Цялостн почистване на 124
Започната от ivanhow, 03 юни 2007 - 23:36:53
20 мнения по тази тема
Публикувано 03 юни 2007 - 23:36
Замислил съм във вторник да разглобя цялата кола(Салона вътре) и да го изпера.Та питането ми е с какви препараи може да стане най-добре защото колата е старичка и малко мирише на застояло.Макар да се кра всеки ден.Искам да мирише по-свежо. Вени беше пуснал една тема че става с Вениш.Ама това не е ли вид белина и да не прееба тапицерията.Ако някой може да помогне нека сподели
Публикувано 04 юни 2007 - 06:42
Кожа ли е вътре или?" РАЗГЛОБЯ" махане на седалки и прочие ли значи или?Машинка за пара имаш ли,от тия малките дето фуги в банята чистят и печки разни?
.
Публикувано 04 юни 2007 - 07:04
Преди месец купих от Шел спрей за почистване на тапицерия/не кожена/,който завършва с мека четка от финни найлонови влакна!Пръскаш,търкаш и забърсваш с влажна кърпа!Мноооо съм доволен!Около 15 лв.струва и тъкмо ще ти стигне за мераклийско почистване на салона!Това е най-мързеливия начин и за около час в топло време е изсъхнала и можеш да подкарваш колата!А,за тавана перфектна работа ще ти свърши един универсален домакински препарат/тези с пръскалките/-търкаш с навлажнена кърпа с него и накрая с влажна кърпа обираш!
Публикувано 04 юни 2007 - 07:23
Флакона е мислен и за премахване на петна,ако е много мръсна ще ти трябват 5 флакона за да я пернеш като хората.Това е удобно за петна от кафе да речем или нещо мацнато.
Тоя които аз ползвам е син,като му махнеш капачката се показва една рошава четка през която праскаш с флакона.Не го оставяй да се кисне,излиза на пяна и няма голям ефект от това,става с много бързо търкане без да натискаш много и после обираш както каза колегата.
Ако можеш обаче пери всичко по добрия стар начин с маркуча и на терасата,седалките ............идея нямам ако не са коja,повърхностно става с флакона,но не е на 100% прано.
Тоя които аз ползвам е син,като му махнеш капачката се показва една рошава четка през която праскаш с флакона.Не го оставяй да се кисне,излиза на пяна и няма голям ефект от това,става с много бързо търкане без да натискаш много и после обираш както каза колегата.
Ако можеш обаче пери всичко по добрия стар начин с маркуча и на терасата,седалките ............идея нямам ако не са коja,повърхностно става с флакона,но не е на 100% прано.
.
Публикувано 04 юни 2007 - 07:26
.
Публикувано 04 юни 2007 - 10:26
Мисля да накисна хубаво седалките и с пароструйката да изкарам лошите миризми.На мокета съм му замислил същото.А кожените детайли с препарат за почистване на кожа.
Благодаря за бързият отговор все пак
Благодаря за бързият отговор все пак
Публикувано 04 юни 2007 - 10:53
Мисля да накисна хубаво седалките и с пароструйката да изкарам лошите миризми.На мокета съм му замислил същото.А кожените детайли с препарат за почистване на кожа.
Благодаря за бързият отговор все пак![]()
![]()
бате мисля че на тоя вариант дето си се спрял ще си пешаходец поне за 1 седмица.тва нема съхнене ,особено с това време навън

СИРОМАХ DJ , ЖИВ ДЯВОЛ !!!!!
DON`T FUCK WITH MODERATORS!
MY FACEBOOK
http://stara-sofia.com/
Гласувайте за доброто име на "Мерцедес - Бенц Клуб България" В БГ ТОП
Публикувано 04 юни 2007 - 11:44
Че какво лошо да по жули пеш малко! И аз бях така с моята ама после като стана както трябва и много се изкефих. Една седмица пеш и те сърбят ръцете и после като се качиш якооо
. Голям кеф сякаш не си карал преди.
Публикувано 04 юни 2007 - 12:13
бате мисля че на тоя вариант дето си се спрял ще си пешаходец поне за 1 седмица.тва нема съхнене ,особено с това време навън
Мисла да я дръпна с прахосмукачка за вода иначе наистина няма съхнене
Публикувано 04 юни 2007 - 13:12
Мисла да я дръпна с прахосмукачка за вода иначе наистина няма съхнене
тва задължително!и бих те посъветвал щом основателно ще мокриш седалките да ги оставиш да съхнат наопаки,за да изсъхнат пружините първо,че те как ръждясват...и разните други механизъмчета...!
Публикувано 04 юни 2007 - 13:17
тва задължително!и бих те посъветвал щом основателно ще мокриш седалките да ги оставиш да съхнат наопаки,за да изсъхнат пружините първо,че те как ръждясват...и разните други механизъмчета...!
преди монтажа смажи всичко,което добараш!
сори,ама пропуснах нещо важно: при тва съхнене "нагоре с краката" има голяма вероятност да избият мръсни петна,ако не е изпрано перфектно!
Публикувано 04 юни 2007 - 16:58
Самоволното пране на салона няма да доведе до нищо
Миналото лято прах и на двете пури салоните с прах за пране Ариел и с Мелйо препарата против мазнотий, пръсках ги с водоструйка (студена вода)
Ефекта е минимален,да не кажа,че плачевен.
Три дни труд и на финала,петна по синия салон от стичалата се вода, а на белия задната седалка е в розови отенъци
предполагам,че щерката е писала с фулмастер
Съвета ми е плати си за гяволъка за да има поспе кого да пребиваш
Миналото лято прах и на двете пури салоните с прах за пране Ариел и с Мелйо препарата против мазнотий, пръсках ги с водоструйка (студена вода)
Три дни труд и на финала,петна по синия салон от стичалата се вода, а на белия задната седалка е в розови отенъци
Публикувано 04 юни 2007 - 17:07
Самоволното пране на салона няма да доведе до нищо
![]()
Три дни труд и на финала,петна по синия салон от стичалата се вода, а на белия задната седалка е в розови отенъци![]()
![]()
предполагам,че щерката е писала с фулмастер
![]()
Абсолютно подкрепям!!!Са се сещам,че два подглавника ги прах в банята,като ги търках,поливах,пак търках пак поливах...3 дена съхнене/в топло време!/и после-егати петната!!!Та на четвъртия път се получи...ама горе-долу!Тогава повърхностно само ги "изпрах" с препарат за тапицериии,за какъвто писах и нещата "заспаха"!
Публикувано 04 юни 2007 - 17:34
това е афиф работа - в смисъл, че рекламата е по-силна от ефекта - специално си купих такава , но след първия тест.....
За заврени места върши работа,не е перфектно,но става.Кофтито в случая е,че не е коja и трудно се пере,ако беше коja...........е готов за 6-8 часа и става муцка.
.
Публикувано 06 юни 2007 - 07:38
Аз моите седалки ги дадох на хората бачкат на автомивката и на другия ден си ги взех и няма проблеми взеха ми 30 лв

1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни