Към съдържанието

•  

Снимка

Има ли някой ламбда контрол на АГУто?

• Please log in to reply
4 мнения по тази тема

#1 izoholz

izoholz

Напреднал

• Потребители на форума
  • 274 Мнения:
  • Град:Пловдив

Публикувано 13 август 2007 - 22:44

Колеги,

да има някой от вас монтиран ламбда контрол на газовата си уредба? Става дума за двигателите KE-Jetronic с обикновена газова. Ако има такъв моля да пише. Искам само да ми каже как е вързан ламбда-контрола, а ако се видим е достатъчно и само да погледна под капака. Просто ме интересува къде и от кои кабели взема сигнал компютъра на ламбда-контрола.
  • 0

#2 izoholz

izoholz

Напреднал

• Потребители на форума
  • 274 Мнения:

Публикувано 14 август 2007 - 20:51

Ей това в нашата държавица е много модерно да слагат на Мерцедесите АГУ като на москвета и лади, ама не ми се подхваща тази тема. Така ли пък никой няма кола с ламбда-контрол на газта? :dontknow:
  • 0

#3 LYNX

LYNX

Майстор

• Потребители на форума
  • 2380 Мнения:

Публикувано 14 август 2007 - 21:10

Ей това в нашата държавица е много модерно да слагат на Мерцедесите АГУ като на москвета и лади, ама не ми се подхваща тази тема. Така ли пък никой няма кола с ламбда-контрол на газта? :dontknow:

ми като нямат ламда сонди болшинството от колегите/повечето карат дизелови автомобили/,...как да ти отговорят!
Какво толкова сложно намираш в ламбда контрола!
Ел.блок на газовата уредба взима инфо от оригинално поставената ламда сонда-черния проводник!
И се опитва да коригира гориво-въздушната смес в режимите на работа на мотора!
Само че това важи за газовите системи от ново поколение!
Знаеш ли как влияе ламбда контрола при некачествен или запрашен въздушен филтър!
Не помага-даже затруднява работата на двигателя-за разхода на гориво няма да ти казвам!

И едно много важно условие-Ламбда сондата трябва да е изправна!

Успех!
  • 0

#4 izoholz

izoholz

Напреднал

• Потребители на форума
  • 274 Мнения:

Публикувано 14 август 2007 - 21:32

Принципа на действие е ясен, колега. Конкретно ме интерусва мястото (или местата), от където да взема сигналите от ламбда-сондата на колата и TPS-а? Кои са кабелите? Иначе зная проводниците на самия ламбда контрол кой за какво е, но е добре да видя към кои точно проводници на колата се връзват.
  • 0

#5 LYNX

LYNX

Майстор

• Потребители на форума
  • 2380 Мнения:

Публикувано 14 август 2007 - 21:53

Принципа на действие е ясен, колега. Конкретно ме интерусва мястото (или местата), от където да взема сигналите от ламбда-сондата на колата и TPS-а? Кои са кабелите? Иначе зная проводниците на самия ламбда контрол кой за какво е, но е добре да видя към кои точно проводници на колата се връзват.

Ако го видиш като готово изпълнение-добре!
Дано някой се отзове!

Ако искаш порови в нета-има сайт -www.kolegi.info.
Там има обширна тема за съвременните газови уредби-има ФТП със ел схеми и точки на свързване на различните автомобили!
Също така и свалени схеми на свързване,... от водещите производители на газови уредби!

Успех!
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни