Призив от Опел клуб БГ
Започната от Bustter, 06 юни 2007 - 21:52:34
34 мнения по тази тема
Публикувано 07 юни 2007 - 16:05
За да не остана неразбран да кажа че и аз съм ЗА
друг е въпроса че 1 ден наистина не е нищо. Да не говорим че от 1 000 000 автомобила в София надали повече от 40 000 - 50 000 ще разберат въобще за такава инициатива. Така че ефекта според мен ще клони към 0
ако сте забравили нека само припомня преди време имеше идея да се бойкотират ТАКСИТАТА и при условие, че дори тръбяха по телевизията и т.н. - ЕФЕКТА БЕШЕ 0
така че да ме прощавате ама не сме дорасли за такива протести. Това би имало ефект ако никой не зарежда 1 месец, а това дори не бих могъл и да си го помечтая и дори и да се случи както каза Боян ще падне едно презапасяване и те бензинджиите пак няма да се трогнат много много.
друг е въпроса че 1 ден наистина не е нищо. Да не говорим че от 1 000 000 автомобила в София надали повече от 40 000 - 50 000 ще разберат въобще за такава инициатива. Така че ефекта според мен ще клони към 0
ако сте забравили нека само припомня преди време имеше идея да се бойкотират ТАКСИТАТА и при условие, че дори тръбяха по телевизията и т.н. - ЕФЕКТА БЕШЕ 0
така че да ме прощавате ама не сме дорасли за такива протести. Това би имало ефект ако никой не зарежда 1 месец, а това дори не бих могъл и да си го помечтая и дори и да се случи както каза Боян ще падне едно презапасяване и те бензинджиите пак няма да се трогнат много много.
Публикувано 07 юни 2007 - 16:13
Бройте ме и мен.
Като си помисля откога не съм зареждал..... та един-два дена ли ще ми се опънат
Като си помисля откога не съм зареждал..... та един-два дена ли ще ми се опънат
Old Mercs don't die, they just get faster!
"Опит се трупа собственоръчно, собственокрачно и най-вече собственогъзно..."
190E 2.0i WDB2010241F806491
Публикувано 07 юни 2007 - 22:26
ми да се обяви една дата.... аз вече напомпах гумите на колелото.... ше карам на задна гума
Публикувано 07 юни 2007 - 23:57
Сигурен съм че тази тема ще потъне у праха ама да си поспамиме още малко. То с този протест трябва по-малко да се тръгне и организира, между клубовете. От гласност в медийте до тихи протести и малко по малко може да се заформи една вълна която сама ще се развие!!!!!!
Sky каза:Ела да сръбнеш от извора!
" Ау ми врътнеш един Биг Бен ма! Ни моа, боли ме главата!"
Публикувано 08 юни 2007 - 00:02
я ква тема ,ами пичове и аз мисля че ефекта ще е нулев,както казва бате Сашо по нагоре,я има 40-50 000 дет ще поткрепят протеста ,я нема,иначе аз съм твърдо за ,само дата кажете
СИРОМАХ DJ , ЖИВ ДЯВОЛ !!!!!
DON`T FUCK WITH MODERATORS!
MY FACEBOOK
http://stara-sofia.com/
Гласувайте за доброто име на "Мерцедес - Бенц Клуб България" В БГ ТОП
Публикувано 08 юни 2007 - 09:22
Колеги,абсолютно сигурно е,че за да се получи нещо в наша полза,трябва масов протест!!!
Не съм сигурен къде четох за това,ама ставаше въпрос за акциза на горивата и надценките в бензиностанцийте.
В цивилизованата част на Европа:Белгия,Германия,Холандия и т.н. ,акциза не помня колко беше(ама е бил по-малко със сигурност),но надценките по бензиностанцийте варират от,забележете: 2%-7%!!! докато в Бг. е 17-19% ?!?!?!
Кой ги определя тея неща,незнам..,ама представете си във Франция(примерно) да се вдигне процента от 2 на 10,дали някои ще може да иде на работа на другия ден от стачки и блокирани пътища-хората вече го правиха неколко пъти,затова ги визирам!
..Ами ний кво чакаме-пак не знам??? ...Сигурно чакаме да заработим по литър бензин на ден ли?!?..Незнам..
Аз съм ТВЪРДО "ЗА" всякакъв вид протести по отношение на такива икономически недомислици,или по-точно-АБСУРДИ!!!
Стига да има кои да ги организира-това е най-трудното,организирането на протеста,кои ще управлява протестиращите и ще предявява претенциите им???Другото е лесно-протестеращи ще има бол,ама само да се каже-кога ,къде, в колко часа...
Не съм сигурен къде четох за това,ама ставаше въпрос за акциза на горивата и надценките в бензиностанцийте.
В цивилизованата част на Европа:Белгия,Германия,Холандия и т.н. ,акциза не помня колко беше(ама е бил по-малко със сигурност),но надценките по бензиностанцийте варират от,забележете: 2%-7%!!! докато в Бг. е 17-19% ?!?!?!
Кой ги определя тея неща,незнам..,ама представете си във Франция(примерно) да се вдигне процента от 2 на 10,дали някои ще може да иде на работа на другия ден от стачки и блокирани пътища-хората вече го правиха неколко пъти,затова ги визирам!
..Ами ний кво чакаме-пак не знам??? ...Сигурно чакаме да заработим по литър бензин на ден ли?!?..Незнам..
Аз съм ТВЪРДО "ЗА" всякакъв вид протести по отношение на такива икономически недомислици,или по-точно-АБСУРДИ!!!
Стига да има кои да ги организира-това е най-трудното,организирането на протеста,кои ще управлява протестиращите и ще предявява претенциите им???Другото е лесно-протестеращи ще има бол,ама само да се каже-кога ,къде, в колко часа...
"Марката е като живо същество-нейният авторитет расте или се уронва все повече с течение на времето..."
Публикувано 08 юни 2007 - 10:47
Твърдо "ЗА", важното е кръв да се лее!
Французите са нация, а вие сме дупедавци и такива ще си останем. На нас и господ не може да ни помогне.
Първо: ние избираме, кои да ни управляват, те за благодарност вдигат данъците, акцизите, таски и т.н.(таа държава скапана все трябва да се изхранва от някъде а икономиката ни май е капут, а и трябват пари за избори през година-две), защото и на тях им се вози в нова S-класа, седмица или S8.
Второ: Нефтохима е монополист, няма конкуренция, спомнете си какви бяха цените на Мобиком и разговорите по мобифоните (сега те молят и ти дават по 500 безплатни минути, но сега има конкуренция.)
Трето на запад се печели от стокооборот (за това в ЕС надценката е 2%-7% както каза колегата в погорния пост), а в България от надценка.
Четвърто: 500 години робство ни е превърнало в стадо овце.
Пето:само медиите няма да помогнат, трябва всички да се вдигнат, а това стане ли ефект ще има, но най-добре е да гласуваме на следващите избори за тези, който намалят, акцизите на горивата, данъците и т.н., а от това следва и цените на свичко останало да намалеят и е крайно време тия нещасници където ни управляват (абсолютно всички) да се замислят, защо народа вече не гласива и то с право защото му е писнало на к*ра.
Най-добре е медийте да разтръбят, че ако цените на горивата не се съобразат с икономиката и заплатите ни българина няма да гласува на избори за каквото и да е и без това всички са от един дол дренки.
Французите са нация, а вие сме дупедавци и такива ще си останем. На нас и господ не може да ни помогне.
Първо: ние избираме, кои да ни управляват, те за благодарност вдигат данъците, акцизите, таски и т.н.(таа държава скапана все трябва да се изхранва от някъде а икономиката ни май е капут, а и трябват пари за избори през година-две), защото и на тях им се вози в нова S-класа, седмица или S8.
Второ: Нефтохима е монополист, няма конкуренция, спомнете си какви бяха цените на Мобиком и разговорите по мобифоните (сега те молят и ти дават по 500 безплатни минути, но сега има конкуренция.)
Трето на запад се печели от стокооборот (за това в ЕС надценката е 2%-7% както каза колегата в погорния пост), а в България от надценка.
Пето:само медиите няма да помогнат, трябва всички да се вдигнат, а това стане ли ефект ще има, но най-добре е да гласуваме на следващите избори за тези, който намалят, акцизите на горивата, данъците и т.н., а от това следва и цените на свичко останало да намалеят и е крайно време тия нещасници където ни управляват (абсолютно всички) да се замислят, защо народа вече не гласива и то с право защото му е писнало на к*ра.
Най-добре е медийте да разтръбят, че ако цените на горивата не се съобразат с икономиката и заплатите ни българина няма да гласува на избори за каквото и да е и без това всички са от един дол дренки.
Публикувано 08 юни 2007 - 23:24
Твърдо "ЗА", важното е кръв да се лее!
ПОЗДРАВЛЕНИЯ колега!!!
я направо една масова стачка да се органзира, както когато рязко ни НАЕ*А инфлацията през 97ма и се трошиха коли пред парламента, че тогава кой се беше показал на прозорците---го обезглавяваха
Публикувано 09 юни 2007 - 09:20
Мисля си първата крачка към този протест е да се съгласува примерно голям стикер за колите между автоклубовете. Ще кажете, че е глупост ама не е( поне така мисля)! ЩЕ ви кажа защо. Точно, защото сме робски народ е ясно, че на първо четене няма да можем да организираме общ протест с достатачна гласност. И без туй си караме колите. Малко по малко виждайки често тези стикери с протесния надпис, мозъците на нашите зомбирани съграждани ще започнат да смилат тази информация и постепенно ще започне да се коментира повече и повече. И мисля в един момент този простест или стачка ще се получи от съмосебе си.
Публикувано 09 юни 2007 - 09:50
Дано си прав за "зомбираните" ни съграждани, Hektor.
А относно монополистите - "правят каквото си искат" си е открай време ясно.
Дано да има поне 0,001% успеваемост
А относно монополистите - "правят каквото си искат" си е открай време ясно.
Дано да има поне 0,001% успеваемост
Публикувано 09 юни 2007 - 10:02
Подкрепям и ще участвам независимо от ефекта!
Публикувано 09 юни 2007 - 10:29
Идеята за стикерите я подкрепям с три ръце.
Дори измислих надписа: Карам на изпарения
Майтап де. Извинявам се за спама.
Публикувано 09 юни 2007 - 11:51
Идеята за стикерите я подкрепям с три ръце.
Колега не е спам! МНого ми хареса това за изпаренията! Защо пък да няма нотка на хумор и ирония!?
Публикувано 10 юни 2007 - 12:14
Хехехе
Представям си някой с подобен надпис да поизпили галошките на светофар...
Ще има хората да се чудят какво е това ново гориво "Изпарения" и колко октана е
Представям си някой с подобен надпис да поизпили галошките на светофар...
Ще има хората да се чудят какво е това ново гориво "Изпарения" и колко октана е
Публикувано 15 септември 2007 - 17:47
Да се включа и аз в темата макар и малко късноМного ме беше яд в началото на годината след приемането но в ЕС. Тогава забраниха варенето на ракия в домашни условия и куцо и сакато се вдигна да протестира "Ама що така..." в същото време вдигнаха отново и горивото и то доколкото помня с около 10 ст на литър но това мина между капките. А в крайна сметка горивото и транспортните разходи оформят доста от стойността на която и да е стока.
В същото врме не си спомням къде но някъде четоь че около 50% !!! от цената на горивото са различни налози ДДС Акциз и непомня какво... Много ми е интересно къде отиват тези пари по принцип би трябвало да се използва за еко мероприятия ама аз досега не съм чувал да е правено нещо еко в българия. Наистина сме големи овце.
Лично аз съм съгласен и 2 и 3 пъти в месеца да има такива дни в които не се зарежда - това трябва доста ще стресне някои хора. И наистина трябва да се шуми по медиите мисля че доста хора ще се включат.
В същото врме не си спомням къде но някъде четоь че около 50% !!! от цената на горивото са различни налози ДДС Акциз и непомня какво... Много ми е интересно къде отиват тези пари по принцип би трябвало да се използва за еко мероприятия ама аз досега не съм чувал да е правено нещо еко в българия. Наистина сме големи овце.
Лично аз съм съгласен и 2 и 3 пъти в месеца да има такива дни в които не се зарежда - това трябва доста ще стресне някои хора. И наистина трябва да се шуми по медиите мисля че доста хора ще се включат.
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни