Годините си минават, а хора като мен продължават с любов да си карат непреходната 124-ка

Поздрави и дано 2021 да е хубава година за всички ни!
Публикувано 27 януари 2021 - 22:32
Публикувано 28 януари 2021 - 10:25
Аз лично досега не съм виждал човек, който има желание да ревизира ръчни скорости.
Да му закараш още една идентична кутия и да подберете елементи без амортизация между двете кутии, за да направите една -> повече го разбирам.
Иначе... като знам колко беше трудно да намеря правилни лагери и семеринги за един диф, не ми се мисли зъбчатки и синхронизатори как се намират, като не се продават отделно от производителя.
А тези които се продават... какви цени са.
Публикувано 28 януари 2021 - 12:50
Публикувано 28 януари 2021 - 13:31
Точно това имах предвид, не съм се изразил ясно.
"...не съм виждал човек, който има желание да ревизира ръчни скорости." визирам точно майстор, който има желание да го направи.
А иначе отлично разбирам желанието ти да си поддържаш колата в перфектно състояние, до колкото е възможно. Все пак сме ентусиасти тук и това е един от симптомите ни
Публикувано 28 януари 2021 - 17:27
На един приятел му правиха скоростната кутия някъде по Пловдив или Пазарджик, но кутията заедно с частите ( синхронизатори, валове, лагери ) седя около половин година. Дали защото майстора знаеше, че човека има чисто нова кутия поставена на колата и тази иска да я ревизира и да седи за резерва, но ремонта доста се проточи.
пп. колата е москвич 408, ама тя работата със смяната на валове, блок зъбчатки, лагери е една и съща.
Публикувано 28 януари 2021 - 22:59
Публикувано 28 януари 2021 - 23:03
Публикувано 28 януари 2021 - 23:37
Публикувано 28 януари 2021 - 23:51
Публикувано 29 януари 2021 - 00:03
Благодаря, колега!
Аз гледам просто на нещата. Има много практическо разпръснато познание и из нета, до което хората достигат по някакъв начин.
Понякога 3 изречения спестяват седмици лутане и цифри разходи. Ако можем да си ги спестяваме, най-добре.
Тъжното е, че много хора търсят информация на бързи за консумация места, напр. социалните мрежи. По мои впечатления, там информация няма, освен за тривиални неща.
Наскоро се сблъсках с реалността, търсейки информация за кола, която не познавам... само някакви лаладжийски изпълнения, но както и да е... пак е нещо.
Мерцедесите са коли, които не са такъв обект на ентусиазъм, както са БМВ и VW/Audi например, като за второто не съм сигурен. Но все пак, информация има много и можем да я споделяме.
И въпреки че нямам Мерц в момента, не пречи да споделям, това с което съм се сблъсквал. Понякога нещата са универсални.
Адмирации още веднъж за това, че обмисляш опцията за фабрично рециклирани компоненти.
Аз с дифа на старото БМВ бях тръгнал точно натам (по-новите не са като тези от 90те и за моя изненада, дифът беше кашкавален). Прежалих 2к и бях готов да поръчам от Германия, докато рязко не ми се откри един малайзийски форум (ако не греша), където бяха написали парт номерата на лагерите на дифа, които търсех.
Няколкостотин лв. по-късно, всичко беше перфектно
Публикувано 29 януари 2021 - 00:35
Публикувано 29 януари 2021 - 09:22
Публикувано 29 януари 2021 - 09:42
Публикувано 29 януари 2021 - 09:44
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни