Здравейте колеги от скоро съм собственик на автомобил Мерцедес ГЛК 220 4 матик блуефишънси 2009 г. Казусът ми е следния щракаше ми ляво каре свалих разглобих колата ще карам полуоската на рециклаж и установявам, че на картера има висящ лагер и зегерка която свалих и измъкнах цялата лява полуоска обаче виждам че някой нещо е магерил преди това и нз дали има капачк (която предпазва лагера от вода) както е и леко е повредена периферията на картера и зегерката щраква до сега не е изпаднала ама мисля че ще ми се наложи смяна на картер заради тази периферия и капачка. Въпросът ми е намерил съм картер от ГЛЦ 2017 4 матик като казват че на всички 4 матици с двигател 651 са еднакви молбата ми е ако знаете дали наистина са еднакви просто да ме уведомите за да знам дали да го купувам изгледал всякакви скици и чудесии и тн и по принцип изглеждат еднакви. Благодаря предварително.
смяна на картер GLK 220 d 4 maticеднакви картери
Started by grudko, 10 Feb 2021 - 17:23:48
8 replies to this topic
Posted 10 February 2021 - 17:23
Posted 11 February 2021 - 15:06
Този лагер няма капачка!
Вероятно е превъртял вътре в картера и са се опитвали да го закрепят.
Хубаво си се насочил да смениш картера, защото проблема може да стане по-голям, а щетите колосални!
За картера гледаш първите шест цифри от номера на двигателя ти да съвпаднат с този от който ще вземеш картера!
Дори видимо да бъдат еднакви, могат да имат разлики най-вече от вместимостта на маслото, оттам шнорхела за маслената помпа с цетката и тн.....
Posted 12 February 2021 - 08:50
Здравей благодаря ти първите 6 цифри съвпадат. Аз като като карах полуоската на рециклаж по принцип го смених тоя лагер благодаря за мнението още веднъж живи и здрави.
Posted 12 February 2021 - 20:14
картера се сменя мноооого трудно. Разглабя се цялата кола май е най лесно да свалиш мотора... под 1000лв за труд само е късметЗдравей благодаря ти първите 6 цифри съвпадат. Аз като като карах полуоската на рециклаж по принцип го смених тоя лагер благодаря за мнението още веднъж живи и здрави.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Posted 12 February 2021 - 22:19
Краси...мотора се сваля за три часа.
Качва се за още три часа.
Картера се сменя за един час...със чистенето.
Ако си супер некадърен накладкаджия - два дена с цигарите, бирите и кебапчетата пак са ти предостатъчни.
1000 лв.?!?!?!?
За два дена, 500 лв надник?
Краси - пращай ги тези клиенти бе човек, къде ги намираш такива богати дебили...
Ако си супер некадърен накладкаджия - два дена с цигарите, бирите и кебапчетата пак са ти предостатъчни.
1000 лв.?!?!?!?
Краси - пращай ги тези клиенти бе човек, къде ги намираш такива богати дебили...
Posted 12 February 2021 - 22:21
като свалиш скоростите, кардана и предния диф и после работиш по книга, смениш задния семеринг на двигателя и още някоя и друго обслужване е толкова 2-3 пълни дни бачкане... ама е бая труд и умения да работиш с документацията.Краси...мотора се сваля за три часа.
1000 лв.?!?!?!?
Posted 12 February 2021 - 22:32
Бая труд е да копаеш въглища в мината по осем часа, до пенсия.
Виж сега, не омаловажавам честния труд на гайкаджията, но всичко си има граници.
Хората работят цял месец за 1000 лв.
Виж сега, не омаловажавам честния труд на гайкаджията, но всичко си има граници.
Хората работят цял месец за 1000 лв.
Posted 12 February 2021 - 22:36
Търся работник за 1500 и няма... хората вече искат над 2000
Posted 13 February 2021 - 18:18
Тази операция може да се извърши и на място, но както казаха колегите дори и аз съм на същото мнение, мотора долу, на стойката и си работиш като пич.
Иначе да ти капе масло на главата не е работа......
И двата варианта съм ги пробвал, но предпочитам вторият, макар работата да е повече.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users