Проблеми с работата на Мерцедес Е203 124 купепроблем с работата на двигателя
Започната от belga75, 14 сеп 2007 - 10:05:53
6 мнения по тази тема
Публикувано 14 септември 2007 - 10:05
Направихме смяна на палец, нови кабели, свещи, пали нормално. След рязко подаване на газта оборотите падат под 500 и гасне това го прави при топъл и студен двигател. В момента на движение при спиране на кръстовище рязко гасне след това си пали нормално, какъв може да е проблема има ли общо със стъпковия мотор.
Благодаря за информацията за релето от предната тема дано ми помогнете и този път.
Благодаря за информацията за релето от предната тема дано ми помогнете и този път.
Публикувано 14 септември 2007 - 10:23
Направихме смяна на палец, нови кабели, свещи, пали нормално. След рязко подаване на газта оборотите падат под 500 и гасне това го прави при топъл и студен двигател. В момента на движение при спиране на кръстовище рязко гасне след това си пали нормално, какъв може да е проблема има ли общо със стъпковия мотор.
Регулиране на горивовъздушната смес,след оглед и проверка на въздухомера!
Публикувано 17 септември 2007 - 08:31
Колега много ти благодаря за отговора но ако може да ми обясниш по подробно как се регулира горивовъздушната смес и по какъв ред става проверката на въздухомера.
Възможно ли е да се направи без да се ходи на оторизиран сервиз.
Ако има възможост да качите снимка на въздухомера.
Възможно ли е да се направи без да се ходи на оторизиран сервиз.
Ако има възможост да качите снимка на въздухомера.
Публикувано 17 септември 2007 - 09:08
Можеш сам да си провериш трасето на въздуха дали не ти смуче от някъде!?! Можеш сам да позачистиш стъпковия мотор. Ако не се оправи обаче - сам да си направиш точна диагностика на горивовъздушната смес НЯМА да стане :-) . Пробвай с двете първи стъпки и ако не стане бягай на компютърна диагностика :-)
Застраховки Каско и ГО - Тук!
Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!
Отбор по футбол на Мерцедес - Бенц Клуб България - Тук!
Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!
Отбор по футбол на Мерцедес - Бенц Клуб България - Тук!
Публикувано 17 септември 2007 - 22:39
E203 124 купе... нещо изпростявам и не мога да се светна за какъв автомобил говориш... моля кажи поне какъв двигател. аз по броя на вратите не мога да се ориентирам... палец капачка, определено 102 или 103 мотор. има ли газ колата? наред ли е налягането на бензина? дали е наред релето за пренапрежение? гадая в момента...
Публикувано 18 септември 2007 - 00:00
Регулирането на горивовъздушната смес могат да ти я направят във всеки сервиз който разполага с газанализатор!
Оди при газаджийте те много добре до болка са запознати с понятието въздухомер и реглаж на газ на 102 мотор!
Успех!
Оди при газаджийте те много добре до болка са запознати с понятието въздухомер и реглаж на газ на 102 мотор!
Успех!
Публикувано 18 септември 2007 - 08:56
Много се извинявам за грешката която сам допуснал колата е Мерцедес E230 124 1987 - 97kw. със широка лайсна от страни къде да открием релето за пренапрежение. С каква течност да почистя стъпковия мотор. Сутрин при студен автомобил вадя стъпковия мотор отворен е повече от 3мм.
благодаря
благодаря
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни