Светна ми лампата ASR на таблото.Мерцедес W124, E280, 193hp.
Започната от ognian1981, 17 дек 2022 - 01:27:24
11 мнения по тази тема
Публикувано 17 декември 2022 - 01:27
Здравейте, след смяна на автоматичната скоростна кутия, около 2 седмици колата вървя нормално, сега светна лампата ASR на таблото и колата и колата изпадна в някакъв авариен режим. При запалване на колата, лампата не свети, при подаване на газ на място пак не светва лампата, при включване на директна и потегляне лампата светва при натискане педала на газта. Колата заради проблем в скоростната кутия не е карана около 2 години, или поне карана много рядко. Пуснах я на диагностика и съм прикачил снимка на грешките които излизат, но не ми помогна много.
Ако някои е имал подобен проблем или има понятие какво може да е ще съм благодарен да сподели. 20221216_123738.jpg 97,5K 1 Брой сваляния 20221214_153832.jpg 100,72K 0 Брой сваляния 20221216_115518.jpg 92,94K 0 Брой сваляния
Аз от опит съм видял, че много често проблеми създават буксите, бушоните, кабелите и изобщо електро-връзките, но тук нямам идея какво да гледам.
Поздрави и весели празници.
Ако някои е имал подобен проблем или има понятие какво може да е ще съм благодарен да сподели. 20221216_123738.jpg 97,5K 1 Брой сваляния 20221214_153832.jpg 100,72K 0 Брой сваляния 20221216_115518.jpg 92,94K 0 Брой сваляния
Аз от опит съм видял, че много често проблеми създават буксите, бушоните, кабелите и изобщо електро-връзките, но тук нямам идея какво да гледам.
Поздрави и весели празници.
Публикувано 18 декември 2022 - 18:51
Виж тоя файл и се опитай да разбереш дали лампата ти светва при достигане на 5 кмч
Защото невиждам да пише никъде за педала на газта
Прикачени файлове
Този пост е редактиран от Bogi: 18 декември 2022 - 18:53
сесшисе ?
Публикувано 18 декември 2022 - 19:19
таблицата с ерор-кодовете
бройте миганията, запиши си ги на лист, след това изтрийте и след това вижте има ли
успех!!
Прикачени файлове
Този пост е редактиран от Bogi: 18 декември 2022 - 19:24
сесшисе ?
Публикувано 21 декември 2022 - 18:25
Колега не съм спал цела нощ, чудя се намери ли проблема ?
сесшисе ?
Публикувано 25 декември 2022 - 08:55
Здравейте колеги и честита Коледа. Колата сега не е при мен и не мога да видя тези грешки. Тази диагностика с която я гледах е добра, триех грешките и при повторно запалване и подаване на газ пак се показват. Много неща изчетах из нета и вече съм убеден, че проблема е в дросела. Иначе ASR-a светва при зверски подаване на газ или при потегляне напред, може би при 5км/час.
Ще сваля дросела или ще търся втора употреба за проба или ще го дам за ремонт, кабелите му се напуквали и пистите се зацапвали, така поне гледах из YouTube. В Несебър ги ремонтирали, това успях да намеря за сега.
Весели празници.
Ще сваля дросела или ще търся втора употреба за проба или ще го дам за ремонт, кабелите му се напуквали и пистите се зацапвали, така поне гледах из YouTube. В Несебър ги ремонтирали, това успях да намеря за сега.
Весели празници.
Публикувано 25 декември 2022 - 11:43
Не е задължително да е дросел. Но ако има от къде да се вземе за тест - няма лошо.
Аз дадох 950 лева за чисто нов дросел, а се оказа че ми е заминал компютъра
Сега поне съм с нов дросел, не съжалявам.... старият го отворих и почистих, ще му сменя и четките на моторчето, и си остава за дълбока резерва. Че с тия стари бракми никога не се знае какво и кога ще сервира.
Ремонтирах си и стария компютър, като му смених цялото управление на дросела (един чип и 2 кондензатора).
Иначе, имах пдобни симптоми - понякога веднага след мушкане на ключа изписваше "ESP Inoperative", и като натиснеш газта - няма никой.
Или в движение - светва "чека", и като подаваш газ - изобщо не реагира. Като загасиш и запалиш - се оправя, до следващия път.
Публикувано 05 януари 2023 - 07:00
Здравейте отново колеги, честита нова година на всички, много здраве, късмет и мерцедесите да ни радват.
Слагах, свалях дросела, чистих букси и пръсках с контактен спрей, все същото е положението. При подаване на газ светва ASR-a. Според мен проблема не е в компютъра и кабелите, а в самата дроселова клапа. На студен двигател, ако запаля на място и работи нормално, при първото подаване на газ, колата се задавя и загасва, от там мисля, че просто не може да да си оправи смесите и не знае в какво положение е дроселовата клапа.
Отворих дросела и кабелите му поне до колкото се виждат изглеждат добре. Замерих кабелите и не дават връзка от което съдя, че не са напукани и да се допират някъде. Остава да е платката с пистите, но тя е закрита от едно бяло капаче, което е нитовано, исках да пробвам по някакъв начин поне да я почистя и да видя дали ща има резултат.
Къде ремонтират дроселови клапи в българия? Звънях в Несебър, но те по-скоро сменяли само инсталациите на дроселовите клапи. Ако съм сигурен, че проблема е в дросела, и ако няма кои да го ремонтира, може да се насоча и към нов дросел, но за сега още съм в процес на определяне на проблема.
Слагах, свалях дросела, чистих букси и пръсках с контактен спрей, все същото е положението. При подаване на газ светва ASR-a. Според мен проблема не е в компютъра и кабелите, а в самата дроселова клапа. На студен двигател, ако запаля на място и работи нормално, при първото подаване на газ, колата се задавя и загасва, от там мисля, че просто не може да да си оправи смесите и не знае в какво положение е дроселовата клапа.
Отворих дросела и кабелите му поне до колкото се виждат изглеждат добре. Замерих кабелите и не дават връзка от което съдя, че не са напукани и да се допират някъде. Остава да е платката с пистите, но тя е закрита от едно бяло капаче, което е нитовано, исках да пробвам по някакъв начин поне да я почистя и да видя дали ща има резултат.
Къде ремонтират дроселови клапи в българия? Звънях в Несебър, но те по-скоро сменяли само инсталациите на дроселовите клапи. Ако съм сигурен, че проблема е в дросела, и ако няма кои да го ремонтира, може да се насоча и към нов дросел, но за сега още съм в процес на определяне на проблема.
Публикувано 05 януари 2023 - 18:36
Проблема с ASR лампата не ти е породен от дросела.
Проблема с ASR лампата ти е горе в таблицата втория ред втората колонка имаш 4 неща да провериш.
Този пост е редактиран от Bogi: 05 януари 2023 - 18:38
сесшисе ?
Публикувано 05 януари 2023 - 18:54
подчукни с дръжката на отверктката ASR помпата
защото на там водят нещата
сесшисе ?
Публикувано 08 януари 2023 - 12:46
Дросела съм го дал на поправка и не мога да запаля колата, но като дам на контакт до помпата на ASR-a за момент отиват 12 волта. При директно подаване на 12 волта на помпата тя работи. Това можах да проверя.
Публикувано 10 февруари 2023 - 15:56
Здравейте колеги, дросела го ремонтираха, ако изобщо му е имало нещо, но проблема си остава. При подаване на газ и лампата светва, същото е и при потегляне напред или назад. Забелязах и че не може да включи на газ и взех да се чудя дали проблема не е свързан с загуба на вакуум в колектора. Няма и ограничение на оборотите на 4000 на място, ако това може да наклони размислите в някаква посока. Огледах до колкото можах маркучетата от колектора и на газта, но не видях нещо фрапиращо. В голяма дилема ме вкарва тази кола, къде мога да я закарам на майстор, че търсих в Сливен, но на никой не му се занимава , а и не може на толкова стари коли.
Благодаря.
Благодаря.
Този пост е редактиран от ognian1981: 10 февруари 2023 - 15:58
Публикувано 17 февруари 2023 - 07:24
Здравейте колеги, аз тази седмица ще се опитам да открия каквото мога за колата, но вече не съм оптимист, че ще открия какво и има. Може ли да ми кажете къде мога да я закарам на диагностика, поне ако може да се разбере какъв и е проблема. Автомобила се намира в Сливен, а аз работя в момента в София и ми е много трудно да правя някакви неща по колата. Скоро мисля поне да я докарам до София, че да ми е по-лесно, така, че ми трябва или нещо близо до Сливен или до София.
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни