Тези дни посетих Силвър Стар за актуализация на картите на навигацията на 212-ката ми. До сега съм ходил четири пъти за такава процедура, като два пъти съм карал бившата ми 211-ка, като за процедурата ме таксуваха по 160 лв. Миналата година закарах 212-ката за актуализация и тази манипулация беше безплатна по гаранция. Тази година отидох отново за същата процедура... Приемчика ми каза: Нали знаете, че вече Ви е платена актуализацията? Казах да и оставих колата мислейки, че знам цената от предишните ми идвания. След пет часа ми се обадиха, че е готова колата и като отидох да си я получа ми обявиха 526 лв. Споделям това, защото сигурно има доста хора, които биха искали да направят такава актуализация, та да си знаят. За мен лично беше изненада, пък и по моему множко си е тая цена за такава процедура...
Неприятна изненадка в Силвър Стар
Започната от genadi, 10 юни 2021 - 10:35:12
10 мнения по тази тема
Публикувано 10 юни 2021 - 10:35
Публикувано 10 юни 2021 - 10:44
Всички модули ли са ъпдейтнали или само навигацията? Ако са всички, отнема часове и са пердашили по ставка. Какво пише на протокола?
Публикувано 10 юни 2021 - 11:25
Всички модули ли са ъпдейтнали или само навигацията? Ако са всички, отнема часове и са пердашили по ставка. Какво пише на протокола?
На ф-рата пише:
1. Нав. карти - 98 лв.
2. Въведен код №хххххх - 340 лв.
Общо" 526 с ДДС.
По спомен...
Публикувано 10 юни 2021 - 11:34
А дали се сети да ги питаш колко време ще ти е безплатна актуализацията след този платен update.
3 години или няма free update?
Публикувано 10 юни 2021 - 11:47
Обади им се и ги помоли да обяснят кода, интересно е все пак. Клиент си.
Нав.картите са по-лесни за осмисляне
Публикувано 10 юни 2021 - 13:26
А дали се сети да ги питаш колко време ще ти е безплатна актуализацията след този платен update.
Обади им се и ги помоли да обяснят кода, интересно е все пак. Клиент си.
С НТГ 4.5 се въвежда еднократен код (генериран по шаси) за всеки ъпдейт на картите. Колегата си е платил за индивидуалния код и за стандартните карти (които не могат да се ползват без този код). С всяка нова версия на картите трябва нов код.
За тези, на които им се занимава - картите може да си свали човек от MHHAuto, кодове се продават и онлайн.
Има и някакви шашми за ъпдейт бе код, да се мине през диск с по-стара версия след инициализация да се вкара актуалния.
Аз си карам с версия 2013 година и досега не съм се изгубил
Публикувано 10 юни 2021 - 19:44
То кода е ясен, ама може да е примерно три годишен. Зависи за какво се плаща. Та за тая цена би трябвало да е за повече години. Интересното в случая е, че кода едва ли са му го дали. Тоест дори да е три години, пак при тях трябва да ходи.
Публикувано 10 юни 2021 - 21:19
Никъв смисъл тия нови карти. Пътувам ли пускам waze през CarPlay.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Публикувано 11 юни 2021 - 09:14
То кода е ясен, ама може да е примерно три годишен. Зависи за какво се плаща. Та за тая цена би трябвало да е за повече години. Интересното в случая е, че кода едва ли са му го дали. Тоест дори да е три години, пак при тях трябва да ходи.
Първите три години след покупката, ъпдейта на картите е безплатен. След това всяка актуализация е платена... А иначе актуалните карти наистина не са гаранция, че няма да се увъртиш някъде. М.г. от инструкциите на нав. карта, така се изгубихме в Истанбул на път за Анталия, че и клошарите на града ме запомниха като минах 4-5 пъти покрай тях под една и съща детелина. Че за капак имаше и втора кола с приятели след мен... Тази година пак ми предстои да посетим две различни чужбини, та затова у мен такива мераци за по-новичка карта.
Публикувано 11 юни 2021 - 11:34
За Истанбул, ако не го познаваш ти препоръчвам Waze
Публикувано 12 юни 2021 - 06:08
Потвърждавам за Waze. И аз така карам в Цариград. Като не знае нещо уейза се прибягва до Гугъл мапс. Не знам за какво ви са вградените навигации ако колата има airplay.
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни