Jump to content

•  

Photo
- - - - -

Регулиране на багажна врата ( комби )Регулиране на багажна врата ( комби )

комби w211

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 nedsaur

nedsaur

Прохождащ

• Нови потребители
  • 3 Posts:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W211 touring, 2007

Posted 25 July 2024 - 00:33

Здравейте, 

Имам разместена багажна врата на комбито. Как и защо си нямам идея. Открих го след започна леко да се чува когато ключалката се удари в палчето и след това започнах да чувам свистене на вятър в купето при извънградски скорости, та се оказа, че горната част на багажната врата не ляга плътно на уплътнението ( уплътнението не е смачкано или с изменена форма ). Лява и дясна страна се притискат добре като предполагам и долната, но там е доста трудно да се види дори и когато вратата е гола без панели на нея. Опитах да я регулирам според един PDF в който се гласи, че най-горната външна част на вратата трябва да е идеално равна с тавана на автомобила, но след часове отвиване и завиване така и не ми се получава логиката да я напасна и все бяга от една страна или изобщо не ляга на уплътнението. Питането ми тук е дали някой случайно да се е сблъсквал с подобен проблем - има ли инструкции или случайно снимки на позициите на 4те болта на пантите които хващат вратата за купето  wacko.png 

Поздрави,

• 0

#2 Subsonic

Subsonic

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 4,598 Posts:
  • Автомобил:
    ex W124 230E, 91
    ex W124 260E, 89
    ex S211 E320, 03
    C219 CLS500, 06

Posted 29 July 2024 - 12:56

Не е трябвало да пипаш пантите, обикновено има стопери, които могат да се регулират. Не си спомнвам как беше на моето комби, но мога да погледна схема.

• 0

#3 nedsaur

nedsaur

Прохождащ

• Нови потребители
  • 3 Posts:
  • Автомобил:
    W211 touring, 2007

Posted 29 July 2024 - 14:59

Усетих, но предвид, че първоначално си играх със стоперите които могат единствено да си местят позицията хоризонтално не ми вдъхна доверие, че всъщност проблема е от там. А, може и тотално да се бъркам на този етап. unsure.png

• 0

#4 Subsonic

Subsonic

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 4,598 Posts:
  • Автомобил:
    ex W124 230E, 91
    ex W124 260E, 89
    ex S211 E320, 03
    C219 CLS500, 06

Posted 29 July 2024 - 16:13

Пробвай да върнеш пантите в начално положение и започни от там.

Във всеки случай ще ти трябва поне още един помощник. Аз съм правил такива настройки на врати, не на багажник, и сам не си е работа. Няма как хем да държиш, хем да развиваш или да завиваш.

• 0

#5 nedsaur

nedsaur

Прохождащ

• Нови потребители
  • 3 Posts:
  • Автомобил:
    W211 touring, 2007

Posted 01 August 2024 - 04:51

Върнах го на старите си места спрямо белезите по рамката, но уви отново е по-висок и ъглите не лягат правилно. Тези дни ще го разглобя отвътре за да налекне и ще дерзая какво се случва. 

• 0

Also tagged with one or more of these keywords: комби, w211

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users