Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Смяна на Радиатор (Кондензатор) на климатик на W221 фейслифт

• Please log in to reply
1 отговор на тази тема

#1 Lz1cbk

Lz1cbk

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 48 Мнения:
  • Град:Manchester, UK
  • Автомобил:
    w211 E220cdi - 2004
    w221 s350bluetec - 2013

Публикувано 26 май 2025 - 14:51

Зравейте,

Търсих такава тема във фортума но уви не намирам. Може ли някой който го е правил да споредли по детайлна информация за подмяна (демонтаж и монтаж) на Радиатора (Кондензатора) на климатика на W221 файслифт ?

двигателя е базовият - 300cdi Bluetec, OM 642.862,  годината е последната - 2013.Интересува ме най вече дали е възможно да се свали радиатора на климатика (кондензатора) без да се сваля в пакет с радиатора за охладителната течност.

Не намиртам нищо точно по този въпрос и в интернет. Попаднах на чужди форуми в които препоръчват и подмяна на радиатора за охладителната течност след като автомобила е минал 10год възраст , не знам колко е валидно това, аз лично нямам проблеми с него и не ми се свала, особено имайки в предвид че е комбиниран с радиатора за ATF. 

пп. Знам че на w211 преди фейс лифта, на 4 цил мотор 220cdi OM 646.961 радиаторите се свалят лесно и по отделно защото съм го правил , но там има много място отпред което го няма при v6 OM 642.862.

Благодаря предварително и хубава седмица на всички !

• 0

#2 prokopi69

prokopi69

Майстор

• Потребители на форума
  • 831 Мнения:
  • Град:с. Бъта
  • Автомобил:
    С220 CDI

Публикувано 20 юни 2025 - 22:26

Фъргъй всичко на земята - ще му удариш една четка, да изпада тревата,врабчетата.
На място - може. По бавно, не моеш го изчисти, ще останат болтчета, почти сигурно ще счупиш нещо...
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни