Здравейте!
Първо - искам да пожелая на всички весели празници и да бъдат винаги здрави!
След това - започва да ми става неудобно, че постоянно имам някакви въпроси, но от друга страна, ще има повече теми и повече информация за разни проблеми по автомобилите ни. Това ме успокоява. Става дума за CLK-то, 1999 година, с компресор - 192 коня.
От известно време наблюдавам леко сълзене от гърловината на разширителния съд, когато се вдигне налягането в системата и слагайки капачката, когато започна да я стягам, дори леко започва да се върти въпросната гърловина... Вероятно съм и се е е*ала мамата или пък съм го направил аз, собственоръчно. Та ще се наложи да сменя разширителния съд, с което нямам абсолютно никакъв проблем да се справя сам, но ще трябва да извадя датчика за нивото на охлаждащата течност, което не знам как става. Лесно ли се прави и какъв точно е тертипа? Предполагам, че въпросния датчик е с "О" пръстен и най-вероятно ще се наложи да сложа нов? Мога ли да си закупя от някъде ново уплътнение, вместо да купувам цял датчик? Относно разширителния съд - видях, че номера му е A2025000249 и съм си харесал този - MEYLE или пък този - HELLA (Не правя реклама). Ако имате други предложения, бих се радвал да ги прочета, но най-много ме интересува за датчика и за уплътнителя. Качвам и клипче, за да видите какъв точно е проблема.
Благодаря!
Този пост е редактиран от EseAmor: 25 декември 2020 - 17:59