са с руските джипки май :rolleyes:), Нивата е "по-луксозно" обзаведена от УАЗ-ката. А лебедка на никоя кола не е излишна, особено за планинско каране.
  • 0

#9 zhivago

zhivago

Чирак

• Потребители на форума
  • 101 Мнения:
  • Автомобил:
    ML W163, 2.7 CDI.

Публикувано 21 септември 2007 - 19:41

ами аз трудно мога да се изненадам от руски автомобил
с ладата бях навъртял 420 к км, после със Самарата още около 300 к

освен това доста такива двигатели са ми минали през ръцете - навремето рали-бегачките бяха само с такива мотори. Това не ме плаши - с повечко тел в багажника и по-голям чук повечето проблеми се отместват до по-решимо място.

Да, пиенето на винцето е готино пред камината, ама като знам, че пред другата камина е още по-готино, и нещо почва да не ме свърта. Действието се развива не в Пловдив, а на 1600 м н.в. А там си е друго, нали?

Иначе кола с предно предаване си имам - ще и взема едни рошави гуми и ...

ама все пак не е същото, има и някаква доза фън в цялата тая работа.
Продължава да стои дилемата пред мене

Развивайте ме ..

или ме навивайте...

Има един лаф ,който най вероятно всички са го чували, ама ..."как се тестват дифернцялите на Лада Нива в завода: Акустично"

Аз лично с 90 km/h имам чувството че излитам с 737,ама ако на човек не му прави впечатление такова нещо,все пак е най-тънкия OFF-ROAD в света-...поне нов де:)
  • 0

#10 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 22 септември 2007 - 04:37

http://forum.fishing...

Да не се повтарям,че съм го писал вече,аз съм ония цицеctия.Темата е за Сузуки Самураи
  • 0
.

#11 mercedestoni

mercedestoni

Напреднал

• Потребители на форума
  • 258 Мнения:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    W124-300D, 1992 г.
    WDB1241301B737008

Публикувано 22 септември 2007 - 07:36

За 4-5 х. по добре Дайхацу Фероца / здрав двигател , с раздатъчна кутия , с отделно шаси не като паркетните джипове като Vitara / единствения малък 4x4 с показания на истински джип . А ако е само за вилата / 100-500 км. / месечно Ладата няма аналог / цена качество / още повече че можеш сам да си я подържаш . Но все пак зависи на какви парички може да се намери че по едно време цените им бяха лудница , я по - добре намери някой по възрасна с карбуратор / да не е с "инжекцион" че малииииииииииииии кат чуя за инжекцион поставен в Русия тръпки ме побиват / , и цената и ще прилична а и няма какво да и се случи , части на път и под път а и си имаш опит . Проблема на руските коли според мен е ако навъртат повечко километри тогава те вървят със отделно свидетелство за Автомонтьор , ако е само за вилата или за лов си заслужават . Успех
  • 0

The Gods Made Heavy Metal

#12 калоян

калоян

Чирак

• Потребители на форума
  • 203 Мнения:
  • Град:Севлиево
  • Автомобил:
    W211 2,7CDI-2001-черен металик.W201-хобито- 2.0 бензин 1992-черен металик

Публикувано 22 септември 2007 - 07:58

Ако има джипки под наем в Пловдив вземи ги пробвай всичките модели на сняг и която те закара с мерак до камината и ти е отворила глътка за червено вино ,то такава ще е. :icon_coolgrin:
  • 0

#13 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 22 септември 2007 - 18:04

На грешния Форум ги задаваш тия,щом ще ставаш джипар бягай с въпросите у OFFROAD Форума,там ше си кажат. :icon_coolgrin:

http://forum.offroad...display.php?f=8
  • 0
.

#14 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 22 септември 2007 - 18:16

Вени,друже-Сузуки е най-гола вода откъм проходимост-направо е отвратителен!!!!!!!Освен,ако не е със най-качествените зимни джипови гуми!Освен,че са високи друго предимство нямат!На сняг са направо трагични!Взимай някоя запазена Нива и си решаваш проблема!А,и до голяма степен сам ще си я ремонтираш и потягаш почти без пари!
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

#15 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 22 септември 2007 - 19:11

Едно време ако не се бъркам един от Самоков с една Витара им разплакваше играта по ОФФРОАД състезания,май сива беше.

Знам,аз също не ги харесвам тия,карал сам Самураи - много яка машинка,но си е факт,че и Витара може да се кара из баирите
  • 0
.

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни