Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Измама!... Мерцедес от Германия ...

• Please log in to reply
22 мнения по тази тема

#1 Diesel Power

Diesel Power

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 37 Мнения:

Публикувано 11 май 2007 - 11:47

Ето нещо което ми се случи тези дни и мисля, че ще е полезно да споделя и с вас, защото някой може и да се хване на въдичката.
Сърфирам си значи из нет-а и в autoscout попадам на една обявкааа. 203, комби, 2001-ва, CDI, лети джанти, черна и т. н. на цена, особено привлекателна. Като върл любител на марката изваждам мигновена реакция и почвам,
Dear Sir, I'm very interested in... и така нататък. Два, три дни никакъв отговор, но при търсене обявата я няма. Викам си, "пууу, човека продаде колата, на тая цена, как не, пууу..." Обаче идва отговор. Човека пише, че по-принцип търгува с коли, но тази си била неговата лична и понеже заминал да работи в Англия, гледа да я продаде бързо и затова такава цената, иначе, 203-ката е перфектна и т. н.
Та, ако съм сериозен клиент, той от Англия можел да организира транспорт на колата до България, и десет дни инспекционен период, ако не я харесам нещо, да мога да я върна, ама бил сигурен, че ще я харесам.
Хора, подпалих се, чак си мислех, как сега да продам моята си Ц-ка, която е здрава, проверена и вярна и обичам повече от... (айде, че не знам кой го чете тоя форум). Бях решил даже тема във форума да пускам, че искам да я продам на някой от клуба, който да я гледа, пази и т.н. глупости.
Връщам аз отговор с разни питания, за екстри, сервизна документация и подробности, като разбира се задавам въпроса, колко ще ми струва транспорта и как ще организираме плащанията. Все още съм ентусиазиран и не се съмнявам в нищо, знам че човека отсреща е немец, съответно идеала за сериозност и коректност, плюс че съм работил с немци, никакви проблеми до този момент с авансови плащания, срокове и изобщо.
Обаче отговора е кофа студена вода, така за отрезвяване. Първо, транспорта няма да ми струва нищо, той го поемал за негова сметка!!! Много ларж немец, бре!!! Всички с които съм работил са коректни, ама си искат транспортните разходи до стотинката.
Второ, той нямало да ми изпрати фактура за колата, ами да съм си прател данните, които щял да предаде на транспортната фирма която трябвало да се свърже с мен. Когато това стане аз ще преведа пълната сума за колата на транспортната фирма, която тогава ще натовари колата от Германия и ще я докара до тук. Парите оставали в транспортната компания на нещо, като отговорно пазене за да могат да ми ги върнат ако не харесам колата.
Полудях, на мен ли тия бе, немец ли си циганин ли си!? Значи, какво се получава на практика, плащаш пълната сума за нещо което не е твое, на някой чието също не е, за да го вземе ужким от истинския собственик и да го транспортира, че и да извърши плащане. Къде е сделката тогава? Каква сделка реално си сключил, с кого? Ако колата изобщо не дойде кой ти възстановява парите и за какво, след като ти реално не притежаваш нито де юре нито де факто нищо, ама нищичко!!!
Писах му да ми изпрати името на транспортната фирма за да се запозная по-подробно с услугите им. Както се сещате отговор няма. Няма и да има, просто човека се сеща, че тук номера не минава.
Размислих се после, обаче, че трябва да го напиша и тук защото знам много добре, как на мен ми спира мисълта, като видя Мерцедес, който може и на всичкото отгоре да стане мой. Сигурен съм, че много хора от клуба са, като мен и като нищо някой може да се хване, заслепен от мисълта, че от утре може да си качи в по-нов или по-любим Бенц. Още повече, че сме свикнали да мислим за германците, като за ангели някакви, неспособни на лъжа и измама.
Та тъй, отваряйте си очите, е моето послание, а хората от форума, които са внесли кола от чужбина, могат да споделят опит за да е ясно, как се получава това наистина.

Този пост е редактиран от hektor: 16 декември 2007 - 20:48
грешен форум

• 0

#2 DJ FUNKY

DJ FUNKY

Майстор

• Потребители на форума
  • 2660 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    C 220 Т CDI Sport 1999 г. W 124 300 D Turbo 1992 г.

Публикувано 11 май 2007 - 12:02

ами то и там си има измамници бате , кво като са немци ,още повече вече така са се омешали с турци,сърби и секва друга зган че Фюрера са върти като свредел в гроба
  • 0
Публикувано изображение
СИРОМАХ DJ , ЖИВ ДЯВОЛ !!!!!
DON`T FUCK WITH MODERATORS!
MY FACEBOOK
http://stara-sofia.com/
Гласувайте за доброто име на "Мерцедес - Бенц Клуб България" В БГ ТОП
Публикувано изображение

#3 tito_040477

tito_040477

Напреднал

• Потребители на форума
  • 306 Мнения:
  • Град:Vienna/Пловдив

Публикувано 11 май 2007 - 12:25

Измама! Няма нищо общо с немци и Германия, просто публикуват в най- посещаваните сайтове като в твоя случай
същата измама
и отново...

и още десетки такива случаи, но не ми се търсят линкове...
  • 0
... besser langsam ankommen, als zu schnell stehen bleiben ....
http://www.leggett-automotive.com/

#4 tito_040477

tito_040477

Напреднал

• Потребители на форума
  • 306 Мнения:
  • Град:Vienna/Пловдив

Публикувано 11 май 2007 - 12:29

Ей, г-н Главчев, с няколко секунди само по- бавен... :tongue: :icon_welldone:
  • 0
... besser langsam ankommen, als zu schnell stehen bleiben ....
http://www.leggett-automotive.com/

#5 Само Дизел

Само Дизел

Майстор

• Потребители на форума
  • 929 Мнения:
  • Град:Германия

Публикувано 11 май 2007 - 12:49

Мислех, че и е минала модата на тази измама, ама явно все още се пробват от време на време...
Колеги, никога не забравяйте, че на пазара за автомобили чудеса не стават. Хубав автомобил за малко пари НЯМА!
  • 0
Mercedes-Benz - защото животът е твърде кратък.
'91 S124 300 TD Turbodiesel OM603

#6 Diesel Power

Diesel Power

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 37 Мнения:

Публикувано 11 май 2007 - 12:58

Мислех, че и е минала модата на тази измама, ама явно все още се пробват от време на време...
Колеги, никога не забравяйте, че на пазара за автомобили чудеса не стават. Хубав автомобил за малко пари НЯМА!

Абе този не беше пуснат за чак толкова малко, но примерно 20% под пазарната цена, лек дъмпинг. Мисля, че при по-разумните хора не върви, ама помисли и за колко хора в България тези неща са нечувани и невиждани и като нищо могат да се хванат и чао с парите. Знам, че живееш в Гемания, практикуват ли тази дивотия там или си пазят силиците за да ни обират париците на нас сиромасите?
  • 0

#7 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 11 май 2007 - 17:15

Напълно подкрепям-евтин и читав цедес НЯМА!!!Друга марка по-може да се намери,ама цедес баш надали!Ако цената му е нещо по-ниска задължително трябва да се очаква включване,така да се каже! ;)
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

#8 Само Дизел

Само Дизел

Майстор

• Потребители на форума
  • 929 Мнения:
  • Град:Германия

Публикувано 11 май 2007 - 17:49

Абе този не беше пуснат за чак толкова малко, но примерно 20% под пазарната цена, лек дъмпинг. Мисля, че при по-разумните хора не върви, ама помисли и за колко хора в България тези неща са нечувани и невиждани и като нищо могат да се хванат и чао с парите. Знам, че живееш в Гемания, практикуват ли тази дивотия там или си пазят силиците за да ни обират париците на нас сиромасите?

Нее, такива кокошкарски истории са рядкост, щото не си струват. Тук обикновено се лъже на съвсем друго ниво, хем много по-изтънко, хем за повече.
Още дон Корлеоне, лека му пръст, го е казал - "Един адвокат с куфарчето си може да открадне повече пари отколкото могат стотина души с оръжие" :ph34r:
  • 0
Mercedes-Benz - защото животът е твърде кратък.
'91 S124 300 TD Turbodiesel OM603

#9 niknd

niknd

Майстор

• Потребители на форума
  • 1699 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Интернет Мерцедес и всичко останало
  • Автомобил:
    S400 CDI / 2001г.

Публикувано 11 май 2007 - 18:42

тези измами много лесно се хващат обикновенно на обявите има само телефон и той е мобилен,
така че на обява без адрес и стационарен тел. просто няма смисъл да и обръщаш внимание
  • 0

#10 Dezki

Dezki

Майстор

• Потребители на форума
  • 1517 Мнения:
  • Град:София

Публикувано 11 май 2007 - 19:41

Един състудент преди време се беше зарибил по някаква БМВ 5-ца мн на далавера, същата схема и пак в лондон. Писаха си и оня вика, - колата е в лондон а нашия му пише - хубаво, пари напред не ми се дават, ама си дай телефона и др координати, че имам приятел , който живее в Лондон, ако колатаси струва , ще ти я плати на ръка директо на теб и когато си идва в БГ ще ми я докара.
Е немеца замлъкна. А относно пословичната коректност на немците- това е МИТ.
  • 0
Lancia Kappa TDS / Land-Rover 88 Series 3 FFR

#11 GiN

GiN

Напреднал

• Потребители на форума
  • 538 Мнения:
  • Град:Хисаря
  • Интереси:интересни
  • Автомобил:
    W124 102.963

Публикувано 12 май 2007 - 13:43

Подкрепям Dezki
Във всяко стадо си има мърша.Ангели?Само на небето.
  • 0

#12 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 12 май 2007 - 16:18

Око да види ,рака да пипне,царно на бело..........Снимки на колата,снимки на документите,телефони,адреси.........мамка им мизерна.
  • 0
.

#13 hektor

hektor

Майстор

• Потребители на форума
  • 1751 Мнения:
  • Град:Гера/София
  • Автомобил:
    Alfa Romeo 147 1.6 ts

Публикувано 12 май 2007 - 17:22

Колеги на два пъти попадам на такъв тип измами. Пъвия път аха аха да се хвана. Но при мен бе да пратя 50% от сумата и когато дойдела колата ако съм я харесал съм давал остатъка от парите :kill_myself: . Като зачетох първия пост все едно ми се случва отново хахахахаха. И айде още повече съм в Германия и таквиз врътки някак си по стават в смисъл. Мислиш си, че си в немско можеш да го преследвам човека ако ме измами дрън дрън :madcroud:
  • 0
Sky каза:Ела да сръбнеш от извора!

" Ау ми врътнеш един Биг Бен ма! Ни моа, боли ме главата!"

#14 Esper

Esper

Майстор

• Потребители на форума
  • 1531 Мнения:
  • Град:Pernik

Публикувано 13 май 2007 - 06:30

Ами всеки има глава на раменете си!
След като има хора които са склонни да дадат що-годе сериозна сума просто на база едно обещание, не виждам защо трябва да се ядосваме че някои го използват.
Предприемчивост се нарича това :rolleyes:
Подобна беше измекярщината и с инвалидните коли... Значи даваш пари на джамбазина, той ти се обажда и казва "Ногу е убава!", докарва ти я и това става колатата ти за... 3 години ли беше, не помня точно срока в който инвалида няма право да я продава. И дори нямаш право да я откажеш, защото когато я видиш, е вече твоя по документи.
Ама какво точно стои зад фразата "Ногу е убава!", никой не знае.
Ако един човек няма елементарно чувство са самосъхранение или е лаком, това си е личен проблем, не е на обществото, милицията или държавата...
Дето е казал BENTZBOSS, око да види, ръка да пипне.
  • 0

879897.png

#15 caki

caki

Напреднал

• Потребители на форума
  • 501 Мнения:
  • Град:Разград
  • Интереси:коли,тенис и ...
  • Автомобил:
    Mercedes 190 Е
    Mercedes 200 CE

Публикувано 13 май 2007 - 08:21

Ебаси м...та. Как си докарват доходи хората, а пък ти блъскай, работи и насреща ко... един такъв и ти разказва фамилята за години напред. Не са хубави тези неща. Аз лично мислех че само тука така но се оказва друго.
  • 0

2 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 2 гости, 0 анонимни