Към съдържанието

•  

Снимка

обезвъздушаване

• Please log in to reply
23 мнения по тази тема

#1 нели

нели

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 17 Мнения:

Публикувано 07 август 2007 - 17:55

Здравейте пичове.Моля Ви да ми помогнете!
Скоро си купих Мерцедес Е200 1994г.Имаше теч от маркуча на хидравликата на волана,и тъй като нямаше в момента оригинален ми направиха такъв.След това започна да се чува виене и нещо като вибрация която се усилва с увеличаване на оборотите на двигателя.Ако причината е въздух в системата как да я обезвъздушим.Предварително Ви благодаря!
  • 0

#2 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 07 август 2007 - 18:10

Скоро си купих Мерцедес Е200 1994г.Имаше теч от маркуча на хидравликата на волана,и тъй като нямаше в момента оригинален ми направиха такъв.След това започна да се чува виене и нещо като вибрация която се усилва с увеличаване на оборотите на двигателя.Ако причината е въздух в системата как да я обезвъздушим.Предварително Ви благодаря!

Проблема е сериозен и може да те докара до голямо"изваждане",както казват тарикатите!Съвета ми е да се прегледа от специалист,а дотогава да не караш много-много колата!!!И да смениш филтъра на хидравликата и да използваш само оригинална течност-30лв/литър!
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

#3 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 07 август 2007 - 18:25

Тая система май се обазваждушава сама или поне на 123 е така,там имах подобен проблем,но си се оправя от каране само.Сигурно ли е,че маркуча не пуска въздух?
  • 0
.

#4 ivooo

ivooo

Напреднал

• Потребители на форума
  • 436 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W124 / '91 /продадена
    W201 / '87 / 2.0 / 601.911
    W124 / '93 / 602.962

Публикувано 07 август 2007 - 19:33

Честито за Бу-то и добре дошъл/дошла във форума(може да е рапърът Нели!) :flagMB new:
Системата се обезвъздушава сама при въртене ляво-дясно - 3-4 пълни пренавивания на волана в двете посоки са достатъчни. Навярно проблемът ти е друг, а не въздух в системата - досега трябваше да се е обезвъздушила. Пиши после какво е "лечението", и успех!
  • 0
брабус написа: "абе само аз ли спуквам тьрсачката?"

#5 Schumi

Schumi

Напреднал

• Потребители на форума
  • 351 Мнения:
  • Град:Разград
  • Интереси:Автомобили, пътувания
  • Автомобил:
    S600 Coupe
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 07 август 2007 - 19:56

А каква течност наля?
  • 0

005468351.jpg  Най-доброто или нищо!

#6 LYNX

LYNX

Майстор

• Потребители на форума
  • 2380 Мнения:

Публикувано 07 август 2007 - 20:05

Ако не си оставял кормилната кутия без масло,а също така и хидр.помпа.то най веройтно са ти изработили маркуч с дроселиращ ефект-т.е. сечението му не отговаря на дебита!

Прецени добре това което чуваш дали е виене или свистене,дали вибрацийте не са пулсаций!

Сподели отново!
  • 0

#7 mimo73

mimo73

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 44 Мнения:
  • Град:варна
  • Автомобил:
    W203,2002 2,2 CDI

Публикувано 07 август 2007 - 20:20

:) просто забележи 4е течноста ти е като на пяна,светло розова,взима ваздух отниякаде,пени се и помпата издава тозу звук..открии откаде взима вьздух и готово;)
  • 0

#8 brpi

brpi

Майстор

• Потребители на форума
  • 1243 Мнения:
  • Град:Karlsruhe,Germany
  • Автомобил:
    W124 300D 603
    W124 230E 102

Публикувано 07 август 2007 - 22:00

отиваи сменяи марку4а с подходяст.
както колегата LYNX ти е казал и аз състо си мисля така -просто има некакав дроселирашт ефекти или несто от сорта.
Ако казан4ето е пално с те4ност -влизането на въздух в тая система е невазможно .
по патя - помпа -кормилна кутия -налягането е голямо -а по обратния пат е по малко но е доста4но .Така 4е ако има дупка ефекта е 4е маслото из4езва а не да влиза въздух в системата.
  • 0
W 124 - 300D
W 124 - 230E

#9 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 07 август 2007 - 22:15

Авторката на темата я няма,дано се появи,че само си гадаем тук има ли течност или не,губи ли или........... :dontknow:
  • 0
.

#10 caki

caki

Напреднал

• Потребители на форума
  • 501 Мнения:
  • Интереси:коли,тенис и ...
  • Автомобил:
    Mercedes 190 Е
    Mercedes 200 CE

Публикувано 07 август 2007 - 23:11

Значи аз колата я видях. Има някакво виене идващо откъм главата на мотора някак много ясно изразено. Съжалявам че видях темата чак сега. Сменили са им моторното масло и гореупоменатия маркуч на хидравликата и се е разсвирила. Подходящия маркуч го поръчахме и получихме но се оказа че е съвсем друг :dontknow: . Съмнява ме че е с по-малко сечение но вече утре ще видим какво да правим. Лощото е че в момента при нас е обявено бедствено положение и има проблем с получаването на стоките а и не само това . . .
  • 0

#11 LYNX

LYNX

Майстор

• Потребители на форума
  • 2380 Мнения:

Публикувано 07 август 2007 - 23:22

Значи аз колата я видях. Има някакво виене идващо откъм главата на мотора някак много ясно изразено. Съжалявам че видях темата чак сега. Сменили са им моторното масло и гореупоменатия маркуч на хидравликата и се е разсвирила. Подходящия маркуч го поръчахме и получихме но се оказа че е съвсем друг :dontknow: . Съмнява ме че е с по-малко сечение но вече утре ще видим какво да правим. Лощото е че в момента при нас е обявено бедствено положение и има проблем с получаването на стоките а и не само това . . .

По добре локализирайте от къде идва виенето!
Сваляне на ремъка и прослушване при запален мотор!
Принципно всеки шум след някакъв ремонт се дължи на нещата които са ремонтирани-при вас вероятностите са сведени до две неща!
  • 0

#12 caki

caki

Напреднал

• Потребители на форума
  • 501 Мнения:
  • Интереси:коли,тенис и ...
  • Автомобил:
    Mercedes 190 Е
    Mercedes 200 CE

Публикувано 07 август 2007 - 23:46

Без ремъка не свири :icon_welldone: значи е маркуча ама бера ли му лайката къв е щот на TRUCTEK това ми излиза- хидравличен маркуч 124 и W201 - 36 лв. Да ама не. Утре ще се наведа да го видя какъв е и много ме е яд че бавя хората.
В Разград станахме двама( е има и един отцепник :0_yahoo: - с него трима). Очаквайте снимки от събора :flagMB new:
  • 0

#13 breizar

breizar

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 26 Мнения:

Публикувано 08 август 2007 - 01:21

Определено се обезвъздушава сама системата аз го имам сащият проблем с нивомата на комбито си 124 и маЙ LYNX Е ПРАВ СЕЧЕНИЕТО НЕ ОТГОВАРЯ НА ДЕБИТА АЗ ТАКА СМЕНИХ МАРКУЧА НА ХИДРАВЛИКАТА НА НИВОМАТА ДЕТО ИЗЛИЗА ОТ САМАТА ПОМПА И ТО НЕ С ОРГИНАЛЕН,А МИ ПРЕНАщАМПОВАХА щУЦЕРИТЕ И СЕ ЧУВА ПОЧУКВАНЕ ОТ ПУЛСАЦИИИ. ПРИМЕН ВЪПРОСНИЯТ МАРКУЧ Е ОКОЛО 200ЛВ.НАЙ ДОБРЕЕ ДА СЕ СМЕНИ С ОРГИНАЛЕН МАРКУЧ ,НО ЗА СЕГА И АЗ ТАКА КАРАМ :wacko:
  • 0

#14 нели

нели

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 17 Мнения:

Публикувано 08 август 2007 - 09:02

Здравейте!Благодаря Ви много за бързите отговори.Първо ще започнем издирването на въпросния оригинален маркуч което при нас ще отнеме доста време,защото нямаме нито морги ,нито големи магазини ,но все пак сте опитаме.Парите са най-малкия проблем,но не мога да сменя всичко в което се съмняваме.Засега чао.Ако има благоприятно развитие на нещата сте Ви пиша
  • 0

#15 нели

нели

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 17 Мнения:

Публикувано 08 август 2007 - 09:56

А каква течност наля?

Само доляха около 100гр.хидравлично масло,смениха филтрите и маслото(IGOL 10W40)френско
  • 0

2 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 2 гости, 0 анонимни