Здравейте!
Искам да си взема някаква диагностика, с която да мога да си прочитам колата (203-ка facelift, ОМ646). В момента ползвам едно китайче с Torque PRO. Успява да ми прочете грешките от ECU-то, както и ги затрива успешно. Сега има проблем с някои грешки, например тази за "комфорт"-помпата (REST функцията), но powertrain-a ги цели. Липсва ми обаче данни за DPF-a и горивото. Гледам, че ги има в Torque, ама май OBD-2 устройството ми не ги поддържа, за да ги прати на app-a и да ги виждам.
Та чудя се каква диагностика да си взема, която що-годе да е реалистична, както и преизползваме и при други коли (това ще е бонус). Чудя се за Delphi, но четох из нета за iCarSoft, че знаел кодовете на MB. Най-удачно ми е да е Bluetooth dongle-че, което да ползвам с мобилен апп, ама май и тия са най-ограничени. Що ми се струва най-удачно - ами защото, ако ми светне 'Check engine' някъде веднага мога да видя каква е грешката и да знам колко да съм притеснен Напр. това лято бях във Варна и... 'Check engine', вадя китайчето, пускам Torque и 'екология'.. затривам грешката и се прибирам в София
Абсолютно съм наясно, че Xentry + StarFinder е правилното нещо, но не ми се дават толкова пари за нещо абсолютно любителско.
Поздрави,
Митака