Откраднат компютър на C180и сега какво???
Започната от MaPuHcKu, 07 авг 2007 - 23:11:09
10 мнения по тази тема
Публикувано 07 август 2007 - 23:11
Здравейте, нов съм в този форум и на всичкото отгоре нямам мерцедес (колкото и да ми се иска). Надявам се, че не дублирам темата,но известно време потърсих из форума и не намерих отговор.
Проблема е следния: на мои познати им отарашиха Mercedes-Benz c180, 1.8 бензин, произведен 1994 година. Взели са им радиото, инструментите от багажника и разбира се компютъра, като дори са завили обратно резервоарчето за течността на чистачките, под което явно се намира въпросния компютър. Тъй като те не познават града, а и нямат технически познания за колата си от мен се очаква да ги разходя по автоморгите за да намерим заместител. Обаче аз не знам какво изобщо търся! От познати разбрах, че може да стане само компютър точно за същия модел и двигател (което е логично) и то от същата година (в това се съмнявам), като това какъв е въпросния компютър се разбира от надписа върху него. НО оригиналният компютър е откраднат, тоест не мога да видя какво е пишело на него, нямам и познати, от чиито Mercedes да видим, така че искам да помоля който може да постне тук снимка на този компютър или поне да каже какво трябва да пише на него за да съм сигурен, че е това, което ни трябва!
Благодаря предварително на всеки, който се отзове с някаква информация!
Проблема е следния: на мои познати им отарашиха Mercedes-Benz c180, 1.8 бензин, произведен 1994 година. Взели са им радиото, инструментите от багажника и разбира се компютъра, като дори са завили обратно резервоарчето за течността на чистачките, под което явно се намира въпросния компютър. Тъй като те не познават града, а и нямат технически познания за колата си от мен се очаква да ги разходя по автоморгите за да намерим заместител. Обаче аз не знам какво изобщо търся! От познати разбрах, че може да стане само компютър точно за същия модел и двигател (което е логично) и то от същата година (в това се съмнявам), като това какъв е въпросния компютър се разбира от надписа върху него. НО оригиналният компютър е откраднат, тоест не мога да видя какво е пишело на него, нямам и познати, от чиито Mercedes да видим, така че искам да помоля който може да постне тук снимка на този компютър или поне да каже какво трябва да пише на него за да съм сигурен, че е това, което ни трябва!
Благодаря предварително на всеки, който се отзове с някаква информация!
Публикувано 07 август 2007 - 23:32
С номера на рамата -и при дилъра!
Там ще ти кажат кой е номера на блока и всички други алтернативни номера,защото от 94 година този номер е сменян поне 3 пъти!
Вчера някой продаваше такива неща!
http://www.mbclub.bg...?showtopic=6197
Там ще ти кажат кой е номера на блока и всички други алтернативни номера,защото от 94 година този номер е сменян поне 3 пъти!
Вчера някой продаваше такива неща!
http://www.mbclub.bg...?showtopic=6197
Публикувано 08 август 2007 - 01:14
Понеже за в момента нямам какво друго да направя по въпроса, реших да ровя в Google. Споделям информацията, която намерих досега:
Това нещо, което на мен ми беше обяснено като "компютъра" всъщност е по-правилно да се преведе като "ЕЛЕКТРОНЕН КОНТРОЛЕН МОДУЛ" на двигателя - Electronic Control Module - съкратено ECM. Известно е още с наименованията Electronic Control Unit - ECU, Powertrain Control Module - PCM, Engine brain и Black box. Информацията почерпих от тук. Може би най ценната информация специално за c180 която намерих са два номера, които са дадени там като най често срещани номера за тая част: (Common part number is) 0261200614 или 0185451132. В e-Bay намерих да се продава едно такова:
свалено от неуточнена C-класа от 1999 година и номера му се различаваше само с една цифра от цитираните преди малко, така че съм склонен да ги приема за достоверни.
Това нещо, което на мен ми беше обяснено като "компютъра" всъщност е по-правилно да се преведе като "ЕЛЕКТРОНЕН КОНТРОЛЕН МОДУЛ" на двигателя - Electronic Control Module - съкратено ECM. Известно е още с наименованията Electronic Control Unit - ECU, Powertrain Control Module - PCM, Engine brain и Black box. Информацията почерпих от тук. Може би най ценната информация специално за c180 която намерих са два номера, които са дадени там като най често срещани номера за тая част: (Common part number is) 0261200614 или 0185451132. В e-Bay намерих да се продава едно такова:
свалено от неуточнена C-класа от 1999 година и номера му се различаваше само с една цифра от цитираните преди малко, така че съм склонен да ги приема за достоверни.
Публикувано 08 август 2007 - 04:44
Прав си,но виж какво те съветва колегата - газ при дилара с номера на рамата,после почва ровенето за такъв какъвто става.
Срещал сам и такива по 60 кинта,срещал сам модели които са съвместими с поне още 5-6 различни номера.Проблема е сериозен,ако знаеш колко пари са в БГ ще се хванеш за главата.Ако им трябва колата бързо е проблем и то голям,ако може да се чака и рови.............проблема ти е поне 500 кинта,че и горница,това не е САЩ,тук са под 100 кинта повечето.Кофти също е,че мотори по 1.8 няма,почват от 2.3 ако не се лъжа,сестрата кара такъв 98 лето.
Срещал сам и такива по 60 кинта,срещал сам модели които са съвместими с поне още 5-6 различни номера.Проблема е сериозен,ако знаеш колко пари са в БГ ще се хванеш за главата.Ако им трябва колата бързо е проблем и то голям,ако може да се чака и рови.............проблема ти е поне 500 кинта,че и горница,това не е САЩ,тук са под 100 кинта повечето.Кофти също е,че мотори по 1.8 няма,почват от 2.3 ако не се лъжа,сестрата кара такъв 98 лето.
.
Публикувано 08 август 2007 - 08:39
Благодаря, LYNX и BENZBOSS! Под "дилъра" Балканстар ли се разбира? Проблемния мерцедес се намира в Горна Оряховица и затова питам. Ако наистина става дума само за Балканстар може да се наложи ходене до Русе/Варна.
Публикувано 08 август 2007 - 09:08
Благодаря, LYNX и BENZBOSS! Под "дилъра" Балканстар ли се разбира? Проблемния мерцедес се намира в Горна Оряховица и затова питам. Ако наистина става дума само за Балканстар може да се наложи ходене до Русе/Варна.
Можеш да провериш и в Ивайжет,които също доставят оригинални части малко по-евтино.Виж в най-близкия магазин Ауто-плюс също-те имат необходимата сервизна информация,а при нужда доставят бързо оригинални части от Ивайжет,като ще оскъпят леееко,заради доставката,ама какво да правиш...!Най-важното е от тях да разбереш точно номера на този блок,за да търсиш същия втора употреба,ако цената на нов не те устройва!И като накрая се сдобиеш и монтирате новия блок го обезопаси максимално против кражба!Даваха се идеи тук как да стане-с изпилени,или заварени гайки,но и,ти можеш да измислиш вариант-за това ни бива поне,щото открай време си имаме доста айдуци,а като гледам не се очертава скоро да им свият сърмите...!Нищо чудно да се обяви точно този блок за продажба скоро...!
Публикувано 08 август 2007 - 09:28
Здравейте,
И на мен ми претарашиха колата C180 97 г. за този компютър.
Интересното е ,че бяха дезактивирали алармата ,отворили капака и останали изненадани че
търсената от тях част не е под казанчето.За мой късмет не са взели нищо.
Питането ми е следното .Дали може да ме ориентирате къде може да ми се намира този компютър,
за да знам как да го предпазя по някакъв начин.
В квартала бяха претарашили 3 C-тки за 1 нощ, Имах късмет но дали няма да ме повторят незнам
Ако може да ми отговори някой по вещ ще съм благодарен
Интересното е ,че бяха дезактивирали алармата ,отворили капака и останали изненадани че
Питането ми е следното .Дали може да ме ориентирате къде може да ми се намира този компютър,
В квартала бяха претарашили 3 C-тки за 1 нощ, Имах късмет но дали няма да ме повторят незнам
Публикувано 08 август 2007 - 10:20
Здравейте,
Здрасти,
Аз съм с C180 98г. и предполагам, че ако компютърът не ти се намира под казанчето за течността на чистачките, то е като при мен най-горе в ляво. Там е защитен много по-добре. Най-често знам, че джамбазите чупят мигача отварят и взимат. Можеш да си сложиш втора ключалка на капака. Но е нож с две остриета, защото ако нещо се скапе, как ще си отвориш капака не знам.
Поздрави
Публикувано 08 август 2007 - 10:24
Благодаря за инфото,
Ходих при един майстор и той ми препоръча да си сложа допъкнително заключване на предният капак.
Става въпрос за някакво електромагнитче за заключване с бутон за отваряне вътре в купето.
Дали сте чували нещо подобно?
Ходих при един майстор и той ми препоръча да си сложа допъкнително заключване на предният капак.
Става въпрос за някакво електромагнитче за заключване с бутон за отваряне вътре в купето.
Дали сте чували нещо подобно?
Публикувано 08 август 2007 - 10:40
Да, чувал съм.
В Равена ми казаха същото, но ме и предупредиха, че ако се развали става лошо.
В Равена ми казаха същото, но ме и предупредиха, че ако се развали става лошо.
Публикувано 21 август 2007 - 05:23
Каското не покрива ли тоя компютър?
2 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни