Към съдържанието

•  

Снимка

Проблем с компютъра на R170Не подавал сигнал към регулатора за въздуха!

• Please log in to reply
5 мнения по тази тема

#1 aLeKS

aLeKS

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 19 Мнения:

Публикувано 02 юни 2007 - 16:23

Карам отскоро един мерцедес разбивач (най-вече на джоба ми) SLK 200. Преди време вкарах една тема за "студеното" палене на същия, в която се оплаках от това, че когато е студена колата държи ниски обороти на ПХ и много трудно потегля преди да е позагрее малко. При достигане работна температура оборотите се оправят, но при включване на климатика падат на 500 и колата аха да загасне. Днес я карах на диагностика и майсторът, след няколко часа неравна борба, при която се тръгна от смяна на датчици и се стигна до нова ламбда-сонда, най-накрая заключи, че всъщност проблемът е в PC'то, понеже не подавал сигнал към регулатора на въздуха (губела се "маса" вътре в компютъра)! Та по този повод питам дали някой колега по съдба е имал подобен проблем с М А С И Т Е и има ли КВАЛИТЕТЕН СПЕЦИАЛИСТ в София, който може да отвори компа на колата, без да я направи инавалид for ever :kill_myself:
  • 0

#2 Dezki

Dezki

Майстор

• Потребители на форума
  • 1517 Мнения:
  • Град:София

Публикувано 02 юни 2007 - 18:13

Има, но не работи това официално. Някои Фирмени сервизи му ползват услугите по съвсем друга линия, координати не му знам, но съм го виждал и наистина разбира, стига да се приложат и схемите на колата. Но просто няма как да те свържа с него а и едва ли ще се навие - иначе е преподавател в ТУ до колкото знам.
  • 0
Lancia Kappa TDS / Land-Rover 88 Series 3 FFR

#3 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 02 юни 2007 - 20:20

Коста Бачев ли?Май така се казваше........... :rolleyes:

Колега,дай някакви номера на този комп да го видим къде и колко струва без да се ремонтира.
  • 0
.

#4 aLeKS

aLeKS

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 19 Мнения:

Публикувано 02 юни 2007 - 22:32

Коста Бачев ли?Май така се казваше........... :rolleyes:

Колега,дай някакви номера на този комп да го видим къде и колко струва без да се ремонтира.

За целта трябва да се добера до него, колега, а като не знам къде е точно май работата става по-трудна. Колата е SLK 200 (R170), за годината на талона пише декември 1997, а двигателят е 136к.с. Това дали би могло да бъде достатъчна информация да се намери за какъв компютър иде реч?! За съжаление по моргите не може да се открие нищо за този кабриолет :(
  • 0

#5 aLeKS

aLeKS

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 19 Мнения:

Публикувано 02 юни 2007 - 22:43

Има, но не работи това официално. Някои Фирмени сервизи му ползват услугите по съвсем друга линия, координати не му знам, но съм го виждал и наистина разбира, стига да се приложат и схемите на колата. Но просто няма как да те свържа с него а и едва ли ще се навие - иначе е преподавател в ТУ до колкото знам.

Благодаря за информацията, но няма как да му приложа схеми на запалването и компа защото и аз ги търся, за сега напразно. А и не съм много сигурен, че проблемът е наистина в липсата на сигнал към дроселната клапа, както изяснихме последно с "печения" майстор. Май ще си я карам така, пък ако изпадне някой комп от моргите и оправи проблема ще се бъркам пак..няма как :kill_myself:
  • 0

#6 nikibmw1

nikibmw1

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 3 Мнения:

Публикувано 18 ноември 2007 - 16:06

KOLEGI DAITE MALKO INFO ZA SLK ima nqkakvi drugi poroblemi po kabrioto koito mogat da me iznenadat pri pokupkata na tozi dosta krasiv MERCEDES
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни