Здравейте,
От известно време имам странен проблем с внезапно втвърдяване на въздушното окачване на W211 E500 4matic 2007г (седан). Компресорът, повдигане, спорт 1 и 2 работят, но след 1-2км шофиране изведнъж окачването се втвърдява и изписва грешка на таблото за Airmatic - Malfunction и след това гаси и ESP-то. Понякога изкарва само ESP грешката и пак втвърдява, понякога само Malfunction, а друг път и двете заедно. След консултация в сервиз Вабонти в София и диагностика при тях със Стар, стигнаха до извода, че проблем дават датчици за странично ускорение, намиращи се над двата предни амортисьора в моторния отсег. Не можаха да ми кажат дали има вариант да се "ресетнат" или калибрират. Според тях, ако се сложат от друга Е-класа, ЦЛС или S-класа, ще се оправи проблемът. Взех два втора ръка от Е класа 4матик (марка TEMIC с лого на Мерцедес), но проблемът остана. Взех два нови от Алиекспрес (пак TEMIC), неоригинални и на диагностиката показва, че дават много високи стойности - над 3000, оригиналните АТЕ, дават около 2400 единици, колкото трябвало да бъде.
Въпросът ми е тези датчици могат ли да се настройват или са само "plug and play" и кой в София може да ми даде адекватна информация как точно да реша проблемът, защото е доста неприятен. Благодаря на отзовалите се!
Прилагам снимка на датчиците:
https://i.postimg.cc...118acda49-V.jpg
Този пост е редактиран от INVERT: 19 септември 2025 - 19:48