Въздушно окачване
Започната от zla7ev, 31 мар 2024 - 18:45:58
3 мнения по тази тема
Публикувано 31 март 2024 - 18:45
Здравейте колеги.
Купих си Е класа w211 2009 220 комби.
Всичко си работи по колата и няма никакви грешки при диагностика. Проблема е , че задната лява въздушна възглавница пада повече от дясната при изгасяне на колата.
Майсторът ми каза , че е въздушната възглавница типично за тези коли на 200 000км. Сменихме я с нова, но отново когато колата е паркирана под наклон с задницата назад лявата възглавница пада повече от дясната. Запаля ли всичко е нормално или като паркирам на равно няма проблеми…. Къде бихте ме насочили да търся проблема.
Благодаря предварително
Купих си Е класа w211 2009 220 комби.
Всичко си работи по колата и няма никакви грешки при диагностика. Проблема е , че задната лява въздушна възглавница пада повече от дясната при изгасяне на колата.
Майсторът ми каза , че е въздушната възглавница типично за тези коли на 200 000км. Сменихме я с нова, но отново когато колата е паркирана под наклон с задницата назад лявата възглавница пада повече от дясната. Запаля ли всичко е нормално или като паркирам на равно няма проблеми…. Къде бихте ме насочили да търся проблема.
Благодаря предварително
Публикувано 01 април 2024 - 17:04
До колкото знам отзад има общо мерене на цялата ос, и няма отделно мерене на ляв и десен като на предните, затова преполагам е нормално да се "прелива" въздух от едната в другата възглавница.
сесшисе ?
Публикувано 09 април 2024 - 09:38
Пробвай да минеш калибрация на окачването, но трябва да отидеш някъде където имат опит с въздушно окачване и имат апаратура за диагностика за Мерцедес.
Публикувано 19 април 2024 - 12:59
Отиди колега за калибрация. Мерцедес (поне повечето за които се сещам) които са на въздух имат сензори на предна лява и дясна гума по отделно, а отзад за задницата е само 1 сензор.
Ако се калибрира като хората, би трябвало да се оправи. Имахме подобен проблем само че с W220, кривеше се, а възглавниците бяха нови и 4-те.. След калибрация, нещата си дойдоха на място.
Успех и драсни с отговор, да знаят колегите дали е помогнало
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни