Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

SRS и още нещо

• Please log in to reply
21 мнения по тази тема

#1 sync_master

sync_master

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 13 Мнения:

Публикувано 17 май 2007 - 01:32

Взех си ЦЕ180 11/98 1799/122.Имам 4 въпроса:
1.Докарах я на самоход от Нюрнберг. В България забелязах, че лампата СРС е светнала червено.Имам 4 еърбега.Лампата понякога гасне след палене и след време светва при шофиране.Друг път въобще на гасне.
2.Лампата за изключване на еърбега на пасажера също свети-не помня в Германия дали светеше.Намира се зад копчето за дясното ел. стъкло.Не виждам ключ за вкл./изкл. на десния еърбег и лампата постоянно свети. Възможно ли е да са свързани с СРС лампата?
3.Нямам копче за климатика. Може би се включва директно като дам врътките в синя зона.При натискане на бутона ЕС работи ли климатикът?
4.Ремонтира ли се течнокристален дисплей на прибора за упр. на печка Вебасто.Липсва му само последната единица.Аз го прецаках с една отвертка,оптитвайки се да измъкна механиката от пластмасовата кутия.Отвън няма тъмни петна!
Благодаря!
  • 0

#2 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 17 май 2007 - 05:13

СРС е мамата си бало,свети та се къса на половината Мерцедеси,много датчици са вързани и много неща играят роля,може да е от всичко,включително и от слаба батерия.Трябва ти ОБД2 за диагностика и ще си покаже кой датчик кляка,диагностиката и сам може да си я направиш стига да имаш машинката.

Точно това ти е копчето за климатика.

Това с екранчето нямам представа,май ще ти се наложи смяна ако те дразни много.
  • 0
.

#3 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 17 май 2007 - 07:46

Мислиш,че е скъсал връзка ли и има късмет да не е разтекал кристала ако и да няма такива признаци?Това ще си е връткаво....... :kill_myself: Дано има късмет,че колицата като чета си заслужава вниманието.

Кой от форума има ОБД2 за сканиране?
  • 0
.

#4 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 17 май 2007 - 08:03

Колега беше писал за проблем с моторетката та се сетих. :icon_coolgrin:
  • 0
.

#5 mitun

mitun

Напреднал

• Потребители на форума
  • 616 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W201 230E '88
    W202 250D '95
    S210 200K '01

Публикувано 17 май 2007 - 10:21

3.Нямам копче за климатика. Може би се включва директно като дам врътките в синя зона.При натискане на бутона ЕС работи ли климатикът?

Ако искаш климатика да НЕ работи-натискаш ЕС и то светва (economic) .И аз не бях светнат, но вчера някой го обясни подробно точно това. Даже когато сметне за нужно (кикдаун напр.) сам се изключва
  • 0
Публикувано изображениеПубликувано изображение
светещи желетки, що сте толко нервни?
bliznatsite написаха: mn ne mi haresvat za6toto emblemata na mecedesa e kato mernik i izglezda 4e 6a te zastrelq

#6 sync_master

sync_master

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 13 Мнения:

Публикувано 17 май 2007 - 16:50

Благодаря, колеги!
А нещо за лампата PASSANGER AIRBAG OFF, намираща се зад бутона на дясното предно ел. стъкло. Постоянно ми свети, а и имайки предвид колко мръсно беше в салона, в колата е возено дете 100%.
Какава е разликата между КЛАСИК, ЕЛЕГАНС, АВАНГАРД. Моят е КЛАСИК. Пакетът екстри ли е?
П.С. Не знам дали разбрахте, но Вебастото не е на моята кола, ана един СПринтер и само питам. Аз го прецаках с отвертката и е точно връзка, защото се опитах да повдигна дисплея. Та ремонтира ли се?
Благодаря предварително!
  • 0

#7 ENOXELA

ENOXELA

Майстор

• Потребители на форума
  • 4188 Мнения:

Публикувано 17 май 2007 - 19:07

Можем само да гадаем :dontknow:
Най добре я закарай да я закачат и проверят и ако е датчик можем да умуваме :icon_coolgrin:
Успех
  • 0

#8 sync_master

sync_master

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 13 Мнения:

Публикувано 17 май 2007 - 23:52

И още нещо. Не знам дали колата има борд компютър или поне ми кажете за какво служат копчетата плюс и минус от лявата страна на таблото (малки кръгли),под тях има нула предполагам за зануляване на километража!
  • 0

#9 hipo

hipo

Напреднал

• Потребители на форума
  • 290 Мнения:
  • Град:Хасково

Публикувано 17 май 2007 - 23:57

Тея копчета са за да се нагласят сервизните таймери, май го имаше някъде описано.
  • 0

ML270 04г.

ex-С180 94г.

#10 Avantgarde

Avantgarde

Напреднал

• Потребители на форума
  • 454 Мнения:
  • Град:Варна

Публикувано 18 май 2007 - 09:24

Това с  SRS-а ти е сензора който се намира в дясната предна седалка и служи да разпознава дали има 4овек на седалката или не и съответно да изключи или включи десните възглавници ии също при слагане на детско столче на седалката пак автоматично да разпознае че има столче и да се изклиючи за да не убие детето само че работи само с оригинални столчета на MERCEDES още една функция има да определи килограмите на пасажера и спрямо това да настрои възглавниците колко бързо и силно да се отворят за да са максимално ефективни. Сменя се като се свали седалката махне се тапицерията дунапрена ии вътре седи едно нещо като мрежа която обхваща цялата седалка ако го видиш на снимка прилича на нагревател с реотани . Това се разваля постоянно на всякакви мерцедеси които имат такъв сензор  трябва да се смени .
  • 0
W211-Avantgarde

#11 nizi190

nizi190

Напреднал

• Непотвърдени потребители
  • PipPipPip
  • 692 Мнения:
  • Град:Сандански
  • Автомобил:
    190 , 2.5 D
    90 hp, 1990, grey
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 18 май 2007 - 10:31

Кръглите копченца на таблото/+ и -/май са за корегиране осветлението на таблото и другите осветени бутони по конзолата с "врътките" за парното/климатика/.Нулата е за нулиране на дневния брояч и за други нулираня(масло,срвизни прегледи ) друго не се сещам.
  • 0
Публикувано изображение

Публикувано изображение

#12 sync_master

sync_master

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 13 Мнения:

Публикувано 19 май 2007 - 00:10

Нищо не ми казахте за еърбега. Може би има копче,от което да се изключи. Преди малко един познат ми каза за някакво копче от страната на пасажера долу ниско,но не съм проверил още, тъй като колата не е при мен тия дни!
  • 0

#13 nizi190

nizi190

Напреднал

• Непотвърдени потребители
  • PipPipPip
  • 692 Мнения:
  • Град:Сандански
  • Автомобил:
    190 , 2.5 D
    90 hp, 1990, grey
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 19 май 2007 - 09:34

Поне аз за такова копче незнам :dontknow: !
  • 0
Публикувано изображение

Публикувано изображение

#14 ENOXELA

ENOXELA

Майстор

• Потребители на форума
  • 4188 Мнения:

Публикувано 19 май 2007 - 09:47

Това с  SRS-а ти е сензора който се намира в дясната предна седалка и служи да разпознава дали има 4овек на седалката или не и съответно да изключи или включи десните възглавници ии също при слагане на детско столче на седалката пак автоматично да разпознае че има столче и да се изклиючи за да не убие детето само че работи само с оригинални столчета на MERCEDES още една функция има да определи килограмите на пасажера и спрямо това да настрои възглавниците колко бързо и силно да се отворят за да са максимално ефективни. Сменя се като се свали седалката махне се тапицерията дунапрена ии вътре седи едно нещо като мрежа която обхваща цялата седалка ако го видиш на снимка прилича на нагревател с реотани . Това се разваля постоянно на всякакви мерцедеси които имат такъв сензор  трябва да се смени .

Смятам,че си напълно прав :icon_coolgrin: наскоро на Хек - А класата имаше същия проблем,но нека той да разкаже.Мисля,че го смени този датчик,но може и да е зацапан само. :dontknow:
  • 0

#15 hektor

hektor

Майстор

• Потребители на форума
  • 1751 Мнения:
  • Град:Гера/София
  • Автомобил:
    Alfa Romeo 147 1.6 ts

Публикувано 19 май 2007 - 10:34

При мен дефекта бе в сензор Ц1. Той се намира в седалката до шофьора, ама той Вени си го е написал най-точно. Струва 112 евро, два часа работа 70 евро и ддс, та геройски очаквам сметката :kill_myself: Но при мен това е често срещан проблем при А класите преди фейслифта. Обаче при мен проблема се появяваше само ако някой седна на седалката.

П.С. Вени при мен освен за еърбеците и детското столче, отговаря също и за предпазния колан, незнам дали не всичките мерцедеси е така!
  • 0
Sky каза:Ела да сръбнеш от извора!

" Ау ми врътнеш един Биг Бен ма! Ни моа, боли ме главата!"

2 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 2 гости, 0 анонимни