От скоро имам проблем с колата ми MB C220D 1996 - на арматурното табло свети EDC и колата е в авариен режим - оборотите са ограничени на около 3000. Смених горивен филтър преди около 800 километра, но "майстора" който ми го монтира не е поставил новото уплътнение около болта, оставил е старото и както в последствие установих то беше накриво и явно и влизал въздух в системата. Днес купих нов филтър и го сложих качествено в друг сервиз, но лампата не гасне и аварийния режим е още активен. Затова ходих да изчистят грешките в системата, но машината отказа да извърши "ресет-а". Все пак изкара 2 грешки - P0110 - Intake air temperature sensor B17: Current and stored и P1230 Cam ring position sensor: Fault indicator lamp on. От този сервиз ме препратиха в "САЕ" сервиз в Пловдив и утре сутринта ще съм там. Дано да е от това, защото вече бях в АВЕЛ в Пловдив евентуално ако е от помпата (която е Lucas) да попитам дали ги ремонтират и като я погледнаха каза моята е с "късите кабели", а те правили само с "дългите", "късите" ги правели в Инстанбул и Солун. Тук четох из форумите че някакви О-пръстени на маркучите правели проблема, бихте ли ми разяснили какви са тези пръстени, откъде могат да се намерят, само те ли се сменят и т.н.
Ще се радвам ако ми помогнете с каквото можете. Мерси

P.S. Ходих до балкан стар които за пореден път не бяха в час и с 300 зора стигнаха до цена от 6000лв., срещу която не можаха да ми обяснят кадърно какво ще бъде извършено. Предполагам че сменят цялата система, но това няма значение.