Как се разглобява вентилаторчето на парното на 124
Започната от martell, 18 мар 2006 - 15:11:39
25 мнения по тази тема
Публикувано 18 март 2006 - 15:11
Вентилаторчето на парното започна много да чегърта и вече е ясно че трябва да се свали и да се поправя. Знае ли някой как точно се разглобява?
СГОВОРНА ДРУЖИНА, ПЛАНИНА ПОВДИГА.
Публикувано 18 март 2006 - 15:17
в общи линии се започва с отваряне на предния капак, чистачка една-две кори и около 15 болтчета. ако дойдеш утре на сбирката ще е по-лесно да ти се обясни, а и има различни видове вентилатори на бенцовете с различни захващания
Публикувано 23 март 2006 - 20:52
Май стана страшно...
започнах да разглобявам: махнах всички пластмаси около чистачката, махнах и нея, стигнах до кожуха на вентилаторчето и... като гледам май без сваляне на таблото няма да мине??? Някой има ли идея? Виждам много рапидки на кожуха, но има някои, които е изключено да отвия (затова и не съм започвал). Предполагам, че това цялото нещо е монтирано преди таблото??
Мисля, че вентилаторчето ми е с 2 турбини. Даже съм сигурен, че е така.
Моля посъветвайте ме, ако трява да се сваля таблото, да отида при някой който ще го свали качествено и няма да ми строши половината части докато стигне до моторчето. Аз бих го свалил и сам, ама малко ме е страх, понеже си обичам колата и не я искам изпотрошена.
Благодаря предварително.
започнах да разглобявам: махнах всички пластмаси около чистачката, махнах и нея, стигнах до кожуха на вентилаторчето и... като гледам май без сваляне на таблото няма да мине??? Някой има ли идея? Виждам много рапидки на кожуха, но има някои, които е изключено да отвия (затова и не съм започвал). Предполагам, че това цялото нещо е монтирано преди таблото??
Мисля, че вентилаторчето ми е с 2 турбини. Даже съм сигурен, че е така.
Моля посъветвайте ме, ако трява да се сваля таблото, да отида при някой който ще го свали качествено и няма да ми строши половината части докато стигне до моторчето. Аз бих го свалил и сам, ама малко ме е страх, понеже си обичам колата и не я искам изпотрошена.
Благодаря предварително.
Публикувано 23 март 2006 - 21:20
ако е с две турбинки - значи е като моето - климатроник. не му се плаши сваля се елементарно, но преди да падне горната част на кожуха на турбинките трябва да падне част от преградата между вентилатора и двигателя(държи се на две въртящи се подобия на гайки и две плоски откъм двигателя, които не знам как да ги нарека, но пак са на винт). горната част на кожуха на вентилатора с държи на около 6 метални щипки отвън и 2-3 рапидки по моите спомени.
съжалявамм че не правих снимки при последното сваляне. почти елементарно е ако си го правил веднъж.
съжалявамм че не правих снимки при последното сваляне. почти елементарно е ако си го правил веднъж.
Публикувано 23 март 2006 - 21:32
Благодаря за отзивчивостта. Ей сега ще го погледна още веднъж и ще го снимам с телефона за да видите за какво става въпрос...
Но все пак мисля, че колата е само с климатик.
Ей сега се връщам.
Но все пак мисля, че колата е само с климатик.
Ей сега се връщам.
Публикувано 23 март 2006 - 21:51
Хмм, а как да ги покажа тук снимките?
Публикувано 23 март 2006 - 21:54
качваш ги на фрий сървър. обикновено ползвам bgphoto.net и даваш линк към тях или с бутона IMG над полето за писане на отговор или директно с адрес на самата страничкаХмм, а как да ги покажа тук снимките?
Публикувано 23 март 2006 - 22:08
Ха, ето ги:
http://www.trebich.c.../MB_1/Image_415
http://www.trebich.c.../MB_1/Image_313
http://www.trebich.c.../MB_1/Image_312
http://www.trebich.c.../MB_1/Image_311
Но за съжаление при мен не открих нито една щипка
Ако се загледате ще видите рапидките с които е захванат кожуха.
http://www.trebich.c.../MB_1/Image_415
http://www.trebich.c.../MB_1/Image_313
http://www.trebich.c.../MB_1/Image_312
http://www.trebich.c.../MB_1/Image_311
Но за съжаление при мен не открих нито една щипка
Ако се загледате ще видите рапидките с които е захванат кожуха.
Публикувано 23 март 2006 - 22:15
мдааа - извинявай, че съм те подвел - въобще не прилича на моето парно
макар че надали ще се сваля съвсем различно, но ... може пък да е измислил нещо друго конструктора при твоя модел.
още веднъж извинявай, че не мога да помогна!
макар че надали ще се сваля съвсем различно, но ... може пък да е измислил нещо друго конструктора при твоя модел.
още веднъж извинявай, че не мога да помогна!
Публикувано 23 март 2006 - 22:24
Ще бъда благодарен ако знаеш къде е описано как се разглобява арматурното табло.
Още веднъж благодаря за вниманието!
Още веднъж благодаря за вниманието!
Публикувано 24 март 2006 - 09:06
Ето,че пак аз съм виноват :P Заповядай колега Ремонт на чистачките от ВениДа - тук има един интересен момент - преди време в Дира бях писал как се сваля чистачката - доста подробно, и после темата беше копирана тук.
Да ама сега я няма. Ако е някъде из форума, моля да бъде преместена тук. Ако се е загубила, ще я пиша отново.
Интересно, странно изглежда твоето вентилаторче с тези капаци.
А за свалянето му - не трябва да сваляш таблото, а чистачката.
Успех
Публикувано 24 март 2006 - 09:34
Мдаа, и аз не съм виждал такова, като на снимките...
Какъв модел е автомобила?
Все пак, принципа не може да не е същия. Този капак трябва да падне, няма друг начин. Видях, че има винтчета отстрани, какво става, като ги развиеш. Огледай за закрепващи елементи и откъм двигателя. Свали тапицерията откъм заднния край на двигателя и огледай хубаво.
Таблото не го пипай! Не е от там в никакъв случай.
Какъв модел е автомобила?
Все пак, принципа не може да не е същия. Този капак трябва да падне, няма друг начин. Видях, че има винтчета отстрани, какво става, като ги развиеш. Огледай за закрепващи елементи и откъм двигателя. Свали тапицерията откъм заднния край на двигателя и огледай хубаво.
Таблото не го пипай! Не е от там в никакъв случай.
Mercedes-Benz - защото животът е твърде кратък.
'91 S124 300 TD Turbodiesel OM603
'91 S124 300 TD Turbodiesel OM603
Публикувано 24 март 2006 - 11:30
Момчета, автомобила е 124 200ТЕ, внос е от италия, има климатик, но според мен е слаган допълнително... интересно е, че на този пластмасов капак на вентилаторчето е написано името на някаква италианска фирма(ще го снимам и ще добавя към снимките).
Оглеждах всичко много дълго и качествено. Чистачката съм я свалил, то се вижда. Отвих няколко от рапидките (тези до които имам достъп), но има други, които ги закрива ламарина от колата и се виждат наполовина... Тях няма начин да отвия.
Решил съм да свалям таблото, това е начина. Може и да ви се струва налудничаво, обаче е така, за мое най-голямо разочарование.
Така, че сега ми трябва помощ с инструкции как се разглобява таблото. Търсих в руските сайтове, но нищо не открих. Може да съм го пропуснал.
Оглеждах всичко много дълго и качествено. Чистачката съм я свалил, то се вижда. Отвих няколко от рапидките (тези до които имам достъп), но има други, които ги закрива ламарина от колата и се виждат наполовина... Тях няма начин да отвия.
Решил съм да свалям таблото, това е начина. Може и да ви се струва налудничаво, обаче е така, за мое най-голямо разочарование.
Така, че сега ми трябва помощ с инструкции как се разглобява таблото. Търсих в руските сайтове, но нищо не открих. Може да съм го пропуснал.
Публикувано 24 март 2006 - 12:09
Дори и да е слаган допълнително климатика няма връска с вентилатора на парното,но раликата може да идва от там.
Не виждам причина да се разгляба само при свалено табло.Демонтажа му е последна мярка.
Успех
Не виждам причина да се разгляба само при свалено табло.Демонтажа му е последна мярка.
Успех
Публикувано 24 март 2006 - 19:29
Момчета, човек се учи цял живот, нали знаете.
Сигурен съм, че трябва да свалям табло. Така, че помагайте. Ако намерите или знаете описание- от къде се започва и т.н. направо казвайте.
И на мен не ми се иска хич да е така, ама явно нямам късмет. Довечера ще кача още една две снимки да видите пак как стоят нещата при мен.
Сигурен съм, че трябва да свалям табло. Така, че помагайте. Ако намерите или знаете описание- от къде се започва и т.н. направо казвайте.
И на мен не ми се иска хич да е така, ама явно нямам късмет. Довечера ще кача още една две снимки да видите пак как стоят нещата при мен.
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни