Проблеми и ремонти
Започната от yoni, 26 юни 2007 - 23:58:40
18 мнения по тази тема
Публикувано 26 юни 2007 - 23:58
От 5 дни съм собственик на "детската" ми мечта - 124-ка 300д автоматик.
Нещо НЕВЕРОЯТНО е .....
Но,уви имам проблем с парното.....
Според специалистите в областта клапите ,които затварят притока на топла вода не работят."Успокоиха" ме,че стрували 300-400 лв. втора употреба....За нови ....да не говорим...
Проблема е ,че и климатика не работи качествено....
Благодаря на всеки,който подскаже решение!!!!
Приемам и съвети за вида на маслото...Не е турбо....
Нещо НЕВЕРОЯТНО е .....
Според специалистите в областта клапите ,които затварят притока на топла вода не работят."Успокоиха" ме,че стрували 300-400 лв. втора употреба....За нови ....да не говорим...
: Дай боже всеки му.... :flagMB new:
Публикувано 27 юни 2007 - 03:42
От 5 дни съм собственик на "детската" ми мечта - 124-ка 300д автоматик.
Нещо НЕВЕРОЯТНО е .....
Имам същия 300Д автоматик и като го купих имаше същия проблем с клапите - духаше постоянно топло. За да те успокоя ще ти кажа че тия клапи са 120лв. втора употреба при арабите ако не се пазариш, но може и да намериш по евтино от някоя ударена аз моите ги взех за 80лв. А това за климатика може да е свързано и с клапите защото ако постоянно пускат топлина, трудно ще бъде да се охлажда въздуха.
Публикувано 15 юли 2007 - 02:43
Привет на всички.
Вчера ,като си помпах гумите с азот,видях /неприятно за окото,а и не само..../,че предният ляв амортисьор е много омаслен....Ясно ми е за какво иде реч...Но ако някой подскаже към коя марка да се насочвам и какви модели да търся,ще съм много признателен!!!!
Вчера ,като си помпах гумите с азот,видях /неприятно за окото,а и не само..../,че предният ляв амортисьор е много омаслен....Ясно ми е за какво иде реч...Но ако някой подскаже към коя марка да се насочвам и какви модели да търся,ще съм много признателен!!!!
Публикувано 15 юли 2007 - 03:56
Препоръчвам ти БУГЕ
Мерцедес C180 97г. -> Р4572РХ
Публикувано 15 юли 2007 - 09:04
предният ляв амортисьор е много омаслен....
Я...омаслен ли?Някой преди теб е спестил някой лев май.Амортисьорите на Мерцедес са газови!
като обиколиш по магазините и се ориентираш в цените,после провери в Балкан Стар.
И аз започвам да имам проблеми с амортисьори,а мойте предните предните са съвместими с на W126 и по спомени някой беше казал че предни за 126 в Балкан Стар са по 90 лева,а в магазините като съм обикалял без значение дали са за 123 или 126 цените са от 110-140.Така че не ти пречи да провериш там.
А и другото...При положение че са ти сложили маслени амортисьори има майсторчета де ги рециклират.Ако надушиш някой такъв де работи ефтино и качествено може да ти ги направи.Мисля че цените са по 30-40 лева на амортисьор.
Публикувано 15 юли 2007 - 22:56
...Ако надушиш някой такъв де работи ефтино и качествено може да ти ги направи.Мисля че цените са по 30-40 лева на амортисьор.
[/quote]
Мерцедес с рециклирани амортисьори....Излагаме се....А и не смея,честно казано.Проверих в "Авточасти.бг" - предни газови монотръбни на фирма "de Carbon" 149,00 лв. за брой....Не са ми много познати като фирма тез...."Monroe" не "работят" за Мерцедес....Продължавам търсенето..Благодаря все пак...Иначе ми дадоха адрес в Орландовци на майстор на амортисьори,но за друга кола....Може и да проверя какъв е варианта и за "Меци"....
[/quote]
Мерцедес с рециклирани амортисьори....Излагаме се....А и не смея,честно казано.Проверих в "Авточасти.бг" - предни газови монотръбни на фирма "de Carbon" 149,00 лв. за брой....Не са ми много познати като фирма тез...."Monroe" не "работят" за Мерцедес....Продължавам търсенето..Благодаря все пак...Иначе ми дадоха адрес в Орландовци на майстор на амортисьори,но за друга кола....Може и да проверя какъв е варианта и за "Меци"....
Публикувано 16 юли 2007 - 00:15
А къде да ги търся?????Препоръчвам ти БУГЕ
Благодаря да съвета!!!
Публикувано 16 юли 2007 - 08:25
А къде да ги търся?????
Благодаря да съвета!!!
Амортисьорите сме ги коментирали няколко пъти,но да кажа-аз бих си сложил Закс и нищо друго!Същия производител произвежда и Боге,но те са малко по-скъпи...не знам защо!Закс имат фирмен магазин-преди години беше в края на"Раковски" към"Козлодуй"...порови се из нета!
Публикувано 16 юли 2007 - 08:53
Когато сменявах мойте ми казаха да си купя Билщайн.Мерцовете с такива излизали заводски.Намерих си ги оригиналдъ за по 135 лв-парчето
Публикувано 16 юли 2007 - 10:41
Bilstein или Boge всички други според мене са компромис. Задължително провери за условията на гаранцията! Обикновено отговорът е: "има 1 година, обаче ако монтажа е в наш сервиз (около 15 лв/бр.) но е задължително да се сменят прахоуловителите - 20/бр." Мини преди това един шок тест, защото почти сигурно е, че задните са оригиналните и ще ти трябват и те, спести си обикалянето и за тях в последствие
светещи желетки, що сте толко нервни?
bliznatsite написаха: mn ne mi haresvat za6toto emblemata na mecedesa e kato mernik i izglezda 4e 6a te zastrelq
Публикувано 16 юли 2007 - 14:56
Благодаря на всички!Амортисьорите сме ги коментирали няколко пъти,но да кажа-аз бих си сложил Закс и нищо друго!Същия производител произвежда и Боге,но те са малко по-скъпи...не знам защо!Закс имат фирмен магазин-преди години беше в края на"Раковски" към"Козлодуй"...порови се из нета!
Днес бях до сервиз Полмо - там са доставчиците на MONROE - за два предни с 10% отстъпка,монтаж и реглаж предница искат около 270 лв. с 2 години гаранция,за REFLEX модела цената е 320 лв. и 3 години гаранция при същите условия....Чудя се.....В БАЛКАН СТАР ми искаха по около 330 лв. за брой......
Публикувано 16 юли 2007 - 16:02
Само да уточня нещо без лоши мисли.Като са газови не значи че в тях няма масло.Няма начин да нямат масло и да работят само на газ.Мойте предните аз лично ги свали първи/личеше си по болтовете че не са пипани никога освен в забода на Бенцовете/ и ги смених поради същата причина(левия се беше омаслил).Я...омаслен ли?Някой преди теб е спестил някой лев май.Амортисьорите на Мерцедес са газови!
като обиколиш по магазините и се ориентираш в цените,после провери в Балкан Стар.
И аз започвам да имам проблеми с амортисьори,а мойте предните предните са съвместими с на W126 и по спомени някой беше казал че предни за 126 в Балкан Стар са по 90 лева,а в магазините като съм обикалял без значение дали са за 123 или 126 цените са от 110-140.Така че не ти пречи да провериш там.
А и другото...При положение че са ти сложили маслени амортисьори има майсторчета де ги рециклират.Ако надушиш някой такъв де работи ефтино и качествено може да ти ги направи.Мисля че цените са по 30-40 лева на амортисьор.
W123 надявям се да не съм те обидил с нещо.Ако има нещо извинявам се.
Що се отася до колегата yoni слагай или Боге или Билщайн.Монрое отдавна не са това което бяха.Просто много приятелчета пропищяха от тях.Успех.
Публикувано 16 юли 2007 - 16:41
А няма нищо бе,ти пък...Не че няма грам масло а принципно не текат като маслените.Гледам по мойте че са абсолютен аут вече предните и по тях няма грам,ама капчица масълце няма...Това имах в предвид,че не оливат.W123 надявям се да не съм те обидил с нещо.Ако има нещо извинявам се.
Публикувано 16 юли 2007 - 18:32
И мойте потропват предните
Дайте да правиме кооперация и да накупиме с остъпка
W202 C180
Публикувано 16 юли 2007 - 18:37
И мойте потропват предните
Правете,каквото знаете,ама само не купувайте Монро!И гаранцията трябва да е 2 години-не една!!!Разбира се,ако амортисьорите са монтирани в одобрен от продавача,или във фирмен сервиз-мноооого тънък момент е тва-имайте го предвид!Инак отиваш след 2 дена и казваш:абе кво става-нямам амортисьори след 5 мин./като позагреят/и ти казват:ок-къде ги монтирахте господине-в оторизиран от нас сервиз,или...???!!!
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни