Jump to content

•  

Photo
- - - - -

Корозия на купето на С-класа

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 indigen

indigen

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 39 Posts:
  • Град:София

Posted 13 June 2007 - 12:13

Колеги точно на багажника на С250 1995г. в областта около ключалкато имам малко набъбнала боя, съответно
заради ръжда. Заглеждам се по други цетки но досега не ми е направило впечатление това да е слабо място.
Някой друг сблъсквал ли се е с подобен проблем?
На мойта цетка забелязвам на доста места миниатюрни точици в следствие действието на ръждата.
Има ли лекарство за този проблем, различно от цялостно пребоядисване?
Като казвам миниатюрни точици го разбирайте буквално, може и прекалено много да се вглеждам.
  • 0

#2 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,892 Posts:
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Posted 13 June 2007 - 12:29

Такава ръжда около ключалката оправих,като изчегъртах с остра и малка отвертка ръждата,намазах с анти-корозионен грунд и като изсъхна добре лепнах с лепило Прома гумена шайба/не знам от какво?/ с подходящ външен и вътр. диаметър и дебелина около,или малко под 1мм.Ако не знаеш никога няма да кажеш,че не е фабрично! :tongue:
А,малките точици с ръжда под тях ще станат по-големи...! :wub: Единственото решение освен цялостно пребоядисване е пак с малка часовникарска плоска отвертка да разчегърташ местата като натискаш надолу и въртиш отвертката,докато се махне ръждата!Получава се дупчица с диаметър около 2 мм,или 1,5мм-зависи от ширината на отвертката!После с клечка за зъби капваш хубава капка анти-корозионен грунд,и после пак по същия начин боя със същия цвят!Тва с боята го повтаряш 2-3 пъти,докато повърхностите се изравнят!АКо е металик последния път капваш лак!След 5-6 дена пастираш!Ще личи малко,но ще предпазиш купето,докато я пребоядисаш...или продадеш...! ;) Внимавай,като чегърташ с отвертката да не ти се отплесне и да надереш боята!Предполагам,че колата е внос от Австрия-там ръждясват доста..! :wub:
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

#3 indigen

indigen

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 39 Posts:

Posted 13 June 2007 - 12:44

Внос от Холандия.
Можеш ли по точно да ми кажеш за кой грунд става въпрос.
Някаква марка ако имаш впечатления.
  • 0

#4 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,892 Posts:
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Posted 13 June 2007 - 12:50

Внос от Холандия.
Можеш ли по точно да ми кажеш за кой грунд става въпрос.
Някаква марка ако имаш впечатления.

Bodi 992/или 922/,че може и да греша,но е едно от двете!Бързосъхнещ е,което е добре!Лошото е,ако трябва да работиш по вертикална повърхност,че няма да можеш да залееш дупчицата!Но с повече наслагвания ще стане!При прилична сръчност резултата е много добър!На мойта и правих така"муцуната"около решетката,защото имаше от камъчета избита боя и наченки на ръжда и стана супер!Хем е металик цвета!
  • 0

#5 hipo

hipo

Напреднал

• Потребители на форума
  • 290 Posts:
  • Град:Хасково

Posted 13 June 2007 - 23:06

Боди 992 е ! Има го в 3 цвята. На кутията ги пише.

Моята е от Австрия 94г. и е доста зле. В момента върви към частично боядисване. Засега ще боядисвам : Целите предни врати, защото от дупките на лайсните е тръгнало нагоре. Задните врати от лайсните надолу. Отпред ще се опитат да го прелеят спецове, че имам точно на най-дразнещото място. Отзад както казваш около ключалката. около антената. Абе W202-те е доста зле откъм антикорозионна защита. Имаше даже едни снимки тука на една мисля че беше 95-6 година, която всеки купувач на W202, ако я види и ще се откаже от модела. Ама аз съм решил да се преборя с корозията, защото колицата си ме кефи :) Мисля със съветите на mbenz няма да има проблем в борбата :)
  • 0

ML270 04г.

ex-С180 94г.

#6 indigen

indigen

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 39 Posts:

Posted 14 June 2007 - 06:30

Колеги някой знае ли за място където пълнят шпрейове по каталожния номер на боята.
За София.
Евентуално някаква информация за цени?
  • 0

#7 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,892 Posts:
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Posted 14 June 2007 - 07:50

Колеги някой знае ли за място където пълнят шпрейове по каталожния номер на боята.
За София.
Евентуално някаква информация за цени?

Бояджийския магазин на "Мадрид" м/у "Черковна" и театър "София",но не те съветвам да използваш боя на спрей,защото като качество и здравина на покритието няма нищо общо с боята в кутии!Това,доколкото знам е от газа,който създава налягането,не е като да вкараш просто сгъстен въздух!Ама провери и пиши как стоят нещата!
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users