Здравейте, колеги.
Имам следния проблем - при движение (без значение от скоростта) за секунда блокира едното колело и автоматично светват BAS/ESP индикациите - в този случай мога да продължа движението си без проблем, но явно системите не работят. След като изключа от контакт и включа отново, грешката явно се зачиства, системите работят до момента, в който горната ситуация не се повтори отново. На стар диагностика не излиза нищо - само проблем в алтернатора...Така е от доста време. За да я карам изобщо съм махнал датчика за страничното ускорение и в момента е с постоянно светещи BAS/ESP светлини, но поне не ми блокира колелото в движение, което е доста екстремно, особено на магистрала...
Иначе са проверени датчиците за страничното ускорение (двата под кората в багажника) и abs датчиците - не е от тях. Мисля да сменя датчика за ъгъла на завиване, но не знам дали има резон в това като цяло... Някакви съвети или идеи?
Предварително благодаря!
Блокиране на колело в движение (BAS/ESP)
Започната от Ivan Stefanov, 04 авг 2023 - 13:50:50
13 мнения по тази тема
Публикувано 04 август 2023 - 13:50
Публикувано 04 август 2023 - 20:50
Според мен е от електронния модул (закачен на ABS помпата) с голяма букса.
Смени него.
сесшисе ?
Публикувано 04 август 2023 - 22:59
Мерси много, ще го пробвам!
Публикувано 05 август 2023 - 22:34
А диагностиката какво казва?
Публикувано 06 август 2023 - 08:46
Както съм написал по-горе - абсолютно нищо. Излиза само някаква грешка за алтернатора - за по-ниско напрежение, нищо друго.
Публикувано 06 август 2023 - 10:56
Както съм написал по-горе - абсолютно нищо. Излиза само някаква грешка за алтернатора - за по-ниско напрежение, нищо друго.
Нямам предвид само четене на грешки, а какво дава в "живите данни", и дали стойностите, които показва са в граници?
Не винаги се генерира код за грешка....
Публикувано 06 август 2023 - 12:01
Да, показва, че всичко е наред. Точно по тази причина този проблем го влача с години и никой не може да го разгадае...
Публикувано 06 август 2023 - 13:10
Ами, бих препоръчал Кольо Рокера в Пловдив.
С гаранция ще хване проблема.
Публикувано 07 август 2023 - 06:04
Ами, бих препоръчал Кольо Рокера в Пловдив.
Може ли да помоля за някакви негови координати?
Публикувано 07 август 2023 - 07:58
Пратих номер на лично съобщение.
Публикувано 07 август 2023 - 12:57
Много благодаря!
Публикувано 10 август 2023 - 18:47
Имах същия проблем. Получава се при мека гума или луфт на предницата и неравномерно износване на гумите, преимно в завой. С новите гуми се оправи.
Публикувано 11 август 2023 - 07:20
Имах същия проблем. Получава се при мека гума или луфт на предницата и неравномерно износване на гумите, преимно в завой. С новите гуми се оправи.
Не е от гумите, защото се случва и с нови летни, и с нови зимни. За луфта съм питал в няколко сервиза и отделно няколко познати механици казват, че предницата е ок.
Публикувано 14 август 2023 - 16:35
Според мен е от електронния модул (закачен на ABS помпата) с голяма букса.
Смени него.
Смених го, но не е от него
2 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни