Съжалявам, не съм съгласен.
Масла на 10-12лв. литъра не са премиум масла, без значение от доставчика. Обикновени хидрокрекове. Не означава, че не вършат работа, някои евтини масла са си чудесни.
Брандирани масла като оригиналните на БМВ, Мерцедес и Ауди не съществуват на пазара на такава цена. Не говорим за качеството им, а за простият факт, че няма как да се дистрибутира на такива цени...
Да... във 50-100 литров варел можеш да го намериш на добра цена, но дребните разфасовки 1, 4 и 5л. не могат да са истински на тази цена.
Не ми вярваш? Ок... направи задълбочено проучване. Дори огромни доставчици като Intercars не падат до тази цена за брандираните като оригинални масла.
Малко по-сериозните масла, като наистина пълните синтетики струват около 20-25лв/литър с много малък марж.
Това са масла като Редлайн, Амсойл и някои специфични серии на познати марки като Мотул, Шел и подобни.
Едно е да си купиш специфично масло за конкретна скоростна кутия или раздатка от дилъра по парт номер, понеже и представа си нямаме каква точно химия е вътре, друго е да купуваш ширпотребни масла от незнайни доставчици, само за да ти е кеф на душата, че слагаш "оригинално".
Сертификатите на сайта, не бих си позволил да ги коментирам. Водил съм комични разговори с "дистрибутори" и "бизнесмени", които нямаха и елементарна представа какви глупости плямпат, а аз дори не разбирам кой знае колко от материята, за да претендирам за задълбочени познания.
Та... ако ти е кеф, купувай си от там. Ако ти се рискува по-малко, купувай от доставчици като Тех-Ко и подобните. Ако ти се кара с премиум масла, направи си домашната и скачай на Amsoil, Redline, Millers и скъпите серии на Yacco, Shell, Motul. (ама това с домашната е сериозна необходимост).
Философстването може да продължи безкрайно.....35 години сменям масла от различни марки, производители, вносители и рафинерии, не е като да не съм провел "задълбочено проучване" и то само на автомобили Мерцедес! Купувал съм и от чужди сайтове, дори съм си внясял сам от Германия и Испания. Имам достатъчно голяма база за сравнение и изпробвани доста масла, а не само теоретична подготовка...! Всеки сам си решава как да си счупи колата .....!