Към съдържанието

•  

Снимка

Ремонт на оригиналната ел. антена Hirschmann на W124Замяна на счупените компоненти

• Please log in to reply
7 мнения по тази тема

#1 top

Майстор

• Потребители на форума
  • 2100 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    MB 2010 SL350 316hp;2015 E350 BlueTEC 258hp.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 03 май 2007 - 21:29

Понеже мерцедес имат ремонтен комплект за антени Hirschmann а оригиналната ми антена беше пречупена и не работеше днес реших да я разглобя и да я ремонтирам сам и съм описал стъпка по стъпка как става това. Първо махнах антената от колата и я позабърсах от прахта, това е самата антена:
Публикувано изображение
Антената се отваря много лесно тъй като се държи на щипки. След като я разглобих видях че вътре всичко е в нещо като грес и повече кал и я разглобих на детайли, защото трябваше да измия всичко, за тази цел намерих един много добър препарат за почистване на грес направо я маха без проблем, препарата се казва “meglio” въпреки силния препарат си трябваше доста търкане, но резултата накрая беше че всички детайли бяха като нови. Ето снимки как изглеждаха нещата преди и след като ги почистих:
Публикувано изображение
Публикувано изображение

След почистването
Публикувано изображение
Публикувано изображение

После сглобих обратно всичко за да не забравя кое как е и болтовете да са си на мястото.
Публикувано изображение

Отстраних старото парче антена и нейното скъсано жило и отидох да купя новата (От ИвайДжет -60лв.) част от антената което представлява жилото и телескопичната част:
Публикувано изображение

Също купих и едни кърпички които са специално за антена за да я мина с тях:
Публикувано изображение

Взех и една немска грес която е бяла на цвят и е много добра за пластмаса и по леки неща. След като се прибрах се заех да разглобя пак антената и да гресирам всяка една част която се търка даже сложих повече навсякъде по зъбните колела и по самото жило на антената, не съм снимал тази част защото малко се бях поомазал докато я сглобявах и слагах жилото. Накрая сглобих всичко и го тествах и работи много добре, показва се и се прибира без проблеми и е много тиха и бърза новата рециклирана антена.
Това е вече сглобената и работеща антена:
Публикувано изображение

Ето и една снимка на старото жило което извадих:
Публикувано изображение
  • 0

#2 15W40

15W40

Чирак

• Потребители на форума
  • 60 Мнения:

Публикувано 03 май 2007 - 21:42

Отлично, честито!
А имаш ли и снимки как фиксираш двигателната част на антената към бронята. Видях че имаш краче под кутията.
И аз на скоро си играх с подобна манипулация, ама има нещо гнило при мен с захващането на антената в долната част (срам не срам ... при мен някой я е привързал със“свински опашки”)
  • 0

#3 top

Майстор

• Потребители на форума
  • 2100 Мнения:
  • Автомобил:
    MB 2010 SL350 316hp;2015 E350 BlueTEC 258hp.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 03 май 2007 - 21:48

Отлично, честито!
А имаш ли и снимки как фиксираш двигателната част на антената към бронята. Видях че имаш краче под кутията.
И аз на скоро си играх с подобна манипулация, ама има нещо гнило при мен с захващането на антената в долната част (срам не срам ... при мен някой я е привързал със“свински опашки”)

Ами крачето под антената има дупка и там се завинтва към колата.
  • 0

#4 zaho

zaho

Чирак

• Потребители на форума
  • 111 Мнения:

Публикувано 04 май 2007 - 09:52

Значи положението и с мойта сигурно ще бъде същото. Само искам да попитам че колата я взех със СД -Сони, не е оригиналното, аз и незнам какви са оригиналните касетофони по онова време. Можели сонито да не може да командва антената. От зад в нишата над десният калник където е антената коаксалният кабел е намотан на сноп и не е вкл. къде се вкл. в антената-аз и за това ловя радио само в София.......
  • 0

#5 sakata

sakata

Напреднал

• Потребители на форума
  • 724 Мнения:
  • Автомобил:
    W210 E320T CDI
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 май 2007 - 12:27

Поздрави, страхотна работа - сега още 15години ще имаш антена, при мен беше същото, но в началото не знаех, че Мерцедес има ремонтен комплект за всичко, отварях я, мъчих я, но просто металната част си беше заминала и я махнах нацяло(всичко останало си работеше отлично).
Исках същата, но в Б$ някъде писах из форума беше 250лв, което беше много - сега съм с Bosch за 70лв. и се държи много добре.
  • 0
I expect nothing. I fear no one. I am free.

#6 zaho

zaho

Чирак

• Потребители на форума
  • 111 Мнения:

Публикувано 04 май 2007 - 14:01

Знам че помага...., ама с риск да те ядосам, което не го правя умишлено незнам къде да вкл. коаксалния кабел които най-вероятно идва от касетофона. Към автоматичната антена ли/която не се вдига/ ?..или отзад на тавана имам монтирана друга сигурно е после слагана. За сонито нямам никаква инф. Извинявайте за петъчно-следобедните "мъдрости" от моя страна.
  • 0

#7 zaho

zaho

Чирак

• Потребители на форума
  • 111 Мнения:

Публикувано 04 май 2007 - 15:37

Благодаря още един път, утре ще си по играя.
  • 0

#8 М200СЕ

М200СЕ

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 29 Мнения:
  • Град:----

Публикувано 11 май 2007 - 18:11

Знам че помага...., ама с риск да те ядосам, което не го правя умишлено незнам къде да вкл. коаксалния кабел които най-вероятно идва от касетофона. Към автоматичната антена ли/която не се вдига/ ?..или отзад на тавана имам монтирана друга сигурно е после слагана. За сонито нямам никаква инф. Извинявайте за петъчно-следобедните "мъдрости" от моя страна.

Колега,аз мисля че причината е от антенния кабел.Ако свободният :friends: край е отпред до СД-то,то трябва само да го включиш,ако е отзад - трябва да се включи към антената,която е поставена на калника.Обикновенно антените,които са на тавана са за телефон.За СД-то не се притеснявай!Щом е SONY няма проблем с автоматичната антена.
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни