Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Цялостн почистване на 124

• Please log in to reply
20 мнения по тази тема

#1 ivanhow

ivanhow

Майстор

• Потребители на форума
  • 865 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Mercedes W203 220CDI 143hp ex
    Mercedes W211 E500 306 hp

Публикувано 03 юни 2007 - 23:36

Замислил съм във вторник да разглобя цялата кола(Салона вътре) и да го изпера.Та питането ми е с какви препараи може да стане най-добре защото колата е старичка и малко мирише на застояло.Макар да се кра всеки ден.Искам да мирише по-свежо. Вени беше пуснал една тема че става с Вениш.Ама това не е ли вид белина и да не прееба тапицерията.Ако някой може да помогне нека сподели :flagMB new:
  • 0

#2 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 04 юни 2007 - 06:42

Кожа ли е вътре или?" РАЗГЛОБЯ" махане на седалки и прочие ли значи или?Машинка за пара имаш ли,от тия малките дето фуги в банята чистят и печки разни?
  • 0
.

#3 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 04 юни 2007 - 07:04

Преди месец купих от Шел спрей за почистване на тапицерия/не кожена/,който завършва с мека четка от финни найлонови влакна!Пръскаш,търкаш и забърсваш с влажна кърпа!Мноооо съм доволен!Около 15 лв.струва и тъкмо ще ти стигне за мераклийско почистване на салона!Това е най-мързеливия начин и за около час в топло време е изсъхнала и можеш да подкарваш колата!А,за тавана перфектна работа ще ти свърши един универсален домакински препарат/тези с пръскалките/-търкаш с навлажнена кърпа с него и накрая с влажна кърпа обираш!
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

#4 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 04 юни 2007 - 07:23

Флакона е мислен и за премахване на петна,ако е много мръсна ще ти трябват 5 флакона за да я пернеш като хората.Това е удобно за петна от кафе да речем или нещо мацнато.
Тоя които аз ползвам е син,като му махнеш капачката се показва една рошава четка през която праскаш с флакона.Не го оставяй да се кисне,излиза на пяна и няма голям ефект от това,става с много бързо търкане без да натискаш много и после обираш както каза колегата.

Ако можеш обаче пери всичко по добрия стар начин с маркуча и на терасата,седалките ............идея нямам ако не са коja,повърхностно става с флакона,но не е на 100% прано.
  • 0
.

#5 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 04 юни 2007 - 07:26

http://www.properaut....com/index.html

Е те прегледай какво ползват добрите перачки.
  • 0
.

#6 ivanhow

ivanhow

Майстор

• Потребители на форума
  • 865 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 04 юни 2007 - 10:26

Мисля да накисна хубаво седалките и с пароструйката да изкарам лошите миризми.На мокета съм му замислил същото.А кожените детайли с препарат за почистване на кожа.
Благодаря за бързият отговор все пак :friends: :beer: :4036:
  • 0

#7 DJ FUNKY

DJ FUNKY

Майстор

• Потребители на форума
  • 2660 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    C 220 Т CDI Sport 1999 г. W 124 300 D Turbo 1992 г.

Публикувано 04 юни 2007 - 10:53

Мисля да накисна хубаво седалките и с пароструйката да изкарам лошите миризми.На мокета съм му замислил същото.А кожените детайли с препарат за почистване на кожа.
Благодаря за бързият отговор все пак :friends: :beer: :4036:

бате мисля че на тоя вариант дето си се спрял ще си пешаходец поне за 1 седмица.тва нема съхнене ,особено с това време навън :icon_welldone:
  • 0
Публикувано изображение
СИРОМАХ DJ , ЖИВ ДЯВОЛ !!!!!
DON`T FUCK WITH MODERATORS!
MY FACEBOOK
http://stara-sofia.com/
Гласувайте за доброто име на "Мерцедес - Бенц Клуб България" В БГ ТОП
Публикувано изображение

#8 vaakata

vaakata

Напреднал

• Потребители на форума
  • 543 Мнения:
  • Град:Русе
  • Автомобил:
    C250TD , 1996 година(продаден),
    Е350 (W211) - facelift 2006.

Публикувано 04 юни 2007 - 11:44

Че какво лошо да по жули пеш малко! И аз бях така с моята ама после като стана както трябва и много се изкефих. Една седмица пеш и те сърбят ръцете и после като се качиш якооо :drift1: . Голям кеф сякаш не си карал преди. :D
  • 0

#9 ivanhow

ivanhow

Майстор

• Потребители на форума
  • 865 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 04 юни 2007 - 12:13

бате мисля че на тоя вариант дето си се спрял ще си пешаходец поне за 1 седмица.тва нема съхнене ,особено с това време навън

Мисла да я дръпна с прахосмукачка за вода иначе наистина няма съхнене :kill_myself:
  • 0

#10 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 04 юни 2007 - 13:12

Мисла да я дръпна с прахосмукачка за вода иначе наистина няма съхнене :kill_myself:

тва задължително!и бих те посъветвал щом основателно ще мокриш седалките да ги оставиш да съхнат наопаки,за да изсъхнат пружините първо,че те как ръждясват...и разните други механизъмчета...! :wub: преди монтажа смажи всичко,което добараш! :)
  • 0

#11 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 04 юни 2007 - 13:17

тва задължително!и бих те посъветвал щом основателно ще мокриш седалките да ги оставиш да съхнат наопаки,за да изсъхнат пружините първо,че те как ръждясват...и разните други механизъмчета...! :wub: преди монтажа смажи всичко,което добараш! :)

сори,ама пропуснах нещо важно: при тва съхнене "нагоре с краката" има голяма вероятност да избият мръсни петна,ако не е изпрано перфектно!
  • 0

#12 ENOXELA

ENOXELA

Майстор

• Потребители на форума
  • 4188 Мнения:

Публикувано 04 юни 2007 - 16:58

Самоволното пране на салона няма да доведе до нищо :0_evil:
Миналото лято прах и на двете пури салоните с прах за пране Ариел и с Мелйо препарата против мазнотий, пръсках ги с водоструйка (студена вода)
Ефекта е минимален,да не кажа,че плачевен.
Три дни труд и на финала,петна по синия салон от стичалата се вода, а на белия задната седалка е в розови отенъци :0_evil: :dontknow: :kill_myself: предполагам,че щерката е писала с фулмастер :madcroud:
Съвета ми е плати си за гяволъка за да има поспе кого да пребиваш :icon_welldone:
  • 0

#13 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 04 юни 2007 - 17:07

Самоволното пране на салона няма да доведе до нищо :0_evil:
Миналото лято прах и на двете пури салоните с прах за пране Ариел и с Мелйо препарата против мазнотий, пръсках ги с водоструйка (студена вода)
Ефекта е минимален,да не кажа,че плачевен.
Три дни труд и на финала,петна по синия салон от стичалата се вода, а на белия задната седалка е в розови отенъци :0_evil: :dontknow: :kill_myself: предполагам,че щерката е писала с фулмастер :madcroud:
Съвета ми е плати си за гяволъка за да има поспе кого да пребиваш :icon_welldone:

Абсолютно подкрепям!!!Са се сещам,че два подглавника ги прах в банята,като ги търках,поливах,пак търках пак поливах...3 дена съхнене/в топло време!/и после-егати петната!!!Та на четвъртия път се получи...ама горе-долу!Тогава повърхностно само ги "изпрах" с препарат за тапицериии,за какъвто писах и нещата "заспаха"! :)
  • 0

#14 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 04 юни 2007 - 17:34

това е афиф работа - в смисъл, че рекламата е по-силна от ефекта - специално си купих такава , но след първия тест.....

За заврени места върши работа,не е перфектно,но става.Кофтито в случая е,че не е коja и трудно се пере,ако беше коja...........е готов за 6-8 часа и става муцка.
  • 0
.

#15 Boreca

Boreca

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 40 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Интереси:Mercedes Benz 190 2.5 D KLASIKA V JANRA

Публикувано 06 юни 2007 - 07:38

Аз моите седалки ги дадох на хората бачкат на автомивката и на другия ден си ги взех и няма проблеми взеха ми 30 лв
  • 0
Публикувано изображениеПубликувано изображение

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни