светлината на копчето за парното
Започната от zaxaxa, 08 сеп 2007 - 12:31:00
14 мнения по тази тема
Публикувано 08 септември 2007 - 12:31
имам едно проблемче.не ми свети крушката която се намира в дясната вритка за парното как да го отстраня и каква е тая кршчица.можели да се свали въпросната врътка. колата е 190Е
Публикувано 08 септември 2007 - 12:45
Не знам как е на 190-та,ама на 123 се дърпа врътката и в средата има една тънка (4мм) крушка-сигурно и при теб е така.
"Марката е като живо същество-нейният авторитет расте или се уронва все повече с течение на времето..."
Публикувано 08 септември 2007 - 12:47
парцал клещи и дърпаш здравоимам едно проблемче.не ми свети крушката която се намира в дясната вритка за парното как да го отстраня и каква е тая кршчица.можели да се свали въпросната врътка. колата е 190Е
Публикувано 09 септември 2007 - 11:33
и при 124, ли е така, защото и мойта не свети!!
Публикувано 09 септември 2007 - 11:42
Най-добре е да се постави парче кожа/без значение изкуствена,или естествена/между врътката и клещите,и тогава да се дърпа!И е много важно крушката да е с точната мощност-0.4В,ако не се лъжа!Има такива крушлета с мощност 1.2В,и ако се постави по-мощна се топи цокъла!
Публикувано 09 септември 2007 - 13:27
Има светодиоди които стават за там и няма опастност да спопят нищо. Не се нагряват. Има ги навсякъде където продават авто-аксесоари. Мисля че струваха 1лв. бройката.
Публикувано 09 септември 2007 - 17:54
Незнам на какви си попадал но аз съм с такива диоди от почти една година и нямам никакви проблеми. Светят си перфектно и съм много доволен. Може би проблема не е в диодите а в колата!!!...и изкарват от ден-до пладне!аз поне все на такива попадах на няколко пъти и се отказах...!
Публикувано 09 септември 2007 - 18:08
Незнам на какви си попадал но аз съм с такива диоди от почти една година и нямам никакви проблеми. Светят си перфектно и съм много доволен. Може би проблема не е в диодите а в колата!!!
Аре сега-в колата бил проблемът-дотолкова вдявам-13.2В напрежение на зареждане си е перфектна стойност,нали...или греша?))Кажи откъде точно си купил крушлетата и с точния цокъл ли са?Т.е.-не се налагат гасящи съпротивления и прочие?
Публикувано 09 септември 2007 - 20:24
Извинявай колега !!! Неисках да те засегна. Крушките купих от бош-габрово и не съм слагал никакви съпротивления. Цокулът е абсолютно същия и се монтират без никакви приспосубления. Вадиш старата крушка и слагаш светодиода. Незнам ,можеби си попадал на някакви нередовни диоди, но аз немога да се оплача. Както казах за близо една година още нямам изгорял диод.Аре сега-в колата бил проблемът-дотолкова вдявам-13.2В напрежение на зареждане си е перфектна стойност,нали...или греша?))Кажи откъде точно си купил крушлетата и с точния цокъл ли са?Т.е.-не се налагат гасящи съпротивления и прочие?
Публикувано 09 септември 2007 - 20:31
Хела са почнали да правят такива диоди,това трябва да е вечно.Лошото е,че и Китайците са в бизнеса
.
Публикувано 10 септември 2007 - 08:44
Аз смених мойте точно с 1.2 ватови,просто защото други нямаше където и да обиколх... също станаха без проблем и не виждам нещо да са разтопили или пък да са изгоряли още.
Публикувано 10 септември 2007 - 09:08
още нещо по темата - крушките в Балканстар са около лев и нещо едната - и вече няма 0,4 ами са 0,5 и едната ми свети малко по-силно ама нищо
I expect nothing. I fear no one. I am free.
Публикувано 13 септември 2007 - 17:40
А случайно знаете ли дали тазаи крушка осветява не само стрелкичката ами и показателите за топло и студено
Публикувано 14 септември 2007 - 20:22
Осветява само стрелката, другото не! Днеска я смених, купих я за 1лв, колко е качественна не занм, ама не прилича много на оригиналната!
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни