Jump to content

•  

Photo
- - - - -

Парктроник и чистачки на фаровеW140 S300 TD

• Please log in to reply
102 replies to this topic

#91 top

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,100 Posts:
  • Град:София
  • Автомобил:
    MB 2010 SL350 316hp;2015 E350 BlueTEC 258hp.
Garage View Garage

Posted 24 September 2007 - 17:23

ТОП,
Преди работел ли ти е парктроника
Струва ми се ,че има нешо общо с ресета на радиото има ли или полудявам

Не е работил от както съм я взел тази кола, но ходих на диагностика и ми казаха че два от предните датчици не давали контакт и може би не били закачени защото преди са сваляли бронята за да я правят и от тогава не работели, ако е така сигурно ще трябва да проверя кабелите и буксите а може и да се наложи да сменя някой датчик ако не заработят след като ги прегледам. Иначе не вярвам да имат общо с радиото защото като махна акумулатора само после иска код всичко друго по колата си работи. Днес взех един спрей за почистване на контакти и утре я почвам.
  • 0

#92 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3,744 Posts:

Posted 24 September 2007 - 18:06

Като застанеш срещу муцуната на колата дясно над клаксона е икуплунга за бронята
От там испаднаха при мен боклучаци - калчица прах,пясък
Отворих (трудно стана има едно езиче с дупка надигаш и дърпаш куплунга
Чистих и там
Абе като свалиш бронята изчшсти всичките да ти е спокойно
Трудничко се вадят тез малки гадинки
При поставянето трябва да усетиш нешо като щрак Стискаш здраво куплунга към сензора.Трудничко влизат също
Ако случайно има малко влага - при мен на задната броня беше така с единия-леко със сешуара ,пряскаш малко в дупчиците и щрак затваряш
Катао запалих колата трябваше да мине малко време сигурно да се освести системате
Изклчват се сами при над 15-16 км в ч(но не свети червената крушка на копчето)
Като натиснеш спирачката и свалиш под тази скорост пак се показват очертонията (празната фигурка ама без никакви сегменти нито червени нито жълти докато не срещне препядствие)
Провери ги всичките (почни от предната броня естествено)
Хайде пич па дано
  • 0
Публикувано изображение
Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител

#93 top

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,100 Posts:
  • Автомобил:
Garage View Garage

Posted 25 September 2007 - 15:55

Днес я почнах колата в 10 сутринта и до към 3 следобяд се занимавах, наложи се да сменя около 10 скъсани кабела по кабела на предната броня просто бяха протрити и скъсани, също два от датчиците бяха откачени от буксите и освен това с контактен спрей почистих всичките датчици и букси. След като запоих новите кабели с изолирбан минах всички кабели и ги тествах с мултицет дали работят и след като се уверих че всичките работят ги закачих датчиците и сглобих колата, но за съжаление не проработи парктроника. Закарах я на диагностика на парктроника и след като изчистиха старите грешки (проблем в кабела и в някои датчици) я тестваха пак и остана само една грешка и тя е в преден десен сензор - трябва да го проверя защото може да не прави връзка с кабела, като пуснаха "Live Data" всичките други сензори отчитаха някакви променливи цифри а тоя предния си стоеше на числото 255 и не мърдаше.
  • 0

#94 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3,744 Posts:

Posted 25 September 2007 - 16:55

ТОП,
При теб сериозна е работата
Скъсани кабели-незнам твойте кабели каквиса ма като сменях клаксоните(единия беше прекъснал)-кабелите бяха черни от патина
Отвратителни са тия кабели - правени като за последно - да им препоръчам-Гамакабел хиляда пъти са им по-добри жиците
Почисти и напръскай това гадно куплунгче на тоя сензор дано пък ти провърви мама му стара
Извинявай
ти май преди писа къде правят тестове на парка ама нешо не можах да го огкрия.Да изчистат тия грешки(предните) и да ми направят тест за мое успокоение
Забравих.
Провери това гадно куплунгче над левия клаксон. при мен падна бая тинявица от него
Пък дано
  • 0
Публикувано изображение

#95 top

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,100 Posts:
  • Автомобил:
Garage View Garage

Posted 25 September 2007 - 19:12

ТОП,
При теб сериозна е работата
Скъсани кабели-незнам твойте кабели каквиса ма като сменях клаксоните(единия беше прекъснал)-кабелите бяха черни от патина
Отвратителни са тия кабели - правени като за последно - да им препоръчам-Гамакабел хиляда пъти са им по-добри жиците
Почисти и напръскай това гадно куплунгче на тоя сензор дано пък ти провърви мама му стара
Извинявай
ти май преди писа къде правят тестове на парка ама нешо не можах да го огкрия.Да изчистат тия грешки(предните) и да ми направят тест за мое успокоение
Забравих.
Провери това гадно куплунгче над левия клаксон. при мен падна бая тинявица от него
Пък дано

Утре ще го погледна тоя сензор дето дава грешка дано се оправи въпреки че днес ги почиствах от прах и ги пръсках всичките може да не съм натиснал буксата достатъчно ако не поръчвам нов сензор (към 80 евро) и това оправя проблема. Сигурен съм поне че съм свършил добра работа по кабелите защото вече не дава cable error а само тоя сензор. Иначе наистина са много скапани кабелите бяха се протрили на много места даже и при главната букса трябваше да режа и запоявам два кабела и всичките жици които ги оголвах бяха почернели. Иначе за да ти изчистят грешките може да отидиш в студентски град, може даже да им кажеш да ти направят цялостна диагностика някъде около 10-15 минути му трябва на компютъра да ти прочете всички системи по колата и да извади грешки ако има, ето ти го на картата къде се намира:
Като отидеш там се минава през едно като подлез ще го видиш слиза се надолу:
Публикувано изображение
  • 0

#96 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3,744 Posts:

Posted 25 September 2007 - 20:00

ТОП,
Супер
Много благодарности
Ти ме сети за тези гадни жици
Около този предния куплунг дето е за бронята нешо ми се виждаше мотан с нещо и леко жиците там не ми харесваха
Струва ми се че и при мен май някой път откача за малко
Но досега не съм имал такова нещо и незнам как работи точно(парктроника)
Сигурно ще отида да направят тест и да чистат грешките та да съм по-сугурен
Тази седмеца съм много натоварен ама другата със сигурност
Не разбрах 1 сензор 80 евро струва така ли ак е та ка това си е цифра
Отново много благодарности пич
Ще ги огледам тези гадни ,мръсни, черни телове пак
Ще пиша как е положението при мен
  • 0
Публикувано изображение

#97 Ta4kata

Ta4kata

Напреднал

• Потребители на форума
  • 394 Posts:
  • Град:Пазарджик

Posted 25 September 2007 - 21:16

Пичове ще ме карате и аз да лягам под колата. Моят парктроник работи когато си поиска жерно може да не дава някаде както трябва контакт лягам още утре за проверка, проблема е че нзм от каде да започна от предната или от задна брония .
  • 0
Мислих че ме е страх да летя! W140 колата мечтта Публикувано изображение

#98 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3,744 Posts:

Posted 25 September 2007 - 21:28

Ta4ka,
Къде изчезна бе
Лягай и почвай това е егати супера (парктроника)тоя който го е измислил е гений
Страшно удобство
Ма виш кво плаши ТОП 80евро парчето
Дано да не си чак такъв късметлия - дано са жици разни и куплунгчета
Егати оргазма е тоя парк
Ного ме кефи
Честно
Давай
Дано
  • 0
Публикувано изображение

#99 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3,744 Posts:

Posted 25 September 2007 - 21:39

Като не знаеш от къе да почнеш - почни с предната ,че е по- лесно па дано да е там проблема
Поне няма да сваляш задната тя е гадна и има два куплунга и три жици хванати за корпуса на колата като екрани нещо - чрез едно куплунгче и две тенекиени шайби на болтовете на бронята
Давай
Желая успех приятел
  • 0
Публикувано изображение

#100 top

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,100 Posts:
  • Автомобил:
Garage View Garage

Posted 25 September 2007 - 22:52

Пичове ще ме карате и аз да лягам под колата. Моят парктроник работи когато си поиска жерно може да не дава някаде както трябва контакт лягам още утре за проверка, проблема е че нзм от каде да започна от предната или от задна брония .

Отиди на диагностика ще си каже много точно кой от 6те предни или 4те задни сензора прави проблем така поне ще знаеш къде да действаш.
  • 0

#101 top

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,100 Posts:
  • Автомобил:
Garage View Garage

Posted 25 September 2007 - 22:59

ТОП,
Супер
Много благодарности
Ти ме сети за тези гадни жици
Около този предния куплунг дето е за бронята нешо ми се виждаше мотан с нещо и леко жиците там не ми харесваха
Струва ми се че и при мен май някой път откача за малко
Но досега не съм имал такова нещо и незнам как работи точно(парктроника)
Сигурно ще отида да направят тест и да чистат грешките та да съм по-сугурен
Тази седмеца съм много натоварен ама другата със сигурност
Не разбрах 1 сензор 80 евро струва така ли ак е та ка това си е цифра
Отново много благодарности пич
Ще ги огледам тези гадни ,мръсни, черни телове пак
Ще пиша как е положението при мен

Утре ще ходя до ивайджет да ги питам колко струват точно разни неща по парктроника които ми трябват, днес забелязах че ми го няма на единия датчик тоя металния "накъдрен" пръстен и също ще питам за сензора колко струва и кабел и тия основите на сензорите че двата ми странични имат по малко отчупено по ъглите, ето тия неща:
Публикувано изображение
  • 0

#102 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3,744 Posts:

Posted 26 September 2007 - 15:40

Да бе,
ТОП си е прав
Вместо да играеш на сляпа баба отиди се като пич и хората ше ти кажат
И а з ще оти да за мое успокоение ама сега ми е много натоварено сигурно другата седмица
Козата явно си сака пръч
  • 0
Публикувано изображение

#103 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6,668 Posts:

Posted 07 December 2007 - 04:57

http://v12uberalles....Wiper_Motor.htm

Чистачка на фара.............да се вьрнем на темата.
  • 0
.

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users