Към съдържанието

•  

Снимка

ЛАЙСНИ-124как да ги опазим

• Please log in to reply
14 мнения по тази тема

#1 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3037 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Живота, Вселената и Всичко останало
  • Автомобил:
    C 140 CL 500 (weekend car)
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Публикувано 21 август 2007 - 01:14

Ха здравейте-аз както винаги съм с въпросителна в заглавието,но нали си ме знаете-надявам се да ми простите невежеството;)-тоя път директно на въпроса без предисловия-значи ме интересува хубав и естетически издържан метод да си опазя лайсните на дзверо -мисля ,че някога някъде четох нещо в една тема ама не го намирам-доколкото помня беше с някви лепила(в никакъв случай не приемам ония с нитовете и главите на болтовете дето стърчат от ласните)-имате ли идея как става а и къде може да ми го направят-срещу каква сума евентуално ....щот аз къвто съм вързан у ръцете ш изпочупа всичко:(....пустия му платен паркинг е далечко от блока и ми писна всяка вечер да ходя до там-а все пак ако са качествено направени дори и да се опитат да ги свалят-най много да ги счупят ,а доколкото знам застраховетеля изплаща счупени(не изцяло липсващи)....ми тва ми е въпросчето-все някой знае няква магийка,м? :rolleyes:
  • 0
MERCEDESBENZCLCoupe C140  1902 4 (1)

#2 sakata

sakata

Напреднал

• Потребители на форума
  • 724 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W210 E320T CDI
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 21 август 2007 - 08:50

Ха здравейте-аз както винаги съм с въпросителна в заглавието,но нали си ме знаете-надявам се да ми простите невежеството;)-тоя път директно на въпроса без предисловия-значи ме интересува хубав и естетически издържан метод да си опазя лайсните на дзверо -мисля ,че някога някъде четох нещо в една тема ама не го намирам-доколкото помня беше с някви лепила(в никакъв случай не приемам ония с нитовете и главите на болтовете дето стърчат от ласните)-имате ли идея как става а и къде може да ми го направят-срещу каква сума евентуално ....щот аз къвто съм вързан у ръцете ш изпочупа всичко:(....пустия му платен паркинг е далечко от блока и ми писна всяка вечер да ходя до там-а все пак ако са качествено направени дори и да се опитат да ги свалят-най много да ги счупят ,а доколкото знам застраховетеля изплаща счупени(не изцяло липсващи)....ми тва ми е въпросчето-все някой знае няква магийка,м? :rolleyes:

развихри се с търсачката, имаше много обширна тема, май се лепяха със някакъв специален силикон... и аз колко им треперя на моите и все внимавам къде спирам, дано ги опазим докато спрат да се търсят
  • 0
I expect nothing. I fear no one. I am free.

#3 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3037 Мнения:
  • Автомобил:
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Публикувано 21 август 2007 - 09:09

развихри се с търсачката, имаше много обширна тема, май се лепяха със някакъв специален силикон... и аз колко им треперя на моите и все внимавам къде спирам, дано ги опазим докато спрат да се търсят

Ми колкото и да ми е неприятно-няма да спрат да се търсят освен ако комплекта не стане 100-200 лева-тогава няма да си заслужава риска за крадците да им изпразня един пълнител..ще потърся ама нещо не откривам засега(в търсачката)
  • 0

#4 sakata

sakata

Напреднал

• Потребители на форума
  • 724 Мнения:
  • Автомобил:
    W210 E320T CDI
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 21 август 2007 - 10:58

Ми колкото и да ми е неприятно-няма да спрат да се търсят освен ако комплекта не стане 100-200 лева-тогава няма да си заслужава риска за крадците да им изпразня един пълнител..ще потърся ама нещо не откривам засега(в търсачката)

ей тука има малко http://www.mbclub.bg...d...ic=4157&hl=
  • 0
I expect nothing. I fear no one. I am free.

#5 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3037 Мнения:
  • Автомобил:
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Публикувано 21 август 2007 - 11:00

ей тука има малко http://www.mbclub.bg...d...ic=4157&hl=

гледах я вече-благодаря ти наистина-прегледах всички теми но общо взето е мъглява информацията-мен ме интересува къде може да ми го направят и за колко-и как-но мисля че тоя вариант със силикона май е най удачен-при всички положения трябва да го направя де......абе мани.... :kill_myself:
  • 0

#6 reichfurrer

reichfurrer

Чирак

• Потребители на форума
  • 57 Мнения:
  • Град:Troyan

Публикувано 21 август 2007 - 14:02

гледах я вече-благодаря ти наистина-прегледах всички теми но общо взето е мъглява информацията-мен ме интересува къде може да ми го направят и за колко-и как-но мисля че тоя вариант със силикона май е най удачен-при всички положения трябва да го направя де......абе мани.... :kill_myself:

До колкото съм запознат със лепилата на база силикон, има едно лепило за лепене на стъкла ! Казва се К+Д, черно на цвят, производител е Вюрт!! пробвай с него! мисля че ще се получи!!
Да не забравиш да кажеш после какви л....а си из....л!
Успех!!
  • 0

#7 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3037 Мнения:
  • Автомобил:
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Публикувано 21 август 2007 - 14:06

До колкото съм запознат със лепилата на база силикон, има едно лепило за лепене на стъкла ! Казва се К+Д, черно на цвят, производител е Вюрт!! пробвай с него! мисля че ще се получи!!
Да не забравиш да кажеш после какви л....а си из....л!
Успех!!

със сигурност ще се похваля,но още по сигурно е че няма да го правя аз-ще намеря сервиз в който да ми го направят-но ще опиша всичко включая цени-проблема не е никак малък и имам едно мнооого гадно усещане ,че цените на тия лайсни било то нови или втора употреба се държат изкуствено високи именно поради честите им кражби-както казах ако е 100 -200 лева коплекта никой уважаващ себе си айдук няма да ги пипне-няма логика да са такива цени(700-1200 лв)!!! при условие че са само декоратиени елементи па било то и на мерцедес
п.п.-това е лично мнение
  • 0

#8 ndd

ndd

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 9 Мнения:

Публикувано 28 август 2007 - 17:21

моите ги откраднаха 10 дни след като си взех колата (преди 2 години и половина) .. и от тогава карам без лайсни.. нека света се оглежда в моята кола, пък аз си седя вътре и не ми пука ...
Това с лепенето и болтовете не си е работа ...
  • 0

#9 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3037 Мнения:
  • Автомобил:
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Публикувано 28 август 2007 - 17:59

моите ги откраднаха 10 дни след като си взех колата (преди 2 години и половина) .. и от тогава карам без лайсни.. нека света се оглежда в моята кола, пък аз си седя вътре и не ми пука ...
Това с лепенето и болтовете не си е работа ...

принципно си много прав-ама не мое да си дал цифра пари за кола-да си има хубави лайсни и после да я караш по
щипки бате-по отива на някоя астра ма не и на мерцедес-така мисля де:)
  • 0

#10 vladokos

vladokos

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 46 Мнения:

Публикувано 26 септември 2007 - 09:22

Аз също пострадах от айдуците но минах тънко, взеха ми само лайсните на предните калници. Намерих ги но малко трудно и естествено различни. Доста време мислих как да ги предпазя от повторни набези и го измислих - поне за себе си и ако на някой му допада идеяна нека да я ползва. Наистина не седи много естетично но върши работа и от тогава нямам проблеми. Взех си коларски болтове но с малки глави, отрязах само главите на болтовете и ги залепих със сликон към лайсните без да дупча вратите. Засега вече втора година нито ми пипат лайсните нито са паднали главите на болтовете. Ефекта е добър защото в тъмното през ноща не се вижда добре и айдуците остават с впечатление че има болтове дупчени през ламарината което се избягва в нашия случай а постигаме същия ефект. А има и друг вариант ако ви откраднат всички лайсни - може де се мине на тесните лайсни които стават също и вярно че не е същото но не остава тази грозотия след кражбата.
  • 0

#11 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 26 септември 2007 - 09:38

Каквото и да ти правят по лайсните добре е да купиш предварително 5-6 долни щипки и 2-3 горни!Оригинални,разбира се!И още нещо много важно: досега в никой сервиз не съм видял някой"майстор",който да е наясно как точно се свалят тези лайсни-напъват зверски и неправилно,докато не изпочупят щипките и после казват на клиента:те си бяха счупени!Добре,че самите лайсни са явно много еластични инак и тях щяха да почупят!Съвет как да ги обезопасиш не мога да ти дам-и мен ме мъчи отдавна този въпрос!Мисля,че с рапиди със скосена глава,които да влязат на"нула" с повърхността на лайсната,после шлиците да се заравнят със стъклен кит и да се мацнат със съответната боя ще е най-елегантното решение!Ще си личи,разбира се,но не чак толкова!И силикона е решение,но има хора,на които и със силикон им свалиха по някоя лайсна,а и за беда,ако трябва за нещо да си ги свалиш,кой-знае какъв щв е зор!Много е вероятно да счупиш държачите на щипките от вътрешната страна!
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

#12 st16me

st16me

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 640 Мнения:
  • Град:Кюстендил

Публикувано 26 септември 2007 - 10:47

Аз мога да кажа, че имам доста лош опит в тази посока, както и да е, за сега съм патентовал закрепването на лайсните с безцветен силикон. На 190-ка даже имаше слиди по лайсните от напъването с отверката за да я махнат ама ... Що се отнася до майстор, аз също не се занимавам да си губя времето, напълно съм се доверил на моя в Кюстендил. Ако не ти е проблем разстоянието ще ти уговоря час за някоя събота и с 2-3 туби безцветен силикон отиваме при майстора и те уверявам, че няма да има такива работи с чепене на щипки, или да се чуди как се свалят лайсните и т.н.
  • 0

#13 Rak

Rak

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 2 Мнения:

Публикувано 27 септември 2007 - 00:00

Дано да помогна с инфо . И аз минах през тези етапи , за мен най добрия вариант беше да ги закрепя със силикон , тъкаааа : силикона е черен на цвят и е на фирмата 3М , и го открих само в едно от офиц.представителства цената беше около 20 лв. за целта са нужни около 4-5 флакона . силикона е много здрав използва се и за лепене на спойлери . Айде успех.
  • 0

#14 Чичко

Чичко

Чирак

• Потребители на форума
  • 135 Мнения:

Публикувано 27 септември 2007 - 08:50

Лепят се така, че да се чупят при опит за сваляне. Тогава застрахователите щат не щат ги плащат. Най интересното е че на баща ми 124-ката навремето 7 години я язди и никой не и пипна никакви лайсни. Аз нямах тоя проблем, щото мойта беше теснолинейка. Така или иначе ако ти спиздят лайсните, просто си набави един комплект от тесните и ще си джиткаш все едно си 1986 година :harabe Мнооо яко. :welldone

Ако питате мен, тесните лайсни ми харесват повече....
  • 0

#15 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 27 септември 2007 - 09:01

http://pyacht.iserve...?E scstore 6666

http://www.vintagera...ngProject-1.htm

Публикувано изображение
  • 0
.