Mercedes ML 270 CDI чипчип тунинг
Започната от ML-AMG, 30 авг 2007 - 09:22:08
13 мнения по тази тема
Публикувано 30 август 2007 - 09:22
Здравейте фенове на Мерцедес. Искам да питам някой от вас поставял ли е чип на МЛ 270 дизел или на друг Мерцедес но със същия двигател. Та въпроса ми е заслужава ли си да се набутам за чип, ще върви ли чувствително повече, има ли някакви негативни последствия.
Публикувано 30 август 2007 - 21:27
Слагал съм на няколко МЛ-а!
Клиентите 'усещат' промяна в мощноста-25 конски сили!
УСЕЩАТ и разхода на гориво-25 процента повече!
Клиентите 'усещат' промяна в мощноста-25 конски сили!
УСЕЩАТ и разхода на гориво-25 процента повече!
Публикувано 23 септември 2007 - 09:06
Ако те дразни слабоватия двигател, не се самоизмъчвай ами продай 270-ката и си вземи по-мощно, вече не съм фен на чип-тунингите , ефекта е съмнителен а рискове много....особено ако е аматьорско изпълнение. Дизелчетата са прецизни машинки и нещо малко ако не е в ред и излизат 100 проблема .
Публикувано 22 октомври 2007 - 21:34
.......... Изтрито съобщение, защото дразни LYNX .............
Публикувано 05 ноември 2007 - 22:18
Здравейте фенове на Мерцедес. Искам да питам някой от вас поставял ли е чип на МЛ 270 дизел или на друг Мерцедес но със същия двигател. Та въпроса ми е заслужава ли си да се набутам за чип, ще върви ли чувствително повече, има ли някакви негативни последствия.
Публикувано 05 ноември 2007 - 22:31
абе нали ти казах че си голем лъжец,....горните ти писания си противоречат драстично!
Много си лабав!
Много си лабав!
Публикувано 12 ноември 2007 - 09:44
абе нали ти казах че си голем лъжец,....горните ти писания си противоречат драстично!
Много си лабав!
Дразня ли те с нещо ? Ако съм ти неприятен просто ми кажи и няма да ме видиш повече.
НЕ СЪМ ЛЪЖЕЦ, просто Мерцедес е на 2-ро място за мен и до преди няколко седмици не съм се интересувал от тази марка!!! Колата е купена с чип, сигурен съм че е с чип и това което ми е казал продавача (много доверен човек) е че колата е 198 коня. Колата не съм я взимал нова а е 2-ра ръка.
Съжалявам, че споря с единственият в този форум, който е силно комплексиран от знанията си!
За 2-3 седмици във форума разбирам, че явно колкото и сполучлива марка да е Мерцедес, повече от собствениците са "дразнители" и "мислители".
Лошото е, че на пътя не виждам колегиалност от подобни хора.
Whatever ....
Публикувано 13 декември 2007 - 00:58
Аз съм с целия кит на BRABUS за тоя двигател (тоест чип + въздушен филтър) и колата е коренно различна спрямо базовата й версия. С един колега ги взехме заедно и в момента неговия е сток и като се кача при него имам чувството че съм в тролей... Определено "операцията" си заслужава
Публикувано 13 декември 2007 - 03:13
Какво се разбира под КОРЕННО РАЗЛИЧНА,цифрите какво показват?
.
Публикувано 13 декември 2007 - 10:31
Е добре де, тия от Брабус болни ли са че ще правят чипове и други разработки за нааай-слабоватия двигател от цялата серия. Който си го купи това, го е взел за да пие малко и да върви малко.....улава работа е с тия чипове.
Вместо да си купуваш нова кола с най-слабия мотор и да я "клокваш", просто си взимаш по-мощна и готово......нещо не мога да ви схвана мисълта.
270-ката, каквото и да я мъчиш , няма да тръгне дори и като 320-ката..а и после с разхода след тунинга ще ти лочи като 400 цди
Вместо да си купуваш нова кола с най-слабия мотор и да я "клокваш", просто си взимаш по-мощна и готово......нещо не мога да ви схвана мисълта.
270-ката, каквото и да я мъчиш , няма да тръгне дори и като 320-ката..а и после с разхода след тунинга ще ти лочи като 400 цди
Публикувано 13 декември 2007 - 18:58
BENZBOSS Публикувано на Днес, 03:13 AM
Цифрите са следните:
Мощност: 163 - 205 к.с
Въртящ Момент 370 - 450 Nm между 1800 - 2600 rpm
Официялни данни за ускорението от 0 до 100 няма но бях чел в някоя от автомобилните медии че е ококо 10 сек спямо ~ 12 на заводския вариянт
За съществена разлика в разхода на гориво не може да се говори !!! Сега гори около литър повече - 2 лв повече на 100 км което е направо смешно и в никой случай не може да се сравни с 400 CDI
Разбира се че е идеалният вариянт е да си вземеш по-мощен автомобил ако този ти идва малко слаб но 400 CDI и 500 са доста по-скъпи все пак 270 не е дори акцизен
Цифрите са следните:
Мощност: 163 - 205 к.с
Въртящ Момент 370 - 450 Nm между 1800 - 2600 rpm
Официялни данни за ускорението от 0 до 100 няма но бях чел в някоя от автомобилните медии че е ококо 10 сек спямо ~ 12 на заводския вариянт
За съществена разлика в разхода на гориво не може да се говори !!! Сега гори около литър повече - 2 лв повече на 100 км което е направо смешно и в никой случай не може да се сравни с 400 CDI
Разбира се че е идеалният вариянт е да си вземеш по-мощен автомобил ако този ти идва малко слаб но 400 CDI и 500 са доста по-скъпи все пак 270 не е дори акцизен
Публикувано 14 декември 2007 - 02:48
Добре изглежда,доста магарета са качили с един чип,дано дьржи моторетката.
http://ascension.glo...edes_tuning.php
Е какво дават тук,за сьжаление на моите повече от 20 коня зор им идва.Трябва им турбо............ма тва друга тема.
http://ascension.glo...edes_tuning.php
Е какво дават тук,за сьжаление на моите повече от 20 коня зор им идва.Трябва им турбо............ма тва друга тема.
.
Публикувано 14 декември 2007 - 17:45
?????
Публикувано 29 декември 2007 - 19:17
кусур му е на коня мигачи
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни