Проблем с охлаждащата течностW221 S320 CDI
Започната от mimo160, 01 юли 2023 - 13:34:19
5 мнения по тази тема
Публикувано 01 юли 2023 - 13:34
Колеги,вчера след каране цял ден,като повечето време на климатик (незнам има ли значение)в жегата,паркирах за два часа в един подземен паркинг и като тръгнах да се прибирам,от долу от към пасажера имаше течност с розов цвят,помислих ,че може да е от течността за чистачките ,че купих една розова и като съм пръскал на стъклото и примерно кондеза на климатика като е текъл и е одмил по корите,но нееее.Оказа се че е уригнала от казанчето за антифриза,ноща се наложи да изляза по спешност и като запалих ми светна да долея охлаждаща течност(500-600гр).
И тук идва въпроса ,защо и как от оригиналния синьо-зеленикав антифриз се е превърнал в лилаво-розов,някой случвало ли му се е и дали да очаквам скорошен ремон.Подчертавам ,че колата не надува маркучите,не съска капачката при отваряне,колата не прегрява,държи си от 88 до 92-94 градуса,при работа с отворена капачка не изригва и няма балончета и пяна,дори и при форсиране.
Антифриза е със спецификация МВ 325.0,като правих преди година и половина масленият охладител е сменен ,не е заводският който е бил налят.
И тук идва въпроса ,защо и как от оригиналния синьо-зеленикав антифриз се е превърнал в лилаво-розов,някой случвало ли му се е и дали да очаквам скорошен ремон.Подчертавам ,че колата не надува маркучите,не съска капачката при отваряне,колата не прегрява,държи си от 88 до 92-94 градуса,при работа с отворена капачка не изригва и няма балончета и пяна,дори и при форсиране.
Антифриза е със спецификация МВ 325.0,като правих преди година и половина масленият охладител е сменен ,не е заводският който е бил налят.
Публикувано 02 юли 2023 - 18:21
Аз много съм патил от налягането на охладителната система и вече съм твърдо убеден че на моя кола няма да държа налягане.
И на камиона и на всичките ми коли съм освободил наляганего, пък каквото ще да става.
Този пост е редактиран от Bogi: 02 юли 2023 - 18:21
сесшисе ?
Публикувано 02 юли 2023 - 18:56
Това е много интелигентно, инженерно, умно и техническо грамотно решение...
Публикувано 04 юли 2023 - 14:32
Mimo, да не е бил паркирал някой с ВАГ преди теб ![]()
Те много държат на G12 антифриза.
Но казваш и на теб са ти липсвали 400-500 мл. Голяма мистерия - сипваш син, излиза розов
Публикувано 04 юли 2023 - 20:50
А да си давал колата на някой и той да е сложил преди теб червен антифриз? Когато смесиш синия с червен става лилав ( не се пресича). Възможно е при подобен сценарий затова антифриза да ти е с променен цвят.
Публикувано 05 юли 2023 - 00:19
Стани ,кой е бил спрял преди мен не мога да кажа,но като отворих капака видно имаше мокро в коша и от двете страни и от страната на съдът с антифриза и от към шофьора където е течността за чистачките.
Голяма мистерия,сега точно тези две седмици пътувам доста и от тогава ,а и в тази жега повечето време на включен климатик и в трафика и извън градско каране и нормално и настъпване и доста кикове ,за сега не се е повторило,сега я следя,четя я през телефона ,максималната температура която достига е 99 градуса и отчетливо чувам перката на втора степен и почти веднага слиза на 94 градуса.
Колата я карам само аз,друг никой не я е карал,по сервизи не седи,аз си я обслужвам и ремонтирам,същото и с автомивките,много рядко,последно април или май месец,но от тогава са проверявани течностите и всичко беше наред.
Сега като се закотвя края на месеца,ще го източа и ще промия с вода ,даже ще я покарам седмица две и ще сипя нов антифриз ,пък да видим какво ще стане.
Голяма мистерия,сега точно тези две седмици пътувам доста и от тогава ,а и в тази жега повечето време на включен климатик и в трафика и извън градско каране и нормално и настъпване и доста кикове ,за сега не се е повторило,сега я следя,четя я през телефона ,максималната температура която достига е 99 градуса и отчетливо чувам перката на втора степен и почти веднага слиза на 94 градуса.
Колата я карам само аз,друг никой не я е карал,по сервизи не седи,аз си я обслужвам и ремонтирам,същото и с автомивките,много рядко,последно април или май месец,но от тогава са проверявани течностите и всичко беше наред.
Сега като се закотвя края на месеца,ще го източа и ще промия с вода ,даже ще я покарам седмица две и ще сипя нов антифриз ,пък да видим какво ще стане.
Този пост е редактиран от mimo160: 05 юли 2023 - 00:20
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни

Виж ГАРАЖА