Здравейте бъдещи колеги (надявам се),
Оглеждам се за Ц класа 204 и се надявам да получа малко съвети от по-опитни (почетох темите във форума преди да пиша темата, разбира се и ще продължа да чета).
По-конкретно ме вълнуват следните неща :
- 4matic_a - едни го хвалят, други обясняват че е много чуплив и скъп за ремонт и поддръжка ... обслужването и проверката при покупката намаляват ли риска от такива "екстри"
- м272 - видях че има детски проблеми първите години до 2008ма, като съответно ще търся или с отстранени проблеми или двигател след промените . Друго нещо трябва ли да ме притеснява в него ?
- ръждата се подразбира (видях доста плашещи снимки на задни мостове ...което за мен е тотален шок, карал съм над 10г френски коли, жената караше една лагуна на нейна възраст и там ръждата беше нещо далечно забравено преди 30г ....)
- нещо друго конкретно за което да внимавам (знам че е кола на 10-15г е нормално да си остарява и да има изненади, но се опитвам да ги лимитирам) ?
Мерси предварително.
ПС В момента карам инфинити с недолюбвания м651 със 7Gtronic+ и честно казано съм доволен от двигателя, но просто нафтата определено не е за мен ... И гледам 4matic защото живея в най-горната част на Симеоново и със задно (дори и с хубави нови зимни гуми) не върши работа и се налагаше да оставям колата по-долу и да се качвам пеша (мен кучета ме яли, не ми пука особено и още по-далеч да спирам, но съм с малко дете ...) .
ППС Сравнително нов съм тук, извинявам се ако темата не е в правилния раздел, моля който може да е премести, ако е така.