Как се пали печка220CDI
Started by adm1n, 05 Aug 2007 - 17:36:18
10 replies to this topic
Posted 05 August 2007 - 17:36
Днес открихме, че под десния калник има водна нафтова печка свързана с блока. Знае ли някой как и от къде се пали? Става въпрос за 220CDI 98г.
Posted 05 August 2007 - 17:44
Не се пали ръчно!
Печката е един вид подгревател на мотора,ползва данни от ел.блок ,от климатика и от таблото за да се запали автоматично когато външната температура е под нулата,когато темп.на охл.течност е под 7 гр/целзий и когато напрежението на акомулатора е над 11 волта!
Поради факта че тази система няма визуален тест ,препоръчително е всяка есен да се тества с диагностична апаратура за да се избегнат изненадите през студените зимни утрини.
Печката е един вид подгревател на мотора,ползва данни от ел.блок ,от климатика и от таблото за да се запали автоматично когато външната температура е под нулата,когато темп.на охл.течност е под 7 гр/целзий и когато напрежението на акомулатора е над 11 волта!
Поради факта че тази система няма визуален тест ,препоръчително е всяка есен да се тества с диагностична апаратура за да се избегнат изненадите през студените зимни утрини.
Posted 06 August 2007 - 17:40
Аз също имам печка но тя си има управление и може да се включва когато си искам или има 3 програми за определен ден и час да се настройва, даже вчера я пробвах и си работи перфектно. Не съм сигурен но може на твоята кола да е с дистанционно управление пускането, на един джип range rover съм виждал че беше с дистанционно и също на бмв х5 е така.
Ето това е на моята дисплея за контрол на печката:
Ето това е на моята дисплея за контрол на печката:
Posted 06 August 2007 - 19:12
Последните 202 и всички след това серийно нямат контролен блок за управление на печката!
Управляват се автоматично!
Само 210 след 97 г има малко копченце до запалката в пепелника за вкл. или изкл. на подгревателя!
Управляват се автоматично!
Само 210 след 97 г има малко копченце до запалката в пепелника за вкл. или изкл. на подгревателя!
Posted 07 August 2007 - 09:42
Имаме служебно 220 CDI има копче до лоста за скоростите, такова като за стъклата, но с друга картинка
светещи желетки, що сте толко нервни?
bliznatsite написаха: mn ne mi haresvat za6toto emblemata na mecedesa e kato mernik i izglezda 4e 6a te zastrelq
Posted 07 August 2007 - 19:54
[quote name='mitun' date='Aug 7 2007, 10:42 AM' post='55294']
Имаме служебно 220 CDI има копче до лоста за скоростите, такова като за стъклата, но с друга картинка
[/quot
Каква е картинката?
[/quot
Каква е картинката?
Posted 07 August 2007 - 20:06
НЕ е ли е за подгрев на седалките?
Posted 08 August 2007 - 11:40
НЕ е ли е за подгрев на седалките?
много прилича на нея, някакви реотанчета и има червен светодиод, няма го колегата дето я кара иначе ще го снимам. Сигурен съм, че е за печката
светещи желетки, що сте толко нервни?
bliznatsite написаха: mn ne mi haresvat za6toto emblemata na mecedesa e kato mernik i izglezda 4e 6a te zastrelq
Posted 05 September 2007 - 10:46
Да намира се до скоростният лост - служи само за изключване на печката. Поздрави
Posted 05 September 2007 - 15:31
Аз също имам такова копче,но все още незная как функционира.Ще го пробваме на зима,но ако някой все пак знае нещо по въпроса нека помогне.
Posted 05 September 2007 - 15:31
Аз също имам такова копче,но все още незная как функционира.Ще го пробваме на зима,но ако някой все пак знае нещо по въпроса нека помогне.
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users