Към съдържанието

•  

Снимка

Ел.стъкла - проблем...

• Please log in to reply
8 мнения по тази тема

#1 Bobos

Bobos

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 13 Мнения:

Публикувано 03 май 2007 - 17:24

Помощ колеги,
дайте, моля някой майстор за ел.стъкла на мерцедес 200 СЕ. Задно дясно, хич го няма, а днес като включих алармата предно ляво стъкло започна шумно да вибрира и пука /досега работеше без проблем!!!?/. Предполагам, че е свързано с машинките за спускане и вдигане на ел.стъклата. Незная дали става се нуждаят от ремонт или проста става реч за профилактика. Та, ако някой е имал подобен "случай" моля, за вашата компетентна намаса и съвети. А ако имате предвид кой може да помогне - дайте телефон, адрес и пр.
  • 0

#2 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 03 май 2007 - 19:58

Имам същата кола- 200СЕ м.11 1992г. и имах същия проблем с предно ляво стъкло. Сваляше се по-бавно от другите и после много трудно и ШУМНО се вдигаше и то не до края та трябваше да го дърпам всеки път.
Оказа се че проблема е в моторчето което вдига стъклото по точно в предавателния механизъм- две зъбни колела които така бяха клеясали и запекли че се чудя как изобщо са се движили.
Проблема си реших като първо почистих старата смазка (това което беше останало от нея) после няколко напръсквания с
WD-40 и накрая обилно напълних целия предавателен механизъм с грес ама няква специална беше. Сега резултата е че въпросния прозорец се вдига и сваля по лесно от останалите, че даже вече и от алармата се вдига- немислимо преди.
Айде успех :flagMB new:
  • 0

#3 15W40

15W40

Чирак

• Потребители на форума
  • 60 Мнения:

Публикувано 03 май 2007 - 21:06

Имам същата кола- 200СЕ м.11 1992г. и имах същия проблем с предно ляво стъкло. Сваляше се по-бавно от другите и после много трудно и ШУМНО се вдигаше и то не до края та трябваше да го дърпам всеки път.
Оказа се че проблема е в моторчето което вдига стъклото по точно в предавателния механизъм- две зъбни колела които така бяха клеясали и запекли че се чудя как изобщо са се движили.
Проблема си реших като първо почистих старата смазка (това което беше останало от нея) после няколко напръсквания с
WD-40 и накрая обилно напълних целия предавателен механизъм с грес ама няква специална беше. Сега резултата е че въпросния прозорец се вдига и сваля по лесно от останалите, че даже вече и от алармата се вдига- немислимо преди.
Айде успех :flagMB new:

Сега ако и разкажеш как си свалил корите на вратата + снимки... ще си #1... :icon_welldone:
  • 0

#4 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 03 май 2007 - 23:24

Сега ако и разкажеш как си свалил корите на вратата + снимки... ще си #1... :icon_welldone:

Как се свалят корите на вратата????? (снимки нЕмА) ЗА КУПЕ СТАВА ВЪПРОС!!!!!!!
1. Отваряш вратата
2.Взимаш кръстата отверка и почваш-
-трите малки болтчета които държат никелираната ламаринка (намира се в самия заден край на вратата)
-един болт,който крепи пластмасата до "заключалката" (намира се по средата на вратата, под никелираната ламаринка)
-има и един болт под пластмасовата рамка, до ръчката за отваряне ОТВЪТРЕ. Тази рамка е на щипки и се вади трудно, затова леко да не счупите нещо!
-като развиеш тези болтове хващаш кората и я повдигаш НАГОРЕ! много лесно става.
  • 0

#5 15W40

15W40

Чирак

• Потребители на форума
  • 60 Мнения:

Публикувано 04 май 2007 - 08:37

Ясно 10х!
Ще видя как е ситуацията... че и мен ме чака това някой ден...
  • 0

#6 gorbi

gorbi

Напреднал

• Потребители на форума
  • 330 Мнения:
  • Град:Варна/Одесса
  • Интереси:Фотография
  • Автомобил:
    MB124 CE
    AR 166 2,4 jtdm
    Terrano II 2,7 tdi

Публикувано 04 май 2007 - 11:52

имаше една тема, аз имах подобен проблем. Имаше и снимки - потърси я или виж в профила ми - май има всички теми които съм пускал, трябва да я има и таз.....
  • 0

#7 Bobos

Bobos

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 13 Мнения:

Публикувано 04 май 2007 - 17:22

Утре ще се опитам сам :kill_myself: ,ще щракам снимки и така... мерси на всички ...ако зацикля пак съм тук !!!!
  • 0

#8 Bobos

Bobos

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 13 Мнения:

Публикувано 05 май 2007 - 19:25

Всичко е така както го е обяснил Бастунчик с корите нямах проблем ,но ми се струва доста сложно да стигна до моторчето и другите работи за да видя от кьде е проблема .Много гайки бе хора, помогнете я с кординати на майстор, я със съвет , а за задното стъкло вобще нямам идея как се свалят и корите даже на това купе . :kill_myself:
  • 0

#9 Bobos

Bobos

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 13 Мнения:

Публикувано 06 май 2007 - 14:42

Oт изронен зъб не на моторчето ,а на плукръглия зъбчат механизъм за вдигането на стъклата е проблема .От къде мога да намеря това чудо и горе долу на кви пари !!!
  • 0

2 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 2 гости, 0 анонимни