Към съдържанието

•  

Снимка

защо виско муфата трябва да се съхр. изправена

• Please log in to reply
4 мнения по тази тема

#1 Gonzales

Gonzales

Чирак

• Потребители на форума
  • 214 Мнения:

Публикувано 01 септември 2007 - 22:03

днес си свалих виско муфата и мисля да я сменя с нова . Доста изчетох от предишните теми свързани с това. И съм избрал варианта : НОВА с марката ЗАКС за окол 185 лева . Не ми стана ясно защо трябва да се съхранявя права и дали това го знаят продавачите на тези муфи ( за което аз се съмнявам ) старата ще я отворя и разгледам , може и да я застопоря принудително ....... но .... ако ми остане време.
Искам само да разбера какво може да им стане на тези муфи ако стоят легнали - та нали са херметично затворени ????
Дайте малко инфо
  • 0
MB C200

#2 ENOXELA

ENOXELA

Майстор

• Потребители на форума
  • 4188 Мнения:

Публикувано 01 септември 2007 - 22:22

Заповядай обяснението на Вени :allhail:
  • 0

#3 Gonzales

Gonzales

Чирак

• Потребители на форума
  • 214 Мнения:

Публикувано 02 септември 2007 - 08:33

Заповядай обяснението на Вени :allhail:

четох го това , но не ми даде необходимото обяснение :closed-topic:
дори някъде във форума имаше снимка на кутия с виско муфа на ЗАКС и там беше сниман и етикета с бар кода като имаше стрелка с надпис TOP ( нагоре ) и кутията беше в легнало положение и стрелката сочеше в правилната посока ???????
  • 0
MB C200

#4 disem

disem

Чирак

• Потребители на форума
  • 117 Мнения:

Публикувано 02 септември 2007 - 10:31

Аз ви препоръчвам да забравите за вискомуфите и да минете на ел. вентилатори! Виското няма нито едно преимущество пред ел. вентилатора и е честа причина за основни ремонти.
  • 0

#5 zaaax

zaaax

Чирак

• Потребители на форума
  • 148 Мнения:

Публикувано 02 септември 2007 - 11:43

До сега аз също не съм намерил нито едно смислено обяснение защо трябва да се съхраняват прави......ще се радвам ако някой ми обясни......в по вечето магазини ги виждам на рафтовете във всякакви положения...и защо не трябвало да се завърта....та нали като се сложи на оста на помпата ефекта ще е същия....нали всъщност е направена да се върти и на празен ход и когато е зацепена....виско муфата не работи когато остарее силикона в нея и от постоянното загряване и охлаждане силикона си променя параметрите...някъде из руските сайтове имаше дадена разглобена муфа на която се вижда че няма никакво значение на къде ще се завърти....на много места руснаците дават как се ремонтира .....напълва се с силиконова смазка с определени параметри и муфата започва отново да работи....ако не се лъжа смазката се казва ПМС 100 или 200 :) незнам дали я има в България но предполагам че има с подобни параметри.....аз мисля да пробвам на старата муфа ако намеря подобна смазка
А колкото до ел. вентилатори мисля че все пак германците са преценили кое трябва да бъде
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни