Jump to content

•  

Photo

задни калници за W123

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 Benza91

Benza91

Чирак

• Потребители на форума
  • 72 Posts:
  • Град:Бургас

Posted 22 July 2007 - 22:54

Здравейте!Тъй като скоро 123-йката на баща ми пострада :( (един "рейсър" с Астра се вряза отзад) и то доста силно,някой знае ли къде или изобщо може ли да се намерят ОРИГИНАЛНИ задни калници и на каква цена са?За област Бургас става въпрос.Ако няма ще се слагат някакви други.Благодаря ви предварително! :) :flagMB new: Ето и две снимки на колата преди инцидента (на който му се гледа)
  • 0
The S-Class is the Mercedes which most clearly emobodies the brand values of safety,comfort,quality and supreme assurance.
Like no other car,the S-class shows what the future of the automobile will bring.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Публикувано изображение

#2 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5,339 Posts:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 260SE 1988

Posted 23 July 2007 - 00:55

колата ти е хубава. ако са огънати роговете, по добре си намери цяла задница, режеш и заваряваш. ше си я намери от морга за около200лв. говориме от средните колонки назад- без тавана разбира се. защото задния калник отрежеш ли го--после ще изгние много лесно по многото заварки, които ще се наложи да направиш
  • 0

#3 m_hi88

m_hi88

Майстор

• Потребители на форума
  • 939 Posts:
  • Град:Пловдив
  • Интереси:MB,Whisky,fishing...и др.
  • Автомобил:
    W123/200/1980
    ....
    и др.

Posted 23 July 2007 - 01:15

Колицата е страхотна-браво,личи си че мераклия е потдържа!!!
В Пловдив съм питал в магазините за калници на 123-ка и ми казаха че могат да се намерят(ако си поръчам) на цена около 70-80 лв. В моргите им искат по 50-60лф ;) на гнилочи по на 27-28г. и им казах да се :kill_myself: -естествено ще си купим от магазина,въпреки,че са с по-кофти качество от оригиналните-все пак са нови и при добро третиране преди да се сложат,ще изкарат доста време!
  • 0
"Марката е като живо същество-нейният авторитет расте или се уронва все повече с течение на времето..."

#4 Benza91

Benza91

Чирак

• Потребители на форума
  • 72 Posts:
  • Град:Бургас

Posted 23 July 2007 - 03:04

Еми на баща ми му предлагали нови калници за по 80лв единия(турски или тайвански някакви),обаче аз исках да проверя дали може да се намерят немски (оригинални) от някъде.Но при положение,че и другите ще свършат работа с тях ще е.Аз се притеснявам да не се получи някакво разминаване със вратите от компромисните ламарини(за майсторите 100%,че ще си свършат работата както трябва).
Lorinser роговете мисля,че са наред,но ще питам баща ми за по-сигурно (щот съм на 16г. още и сам мн няма да разбера :dontknow: ).Утре сигурно ще я кара да я оправят и като поправят задната част ще я закърпят и на други места където има нужда и цялата ще я пръскат бяла :0_yahoo: ,а и без това трябваше да се боядисва есента и сега всичко на веднъж.Нямам търпение да стане бяла :bigemo_harabe_net-110: Благодаря ви за помощта и добрите думи.Като е готова ще ви я покажа :flagMB new:
  • 0
The S-Class is the Mercedes which most clearly emobodies the brand values of safety,comfort,quality and supreme assurance.
Like no other car,the S-class shows what the future of the automobile will bring.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Публикувано изображение

#5 OgO

OgO

Чирак

• Потребители на форума
  • 71 Posts:
  • Град:София

Posted 23 July 2007 - 09:52

"Оригинални" освен с поръчка няма да намериш. и то ако по някаква СЛУЧАЙНОСТ са залежали в някой склад.
Всичко останало за съжаление се произвежда в Турция и тем подобни дестинации. За качеството не ми се коментира, но ако имаш кадърен тенекеджия под ръка с повече чукане може да докара нужния външен вид.

Еми на баща ми му предлагали нови калници за по 80лв единия(турски или тайвански някакви),обаче аз исках да проверя дали може да се намерят немски (оригинални) от някъде.Но при положение,че и другите ще свършат работа с тях ще е.Аз се притеснявам да не се получи някакво разминаване със вратите от компромисните ламарини(за майсторите 100%,че ще си свършат работата както трябва).
Lorinser роговете мисля,че са наред,но ще питам баща ми за по-сигурно (щот съм на 16г. още и сам мн няма да разбера :dontknow: ).Утре сигурно ще я кара да я оправят и като поправят задната част ще я закърпят и на други места където има нужда и цялата ще я пръскат бяла със Sikkens :0_yahoo: ,а и без това трябваше да се боядисва есента и сега всичко на веднъж.Нямам търпение да стане бяла :bigemo_harabe_net-110: Благодаря ви за помощта и похвалите.Като е готова ще ви я покажа :flagMB new:

• 0
W123 240 D 1980/Norway edition
W123 230 E 1984

#6 m_hi88

m_hi88

Майстор

• Потребители на форума
  • 939 Posts:
  • Град:Пловдив
  • Интереси:MB,Whisky,fishing...и др.
  • Автомобил:
    W123/200/1980
    ....
    и др.

Posted 23 July 2007 - 20:24

Колеги,имайте в предвид,че калника е само външна обвивка на колата,просто дизайн-не е необходимо да е кой знае колко здрав-може да е железен,пластмасов,дървен :) ,няма никво значение!Първата ми кола беше "Трабант4е"-знаете от кво са им калниците(то всичко,не само калниците-с изкл. на шасито)и с него се научих да не ходя на тенекеджия-парцал,смола,кид и става самолет!Пък и няма ръждясване!Същото правя сега и с мерца,поради причината,че няма оригинални калници.Но ако се налага смяната им(при голяма деформация-вече няма на къде)-не бой те се и слагайте квито намерите-яко намазване от вътре с антикор(999),грунд и боя от вън и го чакай да ръждяса следващите 10г. ;) ...Пък колко години ще ги караме тия коли-най-много още 10-15! :D :D
  • 0
"Марката е като живо същество-нейният авторитет расте или се уронва все повече с течение на времето..."

#7 W140

W140

Майстор

• Потребители на форума
  • 4,552 Posts:
  • Град:София
  • Интереси:фото, музика, пътувания
  • Автомобил:
    Двуколка '87

Posted 23 July 2007 - 20:27

в моя китен кварталец има една 123-ка в морга
ама не знам колко е морга щото не съм виждал пукнат човек в нея, дори и за охрана или нещо от сорта
иначе е цяла - има калници, врати...., без регистрация
бяла е
  • 0
=> W140 <=
"Jeder Tag ist ein neuer Anfang, jede Nacht eine neue Versuchung."
Галерия W140
Публикувано изображение

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users