Здравейте.
Отново имам един казус, който бих искал да споделя с вас. Колата е CLK 208 192 коня, с газ - 1999 година.
Когато времето е горещо и когато колата вдигне 90-92°, започва да губи мощност и дори преди няколко дни започна да ми гаси и цилиндър. Случва се следното:
Излизам от Бургас, все още карам с 80 и започва магистралата, при което давам газ, за да ускоря до 120-130. Усещам как колата ускорява много бавно и след няколко секунди се усещат няколко много кратки придърпвания/изхълцвания в рамките на 2-3 секунди, след което колата гаси цилиндър и трябва да я угася и да я запаля отново, за да се оправи. Всичко това се случва на около 2000-2500 оборота. Проблема го имаше и миналата година в най-големите жеги, но не беше толкова ясно изразен и не взех мерки. След това захладня и вече не се проявяваше. Сега обаче за пръв път започна да ми гаси и цилиндър. Когато колата не е загряла до работна температура, работи нормално. За да бъда честен, свещите не ги смених, когато купих колата, защото си работеше нормално. Предполагам, че са на около 50 000 километра, затова мисля първо да започна с тях, но бих искал да видя мненията на хора, които имат повече опит от мен. Най-важното - проблема се случва само тогава, когато карам на газ. Превключа ли на бензин, всичко изглежда нормално, поне за моите стандарти. Кой знае, може пък като се оправи проблема, колата да започне да набира много по-бързо и на бензин? Възможно ли е проблема да е в свещите или бобините и все още да се усеща само на газ, но да започне да се случва и на бензин, когато се прецака повече? Филтрите на газовото са сменяни преди по-малко от 10 000 километра, а предишните, които ги смених на около 15 000, изглеждаха като нови. Когато колата е студена и я паля сутрин, обикновено пали бързо, но понякога се усеща леко прекъсване - това е последното, което бих могъл да добавя. Тези дни ще я закарам някъде, но се чудя с какво точно да започна. Надявам се да получа напътствия и ако знаете някой сериозен майстор в Пловдив (малко ми е далеч, но...), Бургас или Стара Загора, ще съм благодарен.
Поздрави, бъдете здрави!