Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Мнение за S204 4matic

• Please log in to reply
1 отговор на тази тема

#1 hristo_bgh

hristo_bgh

Прохождащ

• Нови потребители
  • 6 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    infiniti q50 2.2d

Публикувано 09 декември 2022 - 13:19

Здравейте бъдещи колеги (надявам се),

Оглеждам се за Ц класа 204 и се надявам да получа малко съвети от по-опитни (почетох темите във форума преди да пиша темата, разбира се  и ще продължа да чета).

По-конкретно ме вълнуват следните неща :

- 4matic_a - едни го хвалят, други обясняват че е много чуплив и скъп за ремонт и поддръжка ... обслужването и проверката при покупката намаляват ли риска от такива "екстри"

- м272 - видях че има детски проблеми първите години до 2008ма, като съответно ще търся или с отстранени проблеми или двигател след промените . Друго нещо трябва ли да ме притеснява в него ?

- ръждата се подразбира (видях доста плашещи снимки на задни мостове ...което за мен е тотален шок, карал съм над 10г френски коли, жената караше една лагуна на нейна възраст и там ръждата беше нещо далечно забравено преди 30г ....)

- нещо друго конкретно за което да внимавам (знам че е кола на 10-15г е нормално да си остарява и да има изненади, но се опитвам да ги лимитирам) ?

Мерси предварително.

ПС В момента карам инфинити с недолюбвания м651 със 7Gtronic+ и честно казано съм доволен от двигателя, но просто нафтата определено не е за мен ... И гледам 4matic защото живея в най-горната част на Симеоново и със задно (дори и с хубави нови зимни гуми) не върши работа и се налагаше да оставям колата по-долу и да се качвам пеша (мен кучета ме яли, не ми пука особено и още по-далеч да спирам, но съм с малко дете ...) .

ППС Сравнително нов съм тук, извинявам се ако темата не е в правилния раздел, моля който може да е премести, ако е така.

• 0

#2 merovingius

merovingius

Чирак

• Потребители на форума
  • 108 Мнения:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    Mercedes c200

Публикувано 09 декември 2022 - 23:03

Здравей колега добре дошъл аз не съм от скоро но съм ползвал доста услугите на форума и честно казано съм доволен от мненията на всички почти винаги са помагали та на въпроса ти ,аз карам далеч по-стария w202 и съм си доволен но жена ми иска един ден да и вземем w204 много и харесват и затова съм се поинтересувал и аз за тях тук там доколкото знам имат доста бъгава електроника(ако не се лъжа е китайска)проблема с ръждата по задния мост ти вече го
Знаеш имат също и демпферен маховик което също ме навежда на мисълта че ще се строши рано или късно и не ми вдъхва много доверие(мое лично мнение е)и последното което чух наскоро за тия коли(от един колега) беше че като изгоряло нещо във фара се сменял директно целия фар,който струвал 1000лв така че това е което мога да ти дам като съвет което съм чел чувал и т.н. ти си решаваш и аз от около 2г доста чета интересувам се колкото се може повече за Мерцедес специално защото друга кола не бих карал и мога да кажа със сигурност че след 2000г вече не е Мерцедес а компромис за мен всичко здраво и кораво е от миналия век успех с търсенето и лека вечер.
  • 0

2 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 2 гости, 0 анонимни