W203 шум и вибрации на двигателя при превкючване от P на R и от N на D
Започната от chichoniki, 16 сеп 2022 - 19:35:48
8 мнения по тази тема
Публикувано 16 септември 2022 - 19:35
Здравейте колеги, моля за помощ защото майсторите вдигат рамене. Колата е W203 спорт купе, 2004, двигател 271, автомат.
При превкючване от P на R и от N на D понякога се появява силен шум с тресене на двигателя, при потегляне изчезват. Случва се от време на време, това пречи да се покаже проблема на майстора. Обикновено, когато колата е силно загряла и след кратък престой. Стардиагностиката не показва никакви настоящи или предишни проблеми. Няма светещи чекове. Сменени са маслата на двигателя, скоростната кутия и диференциала. Нови свещи. Също така и тампоните на двигателя и скоростната кутия. На пътя колата е без забележки, набира нормално без прекъсвания, шумове или вибрации. Скоростите се редят перфектно.
Дайте съвет къде да се търси причината.
Благодаря предварително.
Публикувано 16 септември 2022 - 20:29
Май май в хидрото
Изпратено от моят 2107113SG с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят 2107113SG с помощта на Tapatalk
Публикувано 16 септември 2022 - 20:55
mitkofitnes,благодаря за отговора. В този случай ремонта спешен ли е?
Публикувано 20 септември 2022 - 22:12
Я за всеки случай прегледайте връзките на генерацията и скобата, с която се захваща за кутията.
Публикувано 21 септември 2022 - 10:33
Да, всичко отдолу пак основно ще се прегледа. Двете части на генерацията се свързват с фланец, нама скоба. Забелязал съм, че когато завъртя волана на място шумът се променя. Възможно ли е рейка или хидр. помпа да има връзка? Или обтегача на ремъка? Ролките не са проверявани. Не съм споменал, че шумът се чува най-силно ниско в ляво, пред шофьорското място.
Този пост е редактиран от chichoniki: 21 септември 2022 - 10:34
Публикувано 26 септември 2022 - 14:15
Като завъвртиш волана, рейката товари мотора и оборотите леко спадат, което може да предизвика лек резонанс в изпускателната система.
Аз имах подобен шум на метал, който се чуваше под колата, около кутията, и се появяваше след топъл старт и потегляне. Оказаха се фланците на тръбите на генерацията.
Защо на топъл двигател, защото оборотите са по-ниски, и спадат още когато се натовари мотора или включиш на драйв или задна.
Публикувано 26 септември 2022 - 22:28
Хм, има логика в това... Още чакам да се освободи подемника на майстора при който ходя. Прегледах темите за тракащи рейки, та и това ще се проверява. Шумът определено е отпред и когато навия волана крайно в ляво.
Публикувано 16 октомври 2022 - 20:41
Тампони на двигател или скоростна кутия ?
Публикувано 18 октомври 2022 - 11:28
Колега, писал съм по-горе, че са сменени. Няма решение засега.
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни