Здравейте, става дума за Е-500 2007 година. От известно време започна да проявява един много дразнещ дефект. При каране започна да гасне за секунда и се пали веднага. В началото проблема се проявяваше рядко,но започна все по-често и по-често, като накрая започна да прави пролем и с паленето. Отидох на майстор, закачиха го на стар диагоностик и излезе датчик на коляновия вал.Смениха го и всичко се оправи...... за няколко дена. После започна да проявява старите симптоми като накрая не искаше да пали изобщо. Отидох пак на майстор, и понеже се усъмних в качеството на първия датчик, пак смених датчика на колянови вал и запали от раз. Но след няколко дена започна пак да прави проблема........ Нз какво да правя. На диагностиката излиза грешка на датчика на коляновия вал и явно със смяната му нещата се оправят, но временно...
Странен проблем с дачтика на коляновия вал
Започната от ispaneca89, 09 апр 2022 - 20:12:33
6 мнения по тази тема
Публикувано 09 април 2022 - 20:12
Публикувано 11 април 2022 - 07:42
Имах същия проблем.Смених датчик колянов вал и проблема си остана.Посъветваха ме да сменя и на разпределителния вал и от тогава вече 70000 нямам проблеми с паленето.Сложих датчици на Бош,а мотора е M112.
Публикувано 11 април 2022 - 19:47
При мен странното е,че след смяна на датчика на коляновия вал, проблема се оправя за около 100тина километра... и после пак се появява ..След смяната му проблема изчезва , до следващия път
Публикувано 11 април 2022 - 20:41
Сложи оригинален датчик...
Ядох ги подобни с едно Е46 - докато не му сложих оригинален датчик правеше каквото си иска, и работеше когато и както си иска....
Публикувано 14 април 2022 - 10:10
Аз как мога да разбера каква марка е оригиналния датчик, защото тези които слагах не бяха от евтините, но нз дали са били оригинални... Единия беше на FACET
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни