Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

изпрах си тапицерията

• Please log in to reply
19 мнения по тази тема

#1 Bobi

Bobi

Напреднал

• Потребители на форума
  • 359 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Mercedes W204 220CDI
    Nissan Patrol Y60

Публикувано 02 май 2007 - 12:44

Е това наистина е полезна информация. И аз се каня да я свърша тази процедура. Чакай да те питам, тапицерията на тавана пра ли я!? И никъде нищо ли не се разлепи/скъса и т.н:) Че на предишната ми кола като изпрах тавана... няма да споменавам как увисна... :)
  • 0
Публикувано изображение

#2 KPAHK

KPAHK

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 3768 Мнения:
  • Град:MLADOST CITY
  • Автомобил:
    MB E 200, 2016
    MB E 320 CDI, 2007
    Mazda3 BL, 2011
    Toyota Hilux DLX, 2007
    Punto MK1, 1998
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 02 май 2007 - 13:40

тавана изпрах частично - около люка бяха останали разни нечистотии при сваляне/качването му.
Не срещнах никакви проблеми, а освен това се почисти отлично- с едно минаване с четката
Използвай ВАНИШ за килими - това е международен опит ;) , който вече мога с удоволствие да потвърдя

турни една снимка на ВЕНИШ-а че те са 20 вида :unsure:
  • 0

#3 KPAHK

KPAHK

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 3768 Мнения:
  • Град:MLADOST CITY
  • Автомобил:
    MB E 200, 2016
    MB E 320 CDI, 2007
    Mazda3 BL, 2011
    Toyota Hilux DLX, 2007
    Punto MK1, 1998
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 02 май 2007 - 15:11

Данке,
че децата освиниха и двете коли та ще пада пране :beer:
  • 0

#4 sky

sky

Майстор

• Потребители на форума
  • 2135 Мнения:
  • Град:София;Казанлък
  • Автомобил:
    190E 2.3

Публикувано 02 май 2007 - 23:03

Данке,
че децата освиниха и двете коли та ще пада пране :beer:

Само това да им правиш :4036:
  • 0
Публикувано изображение

#5 fiveq

fiveq

Напреднал

• Потребители на форума
  • 598 Мнения:
  • Град:Sofia,Bg.
  • Интереси:Обичам да карам, музиката (почти от всякакъв тип), хубавите парфюми,удоволствията в живота и мнооого други неща, просто ме питайте.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 03 май 2007 - 02:11

Ние нашата я изпрахме в паркинга дето е до Булбанк (отдолу дето е, имат и автомивка) само срещу 30 лв. Цялостно почистване + изпиране на тапицерии,таван... светна купето като ново. А имайте в предвид ,че нашата тапицерия е от светло сивите и е почти като бяла,и съответно всяко едно петънце или мръсотия си личат здраво. Изчистиха и кожените елементи по вратите , където имаше един слой подобен на кир... бррр.... от предишните ползуватели. Сега е ок, те там долу в автомивката я и изсушиха, за цената изпраха и мокетите в краката, и гумените под педалите. Измиха я и лъснаха (със специялен спрей) и алуминиевите й джанти. Не е много като цена за всичко мисля... :rolleyes:
  • 0
5q

Публикувано изображение

Публикувано изображение

#6 DJ FUNKY

DJ FUNKY

Майстор

• Потребители на форума
  • 2660 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    C 220 Т CDI Sport 1999 г. W 124 300 D Turbo 1992 г.

Публикувано 03 май 2007 - 08:33

Ние нашата я изпрахме в паркинга дето е до Булбанк (отдолу дето е, имат и автомивка) само срещу 30 лв. Цялостно почистване + изпиране на тапицерии,таван... светна купето като ново. А имайте в предвид ,че нашата тапицерия е от светло сивите и е почти като бяла,и съответно всяко едно петънце или мръсотия си личат здраво. Изчистиха и кожените елементи по вратите , където имаше един слой подобен на кир... бррр.... от предишните ползуватели. Сега е ок, те там долу в автомивката я и изсушиха, за цената изпраха и мокетите в краката, и гумените под педалите. Измиха я и лъснаха (със специялен спрей) и алуминиевите й джанти. Не е много като цена за всичко мисля... :rolleyes:

направо е без пари,тва актуална цена ли е ?
  • 0
Публикувано изображение
СИРОМАХ DJ , ЖИВ ДЯВОЛ !!!!!
DON`T FUCK WITH MODERATORS!
MY FACEBOOK
http://stara-sofia.com/
Гласувайте за доброто име на "Мерцедес - Бенц Клуб България" В БГ ТОП
Публикувано изображение

#7 Bobi

Bobi

Напреднал

• Потребители на форума
  • 359 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Mercedes W204 220CDI
    Nissan Patrol Y60

Публикувано 03 май 2007 - 11:26

Говориш за този подземния паркинг, на който входа му е на "Тодор Александров" ли!? И да за 30 лв... пране сушене... !? Сигурна ли си ?!
  • 0
Публикувано изображение

#8 m_hi88

m_hi88

Майстор

• Потребители на форума
  • 939 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Интереси:MB,Whisky,fishing...и др.
  • Автомобил:
    W123/200/1980
    ....
    и др.

Публикувано 03 май 2007 - 12:20

Ами то едно обикновено миене стана 8-10 лф вече,така че,цената е наистина супер!..Но на който му е кеф(на мен,примерно :) ),може сам да си го направи!!!
..пак колегата Вени ни изненадА с полезно инфо-аз и няма да го купувам даже,щото жената винаги има от тоя Veni'ш:0_yahoo:
  • 0
"Марката е като живо същество-нейният авторитет расте или се уронва все повече с течение на времето..."

#9 GiN

GiN

Напреднал

• Потребители на форума
  • 538 Мнения:
  • Град:Хисаря
  • Интереси:интересни
  • Автомобил:
    W124 102.963

Публикувано 03 май 2007 - 13:29

Друго си е да пипнеш там , където не се вижда , и да знаеш, че си си свършил работата качествено, и да се накефиш от това.
а и за мен това е един вид почивка от ежедневностите...

И за мен нещата стоят така :icon_welldone:

П.С.Незнам колко е вярно,но приятел,който работеше в авто мивка,ми е казвал,че разреждат от препарата за миене на двг. и с него мият тапицерията/за по-голям ефект/Сещате се след едно-две измивания на какво ще стане дунапрена от тоя маслочистач :0_evil:
  • 0

#10 fiveq

fiveq

Напреднал

• Потребители на форума
  • 598 Мнения:
  • Град:Sofia,Bg.
  • Интереси:Обичам да карам, музиката (почти от всякакъв тип), хубавите парфюми,удоволствията в живота и мнооого други неща, просто ме питайте.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 май 2007 - 00:44

Ми ние я прахме нашата...ъъъ...кога беше, края на феврурари или началото на март (щото беше след като си намерих тенекеджия/ бояджия и после трябваше да се изпере от вътре,а си я взехме от майстора след Нова година ,края на януари :rolleyes: ) ,но все пак не е зле някой да иде да провери все пак. И дали е все още тая цена. То понеже ние живеехме в кооперацията на ъгъла на ул.Вашингтон и ул.Трапезица (срещу новата католическа черква),над магазина "Толи М" и на практика познаваме работещите на паркингите (и двата,и горния и подземният) и те ни казаха,че долу перат и такива неща. Та просто се възползувахме от предложението им. Даже им оставихме и ключовете и като стана готова я качиха отгоре на горния паркинг- готова за подкарване. :drift1: То те и отгоре на перилата изнасят постелките (гумените) да съхнат на слънце. От април насам обаче вече не живеем там,сега сме на ул.Хан Аспарух близо до І-ва градска б-ца, и нямам за съжаление прясна информация. :unsure:

http://www.picvalley...1/17748_048.JPG

http://www.picvalley...1/17749_071.JPG

Ето тук горе (ограденото с червено) живеех, а долу е паркинга (стрелката)

http://www.picvalley...2/17758_904.JPG ;)

http://www.picvalley...3/32752_832.JPG - Красиво, нали... залез над Тодор Александров, сниман от балкона на кухнята, и типичното за по това време задръстване тръгващо от Хр.Ботев чак.
  • 0
5q

Публикувано изображение

Публикувано изображение

#11 racingboy190e

racingboy190e

Чирак

• Потребители на форума
  • 198 Мнения:
  • Автомобил:
    W201 1991г. engine 102, 122h.p.

Публикувано 04 май 2007 - 08:44

Това което е направил Вени е много хубаво :icon_welldone: Браво на него!

И аз ще го направя,само че искам да си сваля седалките и тогава да ги изпера,хем да изпера и това под тях :) Обаче искам да попитам как се свалят пустите седалки на W201 :icon14: :icon14: Колата не е sportline,ако има значение!
Може ли някой да ми обесни,ще съм му много благодарен :beer: :beer:

Благодаря предварително!!!
  • 0

#12 Vitcig

Vitcig

Майстор

• Потребители на форума
  • 1237 Мнения:
  • Град:София town
  • Автомобил:
    BMW E34

Публикувано 05 май 2007 - 10:44

ами задната се свяля много лесно!! има две червени палчета само трябва да ги натиснеш и готово!!!!за предните мисля че са на винтове към релсите!!! ако греша поправете ме :) !
  • 0

#13 racingboy190e

racingboy190e

Чирак

• Потребители на форума
  • 198 Мнения:
  • Автомобил:
    W201 1991г. engine 102, 122h.p.

Публикувано 05 май 2007 - 11:55

Благодаря ти колега vitcig :friends:

Веднага след като прочетох поста ти отидох и видях,къде са червените палци и даже я и свалихме(с брат ми той от едната страна аз от другата)!До тук всичко ясно!

Ама за предните седалки?Огледах за винтове на релсите,ама не можах да видя!Седалката я дърпам до крайно положение(напред по посока на движение),но нещо я спира да изкочи от релсата :unsure: :unsure: кое е тва нещо :icon14:

Моля ви някой ако знае как става да казва :icon_coolgrin:

Благодаря предварително :4036: :4036:
  • 0

#14 nizi190

nizi190

Напреднал

• Непотвърдени потребители
  • PipPipPip
  • 692 Мнения:
  • Град:Сандански
  • Автомобил:
    190 , 2.5 D
    90 hp, 1990, grey
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 05 май 2007 - 12:39

Аз съм ги свалял мойте седалки на 190-та и се вадят малко кофти(предните)не заради нещо друго,а просто защото са доста тежки.Свалят се като развиеш четирите болта на релсите и я изваждаш от колата.А и да не забравя,че болтовете са закрити с декоративни капачета и им се чупят много лесно щипките.
  • 0
Публикувано изображение

Публикувано изображение

#15 caki

caki

Напреднал

• Потребители на форума
  • 501 Мнения:
  • Град:Разград
  • Интереси:коли,тенис и ...
  • Автомобил:
    Mercedes 190 Е
    Mercedes 200 CE

Публикувано 13 май 2007 - 08:03

Много внимавайте как точно ще процедирате. Значи, препарата първо се разтваря във вода след това се накисват местата и после задължително се изплакава. Аз направих генерална грешка да го нанеса както е концентриран и резултата беше че изми даже и боята на тапицерията :0_evil: и сега стои на петна.
  • 0

2 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 2 гости, 0 анонимни