Преглед
Започната от merovingius, 30 яну 2023 - 14:17:04
7 мнения по тази тема
Публикувано 30 януари 2023 - 14:17
Здравейте колеги на w202 94г когато ходих да минавам ГТП ми казаха че колата има твърде ботата смес и забелязах че на корпуса на дросела(след самата клапа там има 3 изхода за вакуум)най горния изход нямаше шлаух другите 2 са си там и си отиват маркучетата където им е мястото но най горния го няма и предполагам той трябва да отива към всмукателя защото и там има изход за шлаух явно когато съм сменял инсталацията и съм го пропуснал и е паднал някъде въпроса ми е въжможно ли е да е смучела прекалено много въздух от там и затова да е излизало висока стойност когато нямаше шлаух при студен двигател оборотите много се колебаеха преди да достигне оптимална температура сега му сложих и се нормализираха и двигателя работи по добре това ми е въпроса
Публикувано 31 януари 2023 - 05:21
Ако смуче въздух е противно на логиката да ти е богата сместа.
Но ако тоя шлаух е свързан с MAP сензор някъде по тръбичките той ще дава ниско разреждане което означава наджапана газ до дупка.
сесшисе ?
Публикувано 31 януари 2023 - 11:55
Шлауха отива от корпуса на дросела към всмукателя близо до бубините а какво ще рече газ до дупка повече разход или нещо друго
Публикувано 01 февруари 2023 - 05:48
когато дроселовата клапа е затворена имаш силен вакум
когато дроселовата клапа е отворена вакума пада
manifold absolute pressure sensor (MAP sensor)
измерена висока стойност на вакума, малка доза гориво като за празен ход
измерена ниска стойност на вакума, висока доза гориво като за газ до дупка (откачен шлаух би дал ниска стойност на вакума)
сесшисе ?
Публикувано 01 февруари 2023 - 11:08
Махнах го тоя шлаух явно въобще не му е мястото там сутрин колата пали и изгасва 3 пъти
Публикувано 01 февруари 2023 - 11:45
Ама не ми е ясно защо пак ги мени и ги държи високи малко 1100 1200 и то гореща
Публикувано 02 февруари 2023 - 01:01
Защо не отидеш при Ачо да я види ?
сесшисе ?
Публикувано 02 февруари 2023 - 08:48
Каня се да и ще отида може и другата седмица да е
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни