Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Призив от Опел клуб БГ

• Please log in to reply
34 мнения по тази тема

#1 Bustter

Bustter

Напреднал

• Потребители на форума
  • 615 Мнения:
  • Град:Не се знае, знае ли се...
  • Интереси:Финикийски знаци.

Публикувано 06 юни 2007 - 21:52

Нека уговорим един ден в началото на юни, в който да не зареждаме бензин и нафта и да оставим колите. Ако това се случи масово ще притесни продавачите на горива (изключваме газта). Преди години това е правено в САЩ и крайният ефект е бил намаляване на цената за галон от 3,80 на 3 долара. Там мащабите са несъпоставими с нашите, но може да опитаме да им дадем урок и да видим колко ни струва организацията. Омръзна ми да слушам и да чета в България това, ма то тука не става, българинът е шиле, ма не знам си кво...
На тези от вас, на които работата им е свързана с използване на автомобила, нека работят. Презапасяване не трябва да има! Просто оставяте колата в гаража или паркинга и пеша, здравословно е и добре се отразява на кръвообращението и тонуса като цяло. Току виж въздуха, който дишаме, престане да се вижда, пък и пешеходците ще живнат малко като пресичат.
Не трябва да се дава гласност, защото ефектът ще е нулев. Това трябва да стане (според мен) чрез форумите, чатовете, ел. поща, смс до приятели, разговори на сбирки, заведения, дискотеки, на гости и т.н. Ако медиите надушат край на всичко. Те гледат само да има сензации. А че ще го кажат после по новините няма спор...
Така едно време местните са гонили нежеланите търговци. Просто престанали да им купуват стоките и те гледат, чудят се, пък накрая вдигат гълъбите и всеки по дом.

http://www.opelclub-...showtopic=26219

Аз съм ЗА!
  • 0

#2 ENOXELA

ENOXELA

Майстор

• Потребители на форума
  • 4188 Мнения:

Публикувано 06 юни 2007 - 22:03

Ефект няма да има изобщо от такава еденична проява!
Това трябва да се прави ежемесечно и кординирано между авто клубовете.
Зада се борим срещу системата е нужно упоритост и масовост
Успех желая на колегите от опел клуба
  • 0

#3 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 260SE 1988

Публикувано 06 юни 2007 - 23:22

на мен няма да ми попречи. и съм твърдо ЗА. все пак е един ден....

има логика!! една стока като не се продава, от уплах се намалява цената...
  • 0

#4 caki

caki

Напреднал

• Потребители на форума
  • 501 Мнения:
  • Град:Разград
  • Интереси:коли,тенис и ...
  • Автомобил:
    Mercedes 190 Е
    Mercedes 200 CE

Публикувано 07 юни 2007 - 05:20

Лошо няма. Аз съм също ЗА. :icon_welldone: Неможе в съседна Гърция цените на горивата да са на по-ниски цени отколкото тук. Ами стандарта, ами и разликата в качествата на горивата :madcroud: Трябва наистина да се обединим и да покажем нашето отношение към това което ни налагат
  • 0

#5 rumenski

rumenski

Чирак

• Потребители на форума
  • 187 Мнения:
  • Град:Пловдив

Публикувано 07 юни 2007 - 08:48

и аз съм "ЗА",макар да знам,че за 1 ден нищо няма да се промени,плюс това сме и много малка част хората,които
четем форумите.Мога още куп причини да изтъкна поради които няма да се получи ефекта от протеста,но няма смисъл.
Както съм казвал и друг път единственото което ще се получи е "кучето си лае-кервана си върви"
  • 0

#6 hektor

hektor

Майстор

• Потребители на форума
  • 1751 Мнения:
  • Град:Гера/София
  • Автомобил:
    Alfa Romeo 147 1.6 ts

Публикувано 07 юни 2007 - 09:11

Е така и очаквах да се реагира. Това си е, робско племе сме си и това. И аз се причислявам към него заради много неща, които търпя и не си държа на моето, ама както и да е. Абе колеги може би трябва да се потърси друга форма на протест. Съгласен съм, че това със зареждането нямя да има ефект, но един официален протест на клубовете би бил по осезаем, най-малкото, че ще се разшуми от медийте. Нали точно това ни липсва колективност. Ми ето сега е момента и повода да се покаже кои сме ние (не говоря само за Мерцедес клуба)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 0
Sky каза:Ела да сръбнеш от извора!

" Ау ми врътнеш един Биг Бен ма! Ни моа, боли ме главата!"

#7 p22

p22

Майстор

• Потребители на форума
  • 837 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    ML 270 cdi
    A 170 cdi

Публикувано 07 юни 2007 - 09:33

Мисля че предложението е добро и смятам че би могло да има ефект. Представете си колко хора зареждат на ден - ако никой не отиде през деня на бензиностанция загубите ще са чувствителни. Не че нещо ще им стане на бензинджиите, но ще се стреснат. Само че наистина трябва да се организира и да се направи масово. И за целта не е необходимо да се прави тайна организация а напротив да се разтръби чрез медиите. И колкото повече шум се вдигне толкова по-добре. Това което обаче е задължително е да имаме конкретна представа за това което искаме. Не може аргумента з апротеста да е този че в Гърция са по евтини горивата. Трябва да има някаква причина да са по скъпи у нас. Аз лично нямам идея защо това е така. Но това трябва да е ясно на всеки, защото да се протестира само заради протеста няма смисъл и никой няма да обърне внимание. Трябва да сме аргументирани. Като попитат някой защо протестира да не стане като при таксиметровите шофьори: "амиии щото колегите тръгнаха и аз по тях..."
Като цяло аз съм ЗА. Трябва да се уточни дата и да се обясни какми са ни аргументите да искаме намаляване на горивата. Производителя ли ги пуска на високи цени, прекупвачите ли натоварват, държавата ли държи висок акциз... Не знам как е в другите страни, но може би трябва да се напреви сравнение и да се види защо тук е така и тогава да се протестира.
  • 0
Mercedes А 170cdi
Mercedes ML 270cdi
Silentium Universi

#8 niknd

niknd

Майстор

• Потребители на форума
  • 1699 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Интернет Мерцедес и всичко останало
  • Автомобил:
    S400 CDI / 2001г.

Публикувано 07 юни 2007 - 11:17

аз мисля ,че и два дена можем да изкараме все пак с един резервоар се кара няколко дни
  • 0

#9 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 260SE 1988

Публикувано 07 юни 2007 - 11:27

аз мисля ,че и два дена можем да изкараме все пак с един резервоар се кара няколко дни

номера е протест без презапасяване, защото ако всички се презапасят, пак ще спечелят, арееее кво толкова НАЙ-много с колелото един ден, и без тва не сме виждали ходене пеш от 18 годишни преди да вземем книжки(говоря за 90% от хората, има и спортисти)

мисля че високата цена е заради високия АКЦИЗ. ето ви аргумент: акциза не съответства на стандарта ни на живот в БГ.

МНОГО сме запалени по тази идея, от 2500 члена на клуба и от 112 човека прочели темата сме ЗА само 6-ма ???????????!!!!!!!!!!!??????!!!!! :0_evil: чудесно :D
  • 0

#10 VladoBENZ

VladoBENZ

Напреднал

• Потребители на форума
  • 614 Мнения:
  • Град:Плевен
  • Интереси:В сърцето ми има място само за една жена, моето сладурче, и за много коли, все Мерцедеси :)

Публикувано 07 юни 2007 - 11:28

А аз мисля че в центъра на един успешен протест не би бил просто един или два дена незареждане, а някаква организирана дейност, в смисъл да има информация за този протест, аз не съм в час с медиите, но ако има някой...но иначе аз не бих зареждал и седмица, човек трябва да държи на своето си, така е в белите държави!
  • 0
Публикувано изображение

#11 GiN

GiN

Напреднал

• Потребители на форума
  • 538 Мнения:
  • Град:Хисаря
  • Интереси:интересни
  • Автомобил:
    W124 102.963

Публикувано 07 юни 2007 - 11:57

Е така и очаквах да се реагира. Това си е, робско племе сме си и това. И аз се причислявам към него заради много неща, които търпя и не си държа на моето, ама както и да е.... Нали точно това ни липсва колективност. Ми ето сега е момента и повода да се покаже кои сме ние (не говоря само за Мерцедес клуба)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:icon_welldone:
  • 0

#12 Bobi

Bobi

Напреднал

• Потребители на форума
  • 359 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes W204 220CDI
    Nissan Patrol Y60

Публикувано 07 юни 2007 - 12:28

Сигурно много хора сме ЗА, но проблема е в това,че няма как да бъде организиран този протест. Липсва връзка между клубовете... почти съм обеден,че нищо няма да се получи.
  • 0
Публикувано изображение

#13 hektor

hektor

Майстор

• Потребители на форума
  • 1751 Мнения:
  • Град:Гера/София
  • Автомобил:
    Alfa Romeo 147 1.6 ts

Публикувано 07 юни 2007 - 13:27

Мисля, че трябва и да се разшуми по медийте инак, какъв % от имащите коли в СФ са членове на клубовете и евентуално какъв ще е резултата от този протест на този %? Може да се разгласи, а дори и лепенки да се измислят за протестиращите коли!!!!!!!!!
  • 0
Sky каза:Ела да сръбнеш от извора!

" Ау ми врътнеш един Биг Бен ма! Ни моа, боли ме главата!"

#14 sakata

sakata

Напреднал

• Потребители на форума
  • 724 Мнения:
  • Автомобил:
    W210 E320T CDI
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 07 юни 2007 - 13:59

Мисля, че трябва и да се разшуми по медийте инак, какъв % от имащите коли в СФ са членове на клубовете и евентуално какъв ще е резултата от този протест на този %? Може да се разгласи, а дори и лепенки да се измислят за протестиращите коли!!!!!!!!!

аз протестирам от много време насам, сигурно от една година не съм зареждал на безиностанция, в единствения случай когато заредих на Шел-а до Хепи-то на магистралата до Пловдив - момчето което наливаше, не ми беше завило капачката на резервоара и ми го беше оставило отворен :madcroud: , добре че спрях в Хепито - и побеснях, върнах се и си взех капачката и вече НИКОГА, НИКОГА, НИКОГА не зареждам на Шел. Няма такова обслужване...
  • 0
I expect nothing. I fear no one. I am free.

#15 rumenski

rumenski

Чирак

• Потребители на форума
  • 187 Мнения:
  • Град:Пловдив

Публикувано 07 юни 2007 - 14:10

много е тънък момента с медиите,без тях няма да стане.
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни