Jump to content

•  

Photo
- - - - -

EDC-ПОМОЩ

• Please log in to reply
26 replies to this topic

#16 brpi

brpi

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,243 Posts:
  • Град:Karlsruhe,Germany
  • Автомобил:
    W124 300D 603
    W124 230E 102

Posted 30 July 2007 - 15:11

Деба и Лукаса! :madcroud: Добре, че го има тоя сервиз, дето е единствен за цялата страна май. Дано да го оправят проблема, че и нова помпа не е решение, чул съм даже да присаждат Бош на мястото на Лукаса като крайно лечение

Не знам от де си 4ул 4е се сменя....... то тва е невазможно - в състност е вазможно но сте струва пове4е от колата.
Лукасовата помпа е с електри4еско управление . Тя си варви с управляваст блок и ваобсте за да се смени трябва да се смени и вси4ко дето е свързано с нея - управление , дат4ици и така нататка.

То полвината клибровки са записани в моторния блок -така 4е няма как да стане работата.
по лесно е да се ремонтира помпата ( доколкото може де)
  • 0
W 124 - 300D
W 124 - 230E

#17 TONINO

TONINO

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 15 Posts:

Posted 30 July 2007 - 16:37

ако е проблема е в помпата не трябва ли да го прави почти постояно.вчера например сутринта я запалих много трудно.запаля е и след 10сек.гасне и така поне 15 пъти.след като заработи нормално съм минал около 150км.без да направи нищо.просто перфекна
  • 0

#18 LYNX

LYNX

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,380 Posts:

Posted 30 July 2007 - 20:16

ако е проблема е в помпата не трябва ли да го прави почти постояно.вчера например сутринта я запалих много трудно.запаля е и след 10сек.гасне и така поне 15 пъти.след като заработи нормално съм минал около 150км.без да направи нищо.просто перфекна

Започваш да се притесняваш излишно!
Ако е помпа помпа да е-няма мърдане!
закарай им я ия остави да преспи там,за да видят на сутринта колко въздух има в тръбичките,после да я вкл.в диагн.апаратура и да и следят параметрите докато загасне!

Я остави предницата на високо/на наклон/ и кажи след 3 часа ще запали ли?
  • 0

#19 Pl. Hinkov

Pl. Hinkov

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 22 Posts:

Posted 31 July 2007 - 06:20

Приятел и при мен беше така, смених трите пръстена на горивния филтър и сега няма проблеми.Просто колата като седи повече без да работи дърпа въздух в системата през тези пръстени!!!УСПЕХ!!!!!!!!!!!
  • 0

#20 TONINO

TONINO

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 15 Posts:

Posted 31 July 2007 - 10:24

ДАНО ДА СЕ ОПРАВИ С СМЯНА НА ПРЪСТЕНИТЕ.ЩЕ ВИ ПИША КАКВО Е СТАНАЛО.АКО НЯКОИ ИМА ДРУГИ ИДЕИ МОЛЯ ДА ПИШЕ.БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ.ДАНО НЕ СЕ ОКАЖЕ,ЧЕ ТРЯБВА ДА СМЕНЯМ ПОМПАТА.ЧУВАЛ СЪМ ЧЕ СА МНОГО СКЪПИ.
  • 0

#21 TONINO

TONINO

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 15 Posts:

Posted 07 August 2007 - 18:32

колеги работата се оказа много лоша.бях в сервиза на бош и в балкан стар и ми казаха едно и също.някакъв датчик които се намирал в помпата и в България немогат да го ремонтират.да съм ходил в Турция или Гърция.едва не припаднах.нова помпа струва 4000лв.ДАИТЕ СЪВЕТ МОЛЯ ВИ.
  • 0

#22 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6,668 Posts:

Posted 07 August 2007 - 19:41

Е може и да са прави ма я да проверим кое каk е.Давай номер на шаси да видим какво караш,давай номер на помпата,давай код за грешки които ти дава колата.............давай,че така само с помагаите малко кофти.
  • 0
.

#23 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6,668 Posts:

Posted 07 August 2007 - 19:43

ОПААААА,ти тия неща си ги дал ма няма кой да чете.Кажи само номер на помпата да я видим колко и къде я има.
  • 0
.

#24 LYNX

LYNX

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,380 Posts:

Posted 07 August 2007 - 20:25

колеги работата се оказа много лоша.бях в сервиза на бош и в балкан стар и ми казаха едно и също.някакъв датчик които се намирал в помпата и в България немогат да го ремонтират.да съм ходил в Турция или Гърция.едва не припаднах.нова помпа струва 4000лв.ДАИТЕ СЪВЕТ МОЛЯ ВИ.

В Карлово има специалист който ги ремонтира тези помпи!
Преди няколко седмици един човек е ходил там със същата повреда и са му оправили колата!
Много бе доволен !

Поразпитай кой е тоя Виктор и къде се намира сервиза му,тъй като на мен не ми казаха!
Крият го-трябва да е голям спец!

Успех!
  • 0

#25 brpi

brpi

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,243 Posts:
  • Град:Karlsruhe,Germany
  • Автомобил:
    W124 300D 603
    W124 230E 102

Posted 07 August 2007 - 22:09

Иди в София при Генади - тои ги прави със сигурност.
проблема е 4е тия помпи се правят ако някоя 4аст от друга помпа има на разположение .
просто няма на4ин да се пора4а 4аст за таква помпа - вси4ко сто е сварзано с повреда на помпата пише - отсранява се със смяна на помпата.
Аз съм сменял едно време такова Лукас4е на 210 само сто капе6е от 1 гарнитура -ама няма на4ин -не може да се пора4а и 1 О прастен4е .......
  • 0
W 124 - 300D
W 124 - 230E

#26 dred

dred

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 8 Posts:
  • Град:Sofia, Bulgaria
  • Интереси:Летене, самолети, планини, мотори

Posted 16 August 2007 - 11:50

Аз имах същия проблем с мойта цедка - 220 Д. Не се хаби да ходиш по сервизи и да търсиш проблема в помпата! Смени О-пръстенчетата на прозрачните маркучета от инжектора към горивния филтър и от него към помпата. Впрочем първо провери, дали се виждат мехурчета въздух по тези маркучета. Ако има мехурчета - 100% това ти е проблема! Успех. Ако имаш въпроси може да звъннеш - 0888 46 76 03.
  • 0
Кола: Mercedes C 220 D
Самолет: Rans 12 S

#27 Pl. Hinkov

Pl. Hinkov

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 22 Posts:

Posted 16 August 2007 - 13:36

Аз имах същия проблем, смени си опръстените на горивния филтър при мен така се оправи проблема.
  • 0

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users