Към съдържанието

 •  

- - - - -

Как се разбира колко конски силие голфа?ше видите катоя прочетете!


 • Заключена тема Тази тема е заключена
19 мнения по тази тема

#1 Гост_TUNINGГост_

Гост_TUNINGГост_
 • Гости

Публикувано 19 март 2006 - 16:14

Ще кажа малко извън темата , че се радвам ,че и мерцедес имат свой форум .Така ние модераторите от форума на бмв ще бием и вас на футбол живот и здраве .Айде да ви е честит форума и да си го ползвате със здраве!
А сега е време за малко смях!
==================================
Голф 2
==================================

Голф 2 е аристократичен модел на шведската фирма Ауди, първоначално създаден да докаже или отхвърли Специалната Теория на Относителноста на Айнщайн или с други думи - да провери дали е възможно телата да се движат със скорост по голяма от тази на светлината.

Съществуват и други мнения - например според известния учен-дисидент Александър Бойчев, Голф 2, не е автомобил, а е истинско социално явление (също като Дявола).

Среща се предимно в провинцията и обратното.

Конски сили

Ето и една приблизителна схема на разделението на конските сили в тези прочути возила:

1) 120 редови коня на обикновен Golf II GTI

2) Надпис GTI отпред дава минимум още 5 коня, тази отзад дава 15, щото винаги им гледаш задницата... => станаха 140

3) Затъмнени джамове + 10 коня => до тук 150

4) Допълнителни два фара на предната решетка + 15, но тъй като никога не се използват по предназначение ги намалявам на 10 => колко станаха... 160

5) Голям накрайник на ауспуха... тук работата е сериозна... минимум 25 коня => сумарно станаха 185

6) Може да е само с накрайник на ауспуха, ма па за сметка на това има огромна лепенка REMUS на задния джам... минимум още 25 => станаха 210..

7) Надпис 16V сам по себе си добавя още 15 коня => 225

Малък, но забележим (?!?) спойлер на багажника отгоре подобрява несравнимо сцеплението, рязко спада разхода на гориво и прибавя още 25 магарета та да станат общо 250

9) Лет(Н)и джанти, страхотна имитация на O.Z. купени по 40 лева бройката прибавят още 20 (по 5 на джанта) коня за да станaт общо 270

10) Всяка лепенка на фирми за тунинг прибавя по още 10 коня, т.е. тъй като всеки уважаващ себе си голфаджия има минимум 15 (задължително на различни фирми) общия брой на конете стават 290

11) Само 1 конска сила отгоре, но много GuZaR-ско технологично подобрение са няколко червени светодиода хитро скатани в муфата на ауспух-а. Погледнат изотзадзе Голфот прави кюнците червени!

12) Наличието на РК, КН или в най-краен случай ВН в номера качва съответно 15, 10 и 5 коня. Ако Голфът се кара в София, конете може да се удвоят. Ако шофьорът наистина е от някой от тия градове и кара в София, гореизброените коне се утрояват. Ако драйверът е от тия градове и си кара в града, конете падат наполовина.

За североизточна България правилото важи и при номера от типа ТХ и Н, също така и от по-южните щати като У - Ямбол. Особеност на този тип състезатели е тяхното отношение към новите технологии - повечето в крак с времето си инсталират гъзосъбирателни устройства и наред с басите марка Neo - за 10 лв от Метро - много държат да притежават зловонни горива под 260 атмосфери налягане за т.нар. Jet Propulsion. Цялата установка добавя поне 10-20 коня.

Важно е да се гледа страшно и да се кара със клаксон - това дава още 30-тина коня. А ако е през лятото пред баби Германки, се добавя 1 кон за сръчност и 4 за съобразителност.

12) И сега като прибавим и типично голфаджийската поза в колата, а именно: отворен джам, с лявата ръка стиска със сила волана, лъкята му се е показал през прозорец, дясната е на скоростния лост , държи го 3 пъти по силно отколкото волана, главата му е наведена така, че очите му да са на нивото на лакътя за да може да гледа още по-страшно, телефон 3310 на колана и Сашка Васева от мощната аудио-система. Цялото това нещо прибавя още 10 коня (заслужава повече, но не всички са стриктни в изпълнението на този точка) и така вече крайните коне на вездесъщите Голфове стават 300

13) Сините светлини на жигльорите на чистачките дават поне още 7-8 катъра, но само по здрач.

14) Задължително за истинските притежатели на суперкар ГОЛФ-2 е изпреварването от дясно, в не-англоговорящи страни, с поне 40 км/ч над допустимата скорост. Идеята е че с всяко подобно изпреварване шоферите събират бонус точки които могат да заменят в специализирани магазини. Магазините членуват в клуб с мото: "Голф-2 аксесоари всичко от 1 до 2 лева" и раздават лепенки тип петно, тип капачка за бензин формула едно style и други. На по заслужилите членове им се дават топки за скоростен лост "зарче" , кит и вестници за визуален тунинг.

15) Ако Голф 2 е с перничка регистрация, огледайте и за задължително висящите от предното стъкло играчки - кученце, зайче и слонче, закачливо полюшващи се между ЦеДе-та или за по-модно ДеВеДе-та в сложен синхрон. Видимостта между тях е нулева, но именно в това се крие майсторлъка на перничкия шофьор на гоУф. Ако можете да зърнете пък задната седалка през затъмнените с фолио за 2лв стъкла, ще откриете модерната завивка китеник, неразделна семейна ценност, без която ГоУфа просто не може да кара достатъчно бързо. Ако върху китеника има поставена кора с яйца, добавете още 5 коня.

16) Обява, написана на РС и залепена от вътрешната страна на страничното стъкло (може да се дублира и от двете страни). Текстът е: с големи букви ПРОДАВА СЕ ЦЕНА 10 000лв (носи 10 т.) или 5 000еur (носи 15т.) Важно е да се знае цената на Голфу.

Най-бързият модел в София

След дълго проучване на марката и собствениците по средно статистичестко изчисление, базирано на Неделното Гаусово разпределение и Съботното Шофиране в полутрезво състояние, се оказа, че най-бързият модел в София е Golf II 2.0 GTI 16V черен металик отговарящ на всички описани tuning points по-горе и със регистрация PK.

"Забелязва се отдалеч. За жалост аз не го видях и отблизо."
- споделя Ахмед Мерчев след Катастрофата на светофара на МЕИ-то.

Най-бързата кола в страните членки на ЕС

След 2007 година Golf II с перничка регистрация ще бъде най-бързата кола в страните членки на Европейския Съюз.

Разпознаване на членовете

Тъй като Голфаджиите са много задружен народ помежду си и те се поздравяват по кръстовищата, магистралите, тесните улици, планинските пътеки и паланките по следния начин (степенуването на крясъците и виковете е задлъжително до момента в който колегата не реагира):

1. Спиране на ръчна зад колегата.

2. Светкане, свиркане и ръкомахане към предния.

3. Отваряне на прозореца и усилване на музиката. Същевременно псуване на бакшиша отстрани.

4. Потропване отгоре по покрива с лявата ръка.

5. Жест "наздраве" - с празна ръка.

6. Сваляне и вдигане на сенника - левия или десния.

7. Среден пръст. За да се отличава от обидния жест - показва се с двете ръце едновременно през преден ляв прозорец. За да сме сигурни в съпричасността си може да се вика силно и продължително: "УУУУУУУУУ".

8. Изкъртване на ръчната и махане с нея през левия прозорец на Голфарата.

9. Вдигане на колата 4 пъти на крик. Два пъти бързо и два пъти бавно.

10. Изваждане на помпата и надуване на презервативи.

Известни личности с Голф

Голф 2 е престижна марка, която е привилегия, а не право. Известни хора, които притежават или ще притежават Голф 2:

Светлин Наков
Шефът на САП Лабс (ще получи Голф 2 ако успее да наеме 1,000 човека до края на 2006-а година)
Румен Гайтанов - Вълка, шеф на софийските фирми за извозване на боклук "Волф" и "Дитц", кара поръчков МакЛарън Голф 2 на стойност 450,000 евро. И двете фирми са пред фалит, поради липса на работна ръка - повечето работници се преместват в САП Лабс веднага след отварянето на офиса на германския гигант.
Др. Александър Горанов - отявлен (вече ex-)собственик на Голф (или още `кенефа`). Виж Русенски Коцкари.
Абдул ал Хазред - собственик на мощен PHI Golf.
Любо Станиславов - главен редактор и близък до сърцето на издателя на драйФ-стайл списание MOTOR SHOW Мартин Захариев.
Грую.

==================================
Голф 3
==================================

Генерален ъпгрейд на Голф 2. Новата версия на прословутото возило съчетава в себе си, освен 3-та космическа скорост, и миловиден дизайн тип "овца във вълча кожа".

Особености

Новият модел се отличава и с куп нови екстри: поставка за чаша пред CD плейъра, по-висок километраж, бели калъфчета за седалки с фирмената марка и атрактивна по-висока цена. Освен всички нововъведения, окачването остава все така твърдо, за да гарантира, че колата ще издържи на огромното натоварване от силата на аудио системата

Конспирацията

Съществува теория, според която Те са навсякъде.

Golf-a не е модел на VW. За нашата действителност това определено си е диагноза.

Golf III е модел на Pernik Heavy Industries, по-точно на секретния му отдел, който се занимава със слънчевото притегляне и отблъскване.

Поради нуждата от повишаване на мощността на мотора по заявка на редовните потребители, от PHI са се отказали от двигателя със студен водороден синтез, заменяйки го с малко по-неикономичния, но значително по-мощен термоядрен micro point агрегат.

Решението на инженерите на фирмата да махнат радиационната и биологична защита в спортния му вариант придава още повече агресивност на колата, естествено безопасността на водача не е тотално пренебрегната - за това са се погрижили специалистите от "Росатомекспортстрой", като са монтирали в седалките вложки от специален материал "C-arton", чиито технически данни за сега се пазят в тайна.

Говори се само, че са използвани за конструктивен елемент в руските ракети "Столичная" и "Мягкая серебряная". И в двата модела - спортния и градския - има интегриран софтуер на фирмата за навигационни продукти "Hanzel und Grattel GMBH", с които моментално можете да си намерите километража, дори и да се е търкулнал под седалката.

В градския модел е предвидено място за малка торбичка с покупки вдясно от голямата бас туба на задната седалка.

За феновете вече е пуснат в продажба и новият модел Голф 4.

А за още по-големите фенове, Голф 5 предлага груба сила от 850 коня - на практика се оказва най-бързата кола на планетата, дава ускорение от 0 до 100 км за рекордните 2.2 секунди. Разход на гориво 5-6 на 100. Цената й варира от 20000 Eur до 26000 Еur в зависимост от мястото на закупуванe. От 1-ви април официално ще се предлага и у нас.

==================================
Голф 4
==================================

Най-накрая новият модел е разсекретен!

Както беше известно, немският концерн беше обединил усилията си с NASA за взаимопомощ в разработването на Голф 4. Налице е първото земно превозно средство, оптимизирано за пласмент и на други планети. Возилото е проектирано за изместване на класическия луноход на NASA в т.н. лунобег, който през следващите лунни мисии ще превърне повърхността на Луната в Голф игрище.

Използвани технологии

Само малка част от разсекретените технологии:

Отразителна дъбилна боя

Новият модел Голф се доставя със сребриста отразяваща боя, която служи за предпазване от слънчевото лъчение, което на Луната не се филтрира от атмосфера.

2F2F система за ускорение

2 Fast 2 Furious системата за ускорение служи е специална разработка на БАН (патентен номер 22-7684-13), по-известна на български като Фифи. Тя служи за фокусиране на тягата на Бас тубите към пропелера.

Армагедон краш тестинг

Специален краш тестинг разработен от Ахмед Мерчев за Голф 4. Тестът е специален. На предните седалки се тества с 2 Кибертрон кукли, а на задната със +#$%***** кукли.

GuZaR система

Специална система за защита при катастрофа. В седалката има специални активни магнити "Д-р Ливайн", които придържат поцинкования ланец на шофьора при сблъсък и го предпазват от камшичен удар. Поставката за чаша пък се прибира, като така се елиминира риска за панталона на шофьора. На мястото на белите калъфки на седалките са монтирани специални ортопедични калъфки с NASA светлинни и звукови ефекти.

Блиц-крик система

Специална система за въртене на гуми. Скрито монтиран под колелата крик повдига колата за по-добро въртене на гумите на едно място.

Дроп-стоп система

Специална система са спиране, която намалява спирачния път под 1 метър за 100 км/ч. При активиране на системата колата автоматично се насочва към най-близкия водоем, река, дере или море, в което да падне колата.

Поглед в бъдещето

За VW Голф Слънчевата система е тясна. Очаквайте скоро по главната в Перник, а след това и в други галактики още по-зашеметяващия модел Голф 5, базиран на съчетание от космически технологии с промишлен шпионаж в завода в Рюселсхайм (поточната линия на Опел Астра ІІІ).
;) коментирайте съгласни ли сте с това по-горе .

П.С. Модераторите моля Ви не махайте темата да се накоментират колегите ,ако не сте съгласни кажете защо ,а ако сте съгласни станете 6-тия форум които подкрепя тая работа!
;)
 • 0

#2 drago

drago

  Чирак

 • Потребители на форума
 • 118 Мнения:
 • Град:Варна

Публикувано 19 март 2006 - 17:17

Май са пропуснати сините/червените/виолетовите или друг цвят габарити - не знам колко коня качват. Също и сините светлини "би ксенон".
Ама съм се набутал - няма как да си сложа сини пръскалки за чистачките, освен ако не пробия предния капак.
 • 0
MB W210 E230
Posted Image

#3 Capt.Vimes

Capt.Vimes

  Чирак

 • Потребители на форума
 • 191 Мнения:
 • Град:Varna

Публикувано 19 март 2006 - 17:57

Лампи в колата с цвета на купето колко конски сили дават. И дали качват по подобен начин мощността на Рено 19 да речем? :lol:
 • 0

#4 sky

sky

  Майстор

 • Потребители на форума
 • 2135 Мнения:
 • Пол:Мъж
 • Град:София;Казанлък
 • Автомобил:
  190E 2.3

Публикувано 19 март 2006 - 20:55

Вратите на Голфа трябва задължително да са без дръжки,за по-добра айродинамика :D
 • 0
Публикувано изображение

#5 Capt.Vimes

Capt.Vimes

  Чирак

 • Потребители на форума
 • 191 Мнения:
 • Град:Varna

Публикувано 19 март 2006 - 23:09

Вратите на Голфа трябва задължително да са без дръжки,за по-добра айродинамика :D

И да се отварят нагоре, за да може като види, че наближава задръстване водача да ускори и да прескочи с елегантен полет колоната от автомобили.
 • 0

#6 Dezki

Dezki

  Майстор

 • Потребители на форума
 • 1517 Мнения:
 • Град:София

Публикувано 20 март 2006 - 08:59

i da ima qko golqma 6tora pred farovete- da izglejda vazmojno po namru6ten-6torata moje da opira w bronqta, a ot farowetew da se vijda po 1-2 cm ot dolu :P
 • 0
Lancia Kappa TDS / Land-Rover 88 Series 3 FFR

#7 Гост_TUNINGГост_

Гост_TUNINGГост_
 • Гости

Публикувано 20 март 2006 - 10:03

Явно Ви хареса .
За вратите и сините лампи ще кача като го измислим ,но сега ще ви каша нещо което също е смешно!

Ода за голфа

(на мен си ми харесва)

Правоъгълна кутийка
без багажник - с колела,
със моторче доста шумно
набедено за кола.

Майка му е костенурка,
возиш се във него свит,
то в Европа е ненужно,
но у нас е супер хит.

Захабена немска бричка
и с дизайн на всъдеход,
то купува се страхотно
от дебил и идиот.

Имидж страшен има, братко,
внасяме го и до днес,
и поне сме мазохисти
мажеме се здраво с грес.

Ремонтираме, но знаем,
туй е здравата кола,
и пред никого не ще признаем
как е гадничко това.

Хванеш ли обаче Голфа
ще се друсаш здраво, знай,
от цени и от павета
пломбите ще ти изпадат май

Следвашите чсти очаквайте да кашим скоро! ;)
 • 0

#8 Гост_TUNINGГост_

Гост_TUNINGГост_
 • Гости

Публикувано 20 март 2006 - 10:13

Лампи в колата с цвета на купето колко конски сили дават. И дали качват по подобен начин мощността на Рено 19 да речем? :lol:

Не се вдигат конете на нищо освен голф!
нали знаете коя е най-бързата кола голф тройка с ремус и лепенки на стоповете фор ю опушени задни стопове инадписи гти на всякъде дет могат да се сложат!Бърз бърз ама по баира като ги застигна става голем смех оня се е изправил на газта с двата крака а си поддържам някаква скорост и изведнъж му излизамм да го изпреварвам и ... хоп докато се осети съ пред него!
 • 0

#9 ENOXELA

ENOXELA

  Майстор

 • Потребители на форума
 • 4188 Мнения:
 • Пол:Мъж

Публикувано 20 март 2006 - 11:07

т.еди коя си ?На спидомера след 180 км/ч излиза надпис предупреждение !!!"ШОСЕТО НЕ Е КОСМОС" БЛИНК БЛИНК Краш афтер 5 секунди :rolleyes:
 • 0

#10 ENOXELA

ENOXELA

  Майстор

 • Потребители на форума
 • 4188 Мнения:
 • Пол:Мъж

Публикувано 20 март 2006 - 15:01

Ще кажа малко извън темата , че се радвам ,че и мерцедес имат свой форум .Така ние модераторите от форума на бмв ще бием и вас на футбол живот и здраве .Айде да ви е честит форума и да си го ползвате със здраве!
А сега е време за малко смях!

Да това си е за смях,че ще ни биете,защото ние нямаме отбор все още!!! :D :D :D
 • 0

#11 Capt.Vimes

Capt.Vimes

  Чирак

 • Потребители на форума
 • 191 Мнения:
 • Град:Varna

Публикувано 20 март 2006 - 17:06

Вратите на Голфа трябва задължително да са без дръжки,за по-добра айродинамика :D

Сега ми хрумна, че ако няма дръжки Голфо, то тогава момичетата няма да могат да правят това :lol: :blink: :

Публикувано изображение

Каква любов! :wub:

Публикувано изображение
 • 0

#12 sky

sky

  Майстор

 • Потребители на форума
 • 2135 Мнения:
 • Пол:Мъж
 • Град:София;Казанлък
 • Автомобил:
  190E 2.3

Публикувано 21 март 2006 - 00:35

Ще могат ,ама не на Голф :D
 • 0
Публикувано изображение

#13 Гост_TUNINGГост_

Гост_TUNINGГост_
 • Гости

Публикувано 21 март 2006 - 12:31

Ще могат ,ама не на Голф :D

А на голфажията!
Към това за футболния отбор ,няма значение значи още по лесно ще ви бием
;) :D
Ще си направите бе! ;)
 • 0

#14 sky

sky

  Майстор

 • Потребители на форума
 • 2135 Мнения:
 • Пол:Мъж
 • Град:София;Казанлък
 • Автомобил:
  190E 2.3

Публикувано 21 март 2006 - 23:03

Без отбор ,няма как да ни биете :D
 • 0
Публикувано изображение

#15 Гост_TUNINGГост_

Гост_TUNINGГост_
 • Гости

Публикувано 22 март 2006 - 11:34

Без отбор ,няма как  да ни биете :D

Аа значи знаете ,че ще ви бием и за това няма да си направите! :o ;)
Нещо доколкото съм чувал и съм виждал на Божурленда(Пистата за драг на Божурище ) сте слаби!
 • 0
0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни