![Photo](https://secure.gravatar.com/avatar/3eab619b091dceb5e5dd8606299b6e5b?s=100&d=https%3A%2F%2Fstatic.mbclub.bg%2Fforums%2Fpublic%2Fstyle_images%2Fmaster%2Fprofile%2Fdefault_large.png)
Двигател c280
Started by Vinsbg, 07 Jun 2021 - 21:29:31
9 replies to this topic
Posted 07 June 2021 - 21:29
Добър вечер на всички, притежавам ц200 16v w 202 и принципно искам да му сменя двигателя с 6 цилиндров редови от ц280,намерил съм един в mobile за 1000лв оборудван +ръчна кутия от 95г,интересува ме захвата на самия двигателя за рамата същия ли е или трябва да се напасва, другото което искам да попитам е задължително ли трябва да се сменя и диференциал, и трето казаха ми че двигателя не бил с комутатор, а с компютър, който в случая липсва,намирал се в дясно под капака до стъклото, знаете ли случайно колко може да струва този компютър, ще стане ли да се свърже към колата и как ще стане това много ли е сложно, забравих да допълня 6 цилиндровия двигател е от w 210 благодаря предварително.
Posted 07 June 2021 - 23:31
Нямаш никаква представа с какво се захващаш, съдейки по написаното.
Оборудван звучи интересно... особено с липсващи елементи по инсталацията. Кой знае какво още му липсва.
Все ще намериш някакъв комп, но не мисля че това е начина. Колко да струва... колкото цената, която му искат тези, които го имат. Ама какво ще го правиш, като не е от колата.
Много е сложно! Трябва да намериш комп от М104 за 202ка, а не е като да са много масови тези коли. После ще се окаже, че половината окачване е различно, генерацията също, охладителната система и тя, и ще се вкараш в забавление.
Posted 08 June 2021 - 06:30
Нямаш никаква представа с какво се захващаш, съдейки по написаното.
Оборудван звучи интересно... особено с липсващи елементи по инсталацията. Кой знае какво още му липсва.
Все ще намериш някакъв комп, но не мисля че това е начина. Колко да струва... колкото цената, която му искат тези, които го имат. Ама какво ще го правиш, като не е от колата.
Много е сложно! Трябва да намериш комп от М104 за 202ка, а не е като да са много масови тези коли. После ще се окаже, че половината окачване е различно, генерацията също, охладителната система и тя, и ще се вкараш в забавление.
Posted 08 June 2021 - 06:32
Благодаря много за инфото ,принципно отдавна мисля да я правя тая размяна ,но ако ще става ще трябва да е от професионалист вече се уверих
Posted 08 June 2021 - 09:07
Винсе, не че нещо, ама сигурно е много сантиментална, запазена и ценна тая кола. Иначе е чудно за кола за две хиляди и нещо да искаш да вкараш още две хиляди в нея... Не е ли по-добре да вземеш цяла 210ка с такъв двигател, ще струва по-малко и ще спестиш нерви и главоболие.
Posted 08 June 2021 - 11:25
Прав си колега,колата ми е доста запазена аз го мисля като вариант защото много искам такъв двигател и то редови, друг е въпроса ,че тези коли ги няма много по пътищата с една дума ,в Германия ги има в изобилие но там са си цени, така че и така и така са нещата въпрос на избор и средства.
Posted 08 June 2021 - 11:37
Аз не ги видях в изобилие, вчера погледнах. Имаше няколко по около 2000 Евро, които на снимки бяха ръждясали, имаше и такива по 5-6 Евро и нагоре, които също не бяха в добро състояние.
Явно 202 не понася добре неволите на времето с онзи климат.
Много харесвам 202, но тук се подминават силни 5 цифрени сметки за доста архаичен автомобил.
Може просто да не го намирам за youngtimer.
Posted 08 June 2021 - 14:09
Това е десетата тема на колегата за избор на кола, и втора или трета за смяна на мотора.
Колега,vinsbg, няма нужда за всяко ново мнение да пускаш нова тема. Моля използвай създадените вече от теб теми за това.
В противен случай, ще бъдем принудени да те поставим под постоянна модерация.
По същество, 2.8 моторът е най-несполучливият редови шестак М104. Той е взет от ВАГ и е базиран на техния VR6, нищо общо с останалите мотори от семейството на М104.
Направо купувай цяла оборудвана кола, защото никога няма да подкараш само двигател, без цялата останала електроника и инсталация.
Posted 08 June 2021 - 15:46
Това е десетата тема на колегата за избор на кола, и втора или трета за смяна на мотора.
Колега,vinsbg, няма нужда за всяко ново мнение да пускаш нова тема. Моля използвай създадените вече от теб теми за това.
В противен случай, ще бъдем принудени да те поставим под постоянна модерация.
По същество, 2.8 моторът е най-несполучливият редови шестак М104. Той е взет от ВАГ и е базиран на техния VR6, нищо общо с останалите мотори от семейството на М104.
Направо купувай цяла оборудвана кола, защото никога няма да подкараш само двигател, без цялата останала електроника и инсталация.
Posted 08 June 2021 - 15:47
Извинявам се за 10 те и повече теми ,просто исках да събера колкото се може повече информация, благодаря за съвета за въпросния двигател.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users