Здравейте ,колеги!
Проблемът е тресене на тласъци при спиране ! Обновена ходова част- биалитки, амортисьори, тампони щанга, кормилни накрайници ! Реглаж на ходовата част и след това нови предни дискове с накладки! Тресенето продължава.....идеи!?!?
Публикувано 28 юли 2020 - 14:55
Здравейте ,колеги!
Проблемът е тресене на тласъци при спиране ! Обновена ходова част- биалитки, амортисьори, тампони щанга, кормилни накрайници ! Реглаж на ходовата част и след това нови предни дискове с накладки! Тресенето продължава.....идеи!?!?
Публикувано 28 юли 2020 - 16:23
Криви задни, или предни дискове.
Публикувано 28 юли 2020 - 16:33
Гумите с какъв ДОТ и какво състояние са, джантите?
Публикувано 28 юли 2020 - 16:43
То, ако беше от гуми или джанти, щеше да му тресе постоянно при определена скорост, а на колегата му тресе, когато натиска спирачката, за да спре.
Едни нови качествени задни дискове и накладки и ще се прави работата. Ако продължава да тресе - и нови качествени предни, или тези които са сложени новите на стругар и ако могат да се оправят добре, ако не - към магазина.
Публикувано 29 юли 2020 - 00:03
Публикувано 29 юли 2020 - 07:53
Благодаря ,колеги! Тресенето е на тласъци като при криви дискове и е само при спиране ! Казаха ми да почистя и изстържа леглата на главината, където лягат дисковете, възможно ли е там да е проблемът?
Публикувано 29 юли 2020 - 08:13
Има малка вероятност да е от това, но и аз залагам на криви дискове.
Публикувано 29 юли 2020 - 08:58
... Казаха ми да почистя и изстържа леглата на главината, където лягат дисковете, възможно ли е там да е проблемът?
Абсолютно - не сте ли го правили?
Публикувано 29 юли 2020 - 10:38
Прочисвах леглата на дисковете ,но не съм ги стъргал до блясък.....!
Публикувано 29 юли 2020 - 11:42
ДаБлагодаря ,колеги! Тресенето е на тласъци като при криви дискове и е само при спиране ! Казаха ми да почистя и изстържа леглата на главината, където лягат дисковете, възможно ли е там да е проблемът?
Този пост е редактиран от daimler1: 29 юли 2020 - 11:45
Публикувано 02 август 2020 - 18:44
Шлайфах новите дискове, почистих главините и .....о чудо......тресенето остана!!! Изчерпах се...продавам колата!
Публикувано 03 август 2020 - 10:02
Шлайфах новите дискове, почистих главините и .....о чудо......тресенето остана!!! Изчерпах се...продавам колата!
Мдааа... Познато ми е това чувство. Имах BMW F30 и започна да се чува шум от въздух в купето при скорост над 100 км/ч, като 3 години преди това го карах и не е имало този проблем. Карах го и при трите дилъра на марката в София, като съответно си плащах при всички тях. Лепихме с тиксо челно стъкло, странични стъкла, врати и т.н. и не и не. Шуми си. И аз се изчерпах и го продадох въпреки, че беше на 48 хил. км....
Публикувано 03 август 2020 - 12:07
Мдааа... Познато ми е това чувство. Имах BMW F30 и започна да се чува шум от въздух в купето при скорост над 100 км/ч, като 3 години преди това го карах и не е имало този проблем. Карах го и при трите дилъра на марката в София, като съответно си плащах при всички тях. Лепихме с тиксо челно стъкло, странични стъкла, врати и т.н. и не и не. Шуми си. И аз се изчерпах и го продадох въпреки, че беше на 48 хил. км....
Публикувано 03 август 2020 - 12:44
Ужасно неприятни проблеми са това, за хората които им обръщаме внимание.
Аз имам лека вибрация в купето, която не може да се изолира. Окачване и реглаж са безупречни. Имах го с едни джанти, сега с джантите, с които е излязла от завода, се появява много рядко.
Просто гледам да не му обръщам внимание и това е. Но определено, някои хора като си свикнем с поведението на колите, след около година, всяка дреболия почва да дразни...
Публикувано 04 август 2020 - 13:01
Това не е точно "дразнещ проблем" ..!! Това е опасен проблем ,защото колата не спира добре и се тресе при всяко натискане на спирачката!
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни