Въпрос за турбото ?...на W140 S350 TURBODIESEL
Започната от top, 12 авг 2007 - 19:06:07
16 мнения по тази тема
Публикувано 12 август 2007 - 19:06
Прави ли се някаква профилактика или нещо свързано с поддръжката на турбото и въобще къде има сервиз за турбодизели защото понякога на колата не и работи турбото и става много тромава, трябва да я гася и пак да я паля за да заработи иначе като работи турбото колата набира страхотно и съм много доволен. Може ли да се направи някаква диагностика на тоя проблем или трябва да се гледа на око. Преди имах ситроен Ц5 2.2 хди и като не му работеше турбото изписваше куп глупости на дисплея.
Публикувано 12 август 2007 - 19:25
И аз имах същия проблем само че аз карам S300TD при мене бе проблема в един температурен датчик на които буксата му бе корозирала и нямаше добър контакт и подаваше информация че колата е загряла и вклучваше защитата, която представлява изклучване на турбината, това го установиха в Балкан Стар, Направи опит като караш извън градско по прав път и дадеш гас до краи разходомера за горивото или икономаизера отива ли в максимума зашото аз като имах този проблем колата не вдигаше повече от 140 и разходомера ( икономаизера ) ми седеше на разход 10/100 и набираше по бавно от Москвич. Пръснаха ми буксата с някакъв преобразовател и до сега нямам проблем, иначе има сервиз за турбини в София на околувръсното на СФ казва се Реал Турбо телефона им е 029581790 преди разклона за Боянска Църква се намира по посока Перник, но по подробно убеснение могат да ти дадът и те като звъннеш. Но ако нети гори масло колата и не пуши просто турбината си е добре .
Мислих че ме е страх да летя! W140 колата мечтта
Публикувано 12 август 2007 - 19:35
И аз имах същия проблем само че аз карам S300TD при мене бе проблема в един температурен датчик на които буксата му бе корозирала и нямаше добър контакт и подаваше информация че колата е загряла и вклучваше защитата, която представлява изклучване на турбината, това го установиха в Балкан Стар, Направи опит като караш извън градско по прав път и дадеш гас до краи разходомера за горивото или икономаизера отива ли в максимума зашото аз като имах този проблем колата не вдигаше повече от 140 и разходомера ( икономаизера ) ми седеше на разход 10/100 и набираше по бавно от Москвич. Пръснаха ми буксата с някакъв преобразовател и до сега нямам проблем, иначе има сервиз за турбини в София на околувръсното на СФ казва се Реал Турбо телефона им е 029581790 преди разклона за Боянска Църква се намира по посока Перник, но по подробно убеснение могат да ти дадът и те като звъннеш. Но ако нети гори масло колата и не пуши просто турбината си е добре .
Преди няколко дена си поръчах един датчик (датчик за температура на двигателя) който дава някаква грешка при диагностика, утре ще ми го доставят и ще го сменя и дано се оправи, ако не се оправи ще посетя балкан стар или реал турбо. Иначе като работи турбото колата си вдига повече от 140 и докато набира разходомера забива горната граница 20 на 100 и почва да спада надолу и като почна да карам с постоянна скорост или без газ си показва нормално. А тоя температурен датчик къде се намира по двигателя за да го погледна ? Досега от както съм сменил маслото не е мръднало нивото а за пушенето си пуши черно само като дам кикдаун и после не пуши.
Публикувано 16 август 2007 - 00:33
Вчера си взех колата от ремонт смениха и двата тампона на двигателя и този на автоматика и също ми свалиха водния радиатор за да го промият отвън и отвътре и също почистиха радиатора на климатика без да го свалят. Реших да сменя всички температурни датчици и вече при диагностика не ми дава грешка в датчика за температура и турбото ми се струва че постоянно работи но не съм много сигурен, днес цял ден карам и работи но не съм давал много газ защото повече пробвах как ми седи температурата при включен климатик и при движение в задръстване и си седи на около 90-92 градуса така на око приблизително погледнато, но лошото е че като дам газ (кикдаун) и повторя така няколко пъти температурата отива към 100, точно под чертичката стои и това е гадно и незнам какво да правя ? По въпроса за турбото може би ще отида с единия майстор който ми прави вчера колата до тоя сервиз Реал турбо защото той ги познава и там ще погледнат турбото дали е наред и дали трябва да му се прави нещо.
Публикувано 16 август 2007 - 05:08
Колко и дават нормално на тая кола,какъв термостат караш?
.
Публикувано 16 август 2007 - 18:36
Моята S300TD държи 83 до 88 градуса при искачване и градско каране . Аз предполагам че причината ти е в някои датчик, поне това е моето мнение.
Публикувано 16 август 2007 - 21:20
Прави ли се някаква профилактика или нещо свързано с поддръжката на турбото и въобще къде има сервиз за турбодизели защото понякога на колата не и работи турбото и става много тромава, трябва да я гася и пак да я паля за да заработи иначе като работи турбото колата набира страхотно и съм много доволен. Може ли да се направи някаква диагностика на тоя проблем или трябва да се гледа на око. Преди имах ситроен Ц5 2.2 хди и като не му работеше турбото изписваше куп глупости на дисплея.
Турбокомпресора на този автомобил се управлява вакуумно чрез ел.магн.вентил командван от ел.блок за управление на двигателя!
Всеки отказ на турбокомпресора/изключвам мех.повреди/ се дължи на липса на подналягане към неговото управление или повреда на компонент от управлението на двигателната електроника!
След рестартиране на двигателя нещата се оправят-но това е временно-няколко км пробег и повредата лъсва отново!
Моя съвет е да отидеш на диагностика и да се види точно кода на повредата свързан с турбокомпресора!
Профилактика се прави всяка година тъй като турбокомпресора е доста натоварен елемент и вероятноста от износване съществува-има специализирани сервизи за турбини!
Публикувано 06 септември 2007 - 20:19
Провери си вакума на разтоварващата клапа на турбината че аз цял ден се мотах да разбера защо не ми работи турбината и наи накрая забелязах че едно вакумно съединение е прегоряло и еврика турбината тръгна
Вакума които влиза в турбината провери го и след това изчисти буксите пот смукателите те също са за за нея
Публикувано 01 октомври 2007 - 23:48
колеги кажете моля ви се къде точно се намира този температурен датчик че при мен същата болка.направо се побърквам-като се шашне да не върви ИФА с дърва ме изпреварва по баира еба си мамата......
дайте инфо POR FAVOR.....
Публикувано 02 октомври 2007 - 06:20
Май тука някои щеше да пътува с неговата на дълго,имаше проблеми с колицата,щеше да се жени..............или аз много не си спомням???
Колега,я кажи точно какво ти прави колата,дай един номер на рамата да и видим и да ти кажа как да си дърпаш кодовете за грешка,че съвета на колегите горе е ОДИ НА ДИАГНОСТИКА.......и е най-правилното нещо,това така просто аз не бих го ровил.
Колега,я кажи точно какво ти прави колата,дай един номер на рамата да и видим и да ти кажа как да си дърпаш кодовете за грешка,че съвета на колегите горе е ОДИ НА ДИАГНОСТИКА.......и е най-правилното нещо,това така просто аз не бих го ровил.
.
Публикувано 02 октомври 2007 - 22:55
[quote name='BENZBOSS' date='Oct 2 2007, 08:20 AM' post='64423']
Май тука някои щеше да пътува с неговата на дълго,имаше проблеми с колицата,щеше да се жени..............или аз много не си спомням???
точно така беше работата но в крайна сметка не посмях да рискувам защото ми изчезна задна тотално и путувах с BMWto на баща ми.ВСИЧКО МИНА ОК и между другото вече съм женен,че и с дете
в последствие скоростната ми кутия излезе около 2500 евра ремонта,но не това е важно че се поотклоних от темата.сега ме мъчи пустата грешка дето вкарва колата в режим защита.НЕАМ ВЕЧЕ НЕРВИ.А НОМЕРА НА ШАСИТО УТРЕ ШЕ ВИ ГО ПУСНА ДА ВИДИМ ДАЛИ ИМА ОПРАВИЯ.по между другото днес си купих датчика за температурата на двигателя профилактично.кво му плащаш 37 евра оригинален,пък после ще му мислим
точно така беше работата но в крайна сметка не посмях да рискувам защото ми изчезна задна тотално и путувах с BMWto на баща ми.ВСИЧКО МИНА ОК и между другото вече съм женен,че и с дете
Публикувано 03 октомври 2007 - 07:02
Zадната им кляка най-често,предните дискове като нови,задния никакъв го няма.................ма тва друга тема.Кажи сега номера да го ровим,че дизел от тия не съм ръчкал.
Маааалииии,много съм се застоял тук във форума,хората деца вече гледат,а аз само ...........таковам.
Маааалииии,много съм се застоял тук във форума,хората деца вече гледат,а аз само ...........таковам.
.
Публикувано 03 октомври 2007 - 22:18
BENZBOSS номера ми е WDB1401341A233442 не съм ровил във форума но сигурно я има темата за тестване на грешки и разчитане.дайте инфо ако имате.предварително благодаря
Публикувано 04 октомври 2007 - 02:34
Колата ми я дава 11 месец '94.Ако е така може да имаш и двете системи за диагностика.Едната е лесна за работа,там ти светка тая лампичка която ще видиш на снимката.
http://pages.prodigy...one/MB_X11.html
http://www.freetranslation.com/
Това ще ти преведе от тоя странен език на Испански които владееш,там е написано кратко как се прави диагностиката с тая ситна гад.
Тая кола не ти ли показва нещо от рода на СЕРВИЗ или ПРОВЕРКА МОТОР,нищо ли не и свети на таблото?
http://pages.prodigy...one/MB_X11.html
http://www.freetranslation.com/
Това ще ти преведе от тоя странен език на Испански които владееш,там е написано кратко как се прави диагностиката с тая ситна гад.
Тая кола не ти ли показва нещо от рода на СЕРВИЗ или ПРОВЕРКА МОТОР,нищо ли не и свети на таблото?
.
Публикувано 23 октомври 2007 - 06:45
Линкс, при мен няма специализиран сериз за турбини. Мога ли да направя профилактика сам или в неспециализиран сервиз? В какво се състои тази профилактика?Турбокомпресора на този автомобил се управлява вакуумно чрез ел.магн.вентил командван от ел.блок за управление на двигателя!
Всеки отказ на турбокомпресора/изключвам мех.повреди/ се дължи на липса на подналягане към неговото управление или повреда на компонент от управлението на двигателната електроника!
След рестартиране на двигателя нещата се оправят-но това е временно-няколко км пробег и повредата лъсва отново!
Моя съвет е да отидеш на диагностика и да се види точно кода на повредата свързан с турбокомпресора!
Профилактика се прави всяка година тъй като турбокомпресора е доста натоварен елемент и вероятноста от износване съществува-има специализирани сервизи за турбини!
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни

Виж ГАРАЖА