Към съдържанието

•  

Снимка

Ремонт на дистанционно за аларма

• Please log in to reply
13 мнения по тази тема

#1 ENOXELA

ENOXELA

Майстор

• Потребители на форума
  • 4188 Мнения:

Публикувано 14 юли 2007 - 09:24

Алармата е МАКи от няколко дни дистанционното ми спря да работи,смених му батерията,ефект = 0.
Въпросът ми е подлежи ли на диогностика и ремонт?
  • 0

#2 nizi190

nizi190

Напреднал

• Непотвърдени потребители
  • PipPipPip
  • 692 Мнения:
  • Град:Сандански
  • Автомобил:
    190 , 2.5 D
    90 hp, 1990, grey
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 14 юли 2007 - 11:15

Много зависи.Мойто се развали и после си го ремонтирах сам ,но сега остана един друг проблем.Работи само когато съм до предното стъкло на колата.Когато извадя платката на дистанционото работи от много далече.Казаха ми че се получавак някакъв "електронен екран" или нещо от сорта.
Иначе проблема при мойто дистанционо беше,че се беше счупила една спойка на един "идиот"/ :) /.Запоих я на ново и се оправи.Дано да съм ти бил полезен Алекс.Успех.
И друго да питам-имаш ли свето диод на самото дистанционо,свети ли или не свети?
  • 0
Публикувано изображение

Публикувано изображение

#3 Pelera

Pelera

Чирак

• Потребители на форума
  • 56 Мнения:
  • Град:Плевен

Публикувано 14 юли 2007 - 12:01

Алармата е МАКи от няколко дни дистанционното ми спря да работи,смених му батерията,ефект = 0.

По принцип подлежат на ремонт, казвам го защото мой познат е алармаджия. Освен в батерията проблема може да е в копчетата, които също се сменят. Най лошия вариант е да ти се е повредила платката, затова отиди при този, който ти го е ремонтирал до ти го погледне.
  • 0

#4 ENOXELA

ENOXELA

Майстор

• Потребители на форума
  • 4188 Мнения:

Публикувано 14 юли 2007 - 12:08

И друго да питам-имаш ли свето диод на самото дистанционо,свети ли или не свети?

Да има диод и свети.На пръв поглед платката е здрава,няма видимо повредени спойки и никога не е ремонтирано.
Но,пък е доста пъти испускано на земята от високо :kill_myself:
  • 0

#5 niknd

niknd

Майстор

• Потребители на форума
  • 1699 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Интернет Мерцедес и всичко останало
  • Автомобил:
    S400 CDI / 2001г.

Публикувано 14 юли 2007 - 13:48

да не си го държал повече време без батерия като си я сменял и да си и изгубило кодовете
има описание към алармата как се програмира ново дистанционно
  • 0

#6 zaaax

zaaax

Чирак

• Потребители на форума
  • 148 Мнения:

Публикувано 14 юли 2007 - 14:56

да не си го държал повече време без батерия като си я сменял и да си и изгубило кодовете
има описание към алармата как се програмира ново дистанционно

ЗДравейте приятели!....ами като съм загубил дистанционното има ли начин да се програмира ново дистанционно
  • 0

#7 Grga

Grga

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 16 Мнения:
  • Град:Beograd

Публикувано 14 юли 2007 - 20:12

абе има начин ама излиза почти колкото една нова аларма-на един му взеха 80лв. за това.
  • 0
МУЗИКА............
Публикувано изображение

#8 Esper

Esper

Майстор

• Потребители на форума
  • 1531 Мнения:
  • Град:Pernik

Публикувано 15 юли 2007 - 06:57

Подлежи на всичко, зависи обаче дали си струва...
Аз съм купувал 3-то дистанционно за алармата, 35 или 40 лв беше.
Алармата на фиата, със скачащ код е, дистанцията - от онези с малките баКтерии, 2 х CR2016.
MAK също са български аларми, предполагам цената ще бъде подобна за ново.
Най-добре е да потърсиш сервиз в който да монтират тази марка. Май не е много разпространена в последно време.
Аз съм виждал такъв, с табела на която пише MAK аларми на бул.България по посока Бояна,
веднага в дясно след кръстовището с Тодор Каблешков. Ето тук.
Вижда се от пътя, няма опастност да не го видиш.
Само като информация, нито знам телефон, нито съм ходил там.
А трябваше, аз имам някакъв MAK без дистанционно и точно по тази причина бях набелязвал да проверя дали имат там.
Така и си остана :rolleyes:
  • 0

879897.png

#9 ENOXELA

ENOXELA

Майстор

• Потребители на форума
  • 4188 Мнения:

Публикувано 15 юли 2007 - 07:03

Благодаря ти за отговора.
Този сервиз го зная доста е голям и найстина май там е монтирана алармата.Ще мина да погледнат проблема,защото с едно дистанционно не е конфортно.
  • 0

#10 Esper

Esper

Майстор

• Потребители на форума
  • 1531 Мнения:
  • Град:Pernik

Публикувано 15 юли 2007 - 07:25

Благодаря ти за отговора.
Този сервиз го зная доста е голям и найстина май там е монтирана алармата.Ще мина да погледнат проблема,защото с едно дистанционно не е конфортно.

Ами... :rolleyes: ако ходиш до там, ще ти представлява ли проблем да питаш дали имат дистанция за моя МАК?
МАК55-2 rev1.2 или поне така пише на картинката.
  • 0

879897.png

#11 ENOXELA

ENOXELA

Майстор

• Потребители на форума
  • 4188 Мнения:

Публикувано 15 юли 2007 - 09:41

Разбира се :icon_coolgrin:
  • 0

#12 yoshko

yoshko

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 43 Мнения:
  • Град:София

Публикувано 15 юли 2007 - 11:24

Здравей Алекс,
На Опела алармата ми беше МАК. след две години експлоатация батерията на дистаннционното се изтощи. След смяната с нова се оказа, че алармата не разпознава дистанционното, и трябва да се настроят взаимно. Настройката е следната:
алармата трябва да е изключена. дава се контакт и се натиска за 3-4 секунди тъй нареченият valet бутон. Това е бутон, който е скрит някъде из купето, на място, което само ти трябва да знаеш. Ако нямаш такова копче, или не знаеш къде е, същата работа ще ти свърши бушона на алармата - изваждаш го за 3-4 сек. и го слагаш отново. Алармата трябва да писне еднократно и да почне да мига. Тогава трябва да натиснеш копчето на дистанционното и ще чуеш сигнал от алармата, че го е приела. Задължително трябва да го направиш и с другото дистанционно. Внимание: ако някой е наблизо с дистанционно МАК, може да го настрои по твоята аларма. Това ще го разбереш, ако в режим "настройка" алармата даде сигнал, без ти да си натискал дистанционното. Алармата "казва" кое по ред дистанционно приема: при първото писка един път, при второ два пъти, при трето три пъти и т. н.
Успех!
  • 0

#13 ENOXELA

ENOXELA

Майстор

• Потребители на форума
  • 4188 Мнения:

Публикувано 10 септември 2007 - 17:53

Ами... :rolleyes: ако ходиш до там, ще ти представлява ли проблем да питаш дали имат дистанция за моя МАК?
МАК55-2 rev1.2 или поне така пише на картинката.

Рапорт до Esper ти хубаво си снимал алармата и си писал модела,но решаващо е какъв модел ти е дистанционното.Ако е продълговато ми казаха,да забравиш за ново дистанционно :kill_myself: Но като цитирах по памет модела,мисля,че ще ти свършат работа :icon_welldone:
Имам кординати на собственика на сервиза,тел,Email и т.н,ще тиги пратя на лично за,да звъннеш преди да се разходиш.
Отностно моя проблем yoshko споменах им за тази процедура,а те отвърнаха,че трябвало у-я блок да се извади и да му баят заедно с дистанционното :dontknow:
Приемам други предложения.
  • 0

#14 Антонио

Антонио

Чирак

• Потребители на форума
  • 75 Мнения:
  • Град:Sofia

Публикувано 11 септември 2007 - 10:08

Отиваш директно във фирмата производител на МАК - точно зад Мототехника - ул. Джон Атанасов №4, ако идваш от Хладилника веднага след гумаджиите в ляво е улицата
тел. 9624282 или 8625448

...търсиш Светльо...кажи, че Тони те изпраща за помощ и съдействие

Успех!
  • 0
Ihr guter Stern auf allen Straßen
Публикувано изображение

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни