Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Откога влизат в сила новите наказания за превишена скорост?Че ме засякоха лошо...

• Please log in to reply
7 мнения по тази тема

#1 Двигателист

Двигателист

Чирак

• Потребители на форума
  • 113 Мнения:
  • Град:София

Публикувано 11 юли 2007 - 20:44

Здравейте на всички,
Не знам да ли въпросът ми е за тук изобщо, но все пак. На 3-ти ходих до морето (Бургас). Пътя го знаете, по Тракия, после покрай Стара Загора, Нова Загора и т.н. Проблема е, че при Ст. Загора където пътя се разширява но две по две ленти, има странно ограничение 50. Минах с 83, което автоматично означава, че по новите наказания оставам за 1 месец без книжка, което е доста зле защото книжката ми трябва за работата ми, а не само за нея. Въпросът ми е откога влизат в сила новите правила и по тях ли ще ме санкционират? Че ми е интересно какво да очаквам като ходя за постановлението.
  • 0

#2 JoVani

JoVani

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 13 Мнения:

Публикувано 11 юли 2007 - 21:28

Ми да ти кажа аз мисля че вече са в сила, но не съм 100% сигурен
  • 0

#3 ppp

ppp

Чирак

• Потребители на форума
  • 141 Мнения:
  • Град:Бургас
  • Автомобил:
    W164

Публикувано 11 юли 2007 - 23:21

И аз мисля,че са влезли защото почнаха да глобяват за детските седалки. Ако може ще използвам и аз темата да питам тея седалки за деца до колко години са ?
И мен вчера ме спряха там :kill_myself: добре че нямаха радар и се разминах леко.
  • 0

#4 ivooo

ivooo

Напреднал

• Потребители на форума
  • 436 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 / '91 /продадена
    W201 / '87 / 2.0 / 601.911
    W124 / '93 / 602.962

Публикувано 11 юли 2007 - 23:27

Колега Двигателист, ще те издрънчат! Дано да бъркам, но по спомен нещата стоят така: законът е приет на 26.06.2007 като там пише, че влиза в сила 3 дена след приемането му...
Пак по спомен 150 кинта си наДзад + 3 месеца пешеходец.
Колко искам да не съм прав :friends:
Предполагам вече четеш ТУК
  • 0
брабус написа: "абе само аз ли спуквам тьрсачката?"

#5 izoholz

izoholz

Напреднал

• Потребители на форума
  • 274 Мнения:
  • Град:Пловдив

Публикувано 12 юли 2007 - 00:10

Попадаш под теслата, така да се каже. Запомни, че с повече от 31 км/ч над разрешеното е нежелателно да караш, ако нямаш кола пред теб на дистанция! Трябвало е да оспориш акта, особено ако имаш свидетел. Сега трудно ще се измъкнеш или поне гледай да оспориш наказателното постановление, но е по-трудно. Най-добре е било на място, още повече, че за 2 км/ч в повече попадаш в кофти ситуация. Дано се измъкнеш както и да е сега, но за друг път просто внимавай и при подобна ситуация не се съгласяй току така. Обаче ако превишиш доста над 30 над разрешеното вече няма на къде. Така че...повече бдителност!

Успех!
  • 0

#6 m_hi88

m_hi88

Майстор

• Потребители на форума
  • 939 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Интереси:MB,Whisky,fishing...и др.
  • Автомобил:
    W123/200/1980
    ....
    и др.

Публикувано 12 юли 2007 - 06:47

Новите правила са в сила.В крайна сметка никой от нас не е застрахован да не попадне под ударите им,но това донякъде е добре,щото постепенно ще ни откаже от нарушенията ;) Като постои човек без книжка месец-два,като плати половин заплата глоба-нещата ще си дойдат на място(не за всички,разбира се).
Не че оправдавам колегата Двигателист(и мен са ме хващали на тази отсечка-миналата г.,но се разминах учудващо само със забележка),ама отсечката там е наистина много тъпо ограничена с 50 км/ч.-има само 3 отбивки,едната е за МЕТРО,другата е от бившия азотно-торов завод,който вече не работи,третата е от едно село.Пътя е перфектен и спокойно може да се кара с 80...,но тогава пък,сигурно щяхме да караме със 120..
...Затова колеги,ДАЙТЕ ДА ПОЧНЕМ ДА СПАЗВАМЕ ПРАВИЛАТА И ЩЕ СМЕ РАХАТ-ХЕМ НЯМА КОЙ ДА НИ ЗАКАЧА,ХЕМ ПО-СПОКОЙНО ЩЕ Е НА ПЪТЯ !!! :)
  • 0
"Марката е като живо същество-нейният авторитет расте или се уронва все повече с течение на времето..."

#7 Vlado190

Vlado190

Напреднал

• Потребители на форума
  • 617 Мнения:
  • Град:Samokov

Публикувано 12 юли 2007 - 09:59

Абе че има абсолютно идиотски поставени знаци на някои места спор няма... - решението радардетектор или антирадар- а между другото прочетох че който смущава работата на уредите за засичане на скоростта се наказва с глоба от 50лв. - Значи антирадарите (а не радардетекторите) не са чак толкова наказуми. Остава да си намеря един :rolleyes:
  • 0
1991 190E SportLine turbo 0.6bar ;)

#8 willy555

willy555

Майстор

• Потребители на форума
  • 798 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 E 200 T, 1993г., 136 к.с.

Публикувано 12 юли 2007 - 10:05

По тези въпроси вече има няколко теми.
Законът е в сила от 29.06.2007 г.
За колегата Двигателист - нарушението ти е по чл. 182, ал. 2, т. 4 - превишаване на скоростта от 31 до 40 км/ч извън населено място. Наказва се с глоба от 100 лева и 1 месец лишаване от право да управляваш МПС. Наказателното постановление ще ти го издадат след 1 месец, като са възможни 2 варианта.
Вариант 1 - в наказателното постановление е само глобата, а отнемането на книжката се извършва с отделна заповед. Тази заповед е индивидуален административен акт и подлежи на самостоятелно обжалване
Вариант 2 - в наказателното постановление са и глобата, и отнемането на книжката. Тогава можеш да обжалваш наказателното постановление в цялост или само в частта му за отнемане на книжката.
И в двата случая обаче по-скоро само ще спечелиш време, докато тече процесът по обжалването. Вероятно няма да спечелиш, и един ден ще трябва да изтърпиш наказанието. За което съжалявам.

Присъединявам се към пизива на Izoholz - ако ще карате с превишена скорост извън населено място, задължително гледайте да е под 30 км/ч отгоре! В този случай не само че не рискувате отнемане на книжката, но и глобите са до 50 лева, което означава, че може да бъде наложена с фиш, който да платите на момента - вече има такава възможност. Плюсът на фиша пред акта е, че няма да ти отнемат точки. Дали ще е фиш или акт, решава катаджията. Аз лично, ако попадна в ситуация да съм в нарушение, за което се налага глоба до 50 лева, ще настоявам катаджията да ми пише фиш - в повечето случаи ще се съгласят, защото писането е по-малко
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни